Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Λένε «ΟΧΙ» στο …προνόμιο του συνδικαλιστή!

Λένε «ΟΧΙ» στο …προνόμιο του συνδικαλιστή!

0
Dimarxopoulos_2-empros

Δημαρχόπουλος – Παπαδάκης σε επιστολή τους προς της ΔΟΕ εκφράζουν την αντίθεσή τους να έχουν προνόμιο λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας

«Το συνδικάτο υποκύπτει σε παιχνίδια εξουσίας και συνδιαλλαγής  με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ» αναφέρουν στην επιστολή τους

Την αντίθεσή τους προς συγκεκριμένη ενέργεια της Ομοσπονδίας  τους (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) εκφράζουν οι: Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος και Παπαδάκης Φάνης, αιρετοί και οι δυο στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε. αντίστοιχα. Αυτή – όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς την ΔΟΕ και δηλώνουν παράλληλα στο «Ε» –  έγκειται στο γεγονός ότι η ΔΟΕ απαίτησε από το υπουργείο Παιδείας την ένταξη των αιρετών των Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε όλης της χώρας στο βαθμό Α’ ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο έχουν καταταγεί στο βαθμό Β’ χάνοντας τις αντίστοιχες αποδοχές.

Απορρίπτουν τα …προνόμια του συνδικαλιστή!
«Δεν θα χρησιμοποιήσω τον συνδικαλισμό για να έχω προνόμια …δεν δέχομαι να πάρω τον βαθμό χατιρικά, εκλέχτηκα για να υπηρετήσω τους συναδέλφους μου και όχι για να επωφελούμαι ως συνδικαλιστής…Δεν θέλουμε μια Ομοσπονδία που συνδιαλέγεται μ’ αυτόν τρόπο…», επισημαίνει ο κ. Δημαρχόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Παπαδάκη: Κάποτε πρέπει να μας γίνει μάθημα…Να μπορούμε ν’ αντιστεκόμαστε σε κάτι που δεν μας ταιριάζει παρά το γεγονός ότι ιδιαίτερα σε τέτοια εποχή είναι ευνοϊκό για τα δικά μας συμφέροντα. Ο συνδικαλισμός δεν είναι λόγος για να έχει κάποιος προνόμια…».

«Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που το διακύβευμα δεν είναι μόνο η υπαλληλική μας επιβίωση αλλά και η αξιοπρέπειά μας…»
Στην κοινή τους επιστολή προς την ΔΟΕ οι κύριοι Δημαρχόπουλος και Παπαδάκης αναφέρουν:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη οποία απαιτεί !!! από το Υπουργείο Παιδείας, την ένταξη των αιρετών των ΑΠΥΣΠΕ και των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας στο βαθμό Α΄, για όσο καιρό ασκούν τα καθήκοντά τους και ασχέτως αν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου.
Εκτιμούμε, ότι με αυτή την ενέργειά του το Δ.Σ. της ΔΟΕ, δίνει την χαριστική βολή στην αξιοπιστία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και πλέον οι συνάδελφοι μετά το «έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν» θα λένε πια και «έχουμε τους συνδικαλιστές που μας αξίζουν».
ΟΧΙ κύριοι συνάδελφοι, ΕΜΕΙΣ δεν συμφωνούμε σ’ αυτό και ΔΕΝ θα σας ακολουθήσουμε.
Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που το διακύβευμα δεν είναι μόνο η υπαλληλική μας επιβίωση αλλά και η αξιοπρέπειά μας, το ίδιο μας το συνδικάτο υποκύπτει σε παιχνίδια εξουσίας και συνδιαλλαγής  με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα και πέρα από την εργασιακή μας εξαθλίωση, συναινεί και στη συνδικαλιστική μας απαξίωση.
Εμείς λοιπόν, αρνούμαστε να ζητήσουμε, αρνούμαστε και να λάβουμε μόνον για εμάς, οτιδήποτε επιπλέον, πέραν αυτών που έχουν όλοι οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι μας εξέλεξαν για να προασπίζουμε με εντιμότητα αλλά και με ανιδιοτέλεια, τα δικαιώματά τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που όλοι μας κατακρίναμε δημόσια στις Γενικές μας Συνελεύσεις, την αύξηση σε μία νύχτα του επιδόματος θέσης και την κατάταξή στο βαθμό Α΄, των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.
Εμείς δεν θέλουμε τον βαθμό Α΄. Θέλουμε τον ίδιο βαθμό στο οποίο καταδικάσανε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Θέλουμε να παλέψετε όλοι, για να ξαναδώσουν όχι σε εμάς αλλά στον Έλληνα εκπαιδευτικό την αξιοπρέπειά του. Θέλουμε να κοντράρετε όλους αυτούς που σε μια νύχτα αλλάξανε τη ζωή μας προς το χειρότερο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ αυτή την συνδικαλιστική απαξίωση, στην οποία κάποιοι μας οδηγούν εσκεμμένα.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ πιστοί στην πεποίθηση ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αγωνίζεται μόνο για τα συμφέροντα των συναδέλφων και του κλάδου.
ΚΑΛΟΥΜΕ καθέναν από εσάς ξεχωριστά να λάβει ξεκάθαρη θέση, με μοναδικό κριτήριο το καλό του κλάδου, το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εκπαίδευσης.
ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ αυτό και μόνο αυτό, που η κοινωνία και όλοι οι συνάδελφοι περιμένουν από εμάς».


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

    ΔΠΘ και παραχωρήσεις Επανήλθε μετά από αίτημα του Χαρ. Δημαρχόπουλου η πρότασή του για παρ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…