Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Γκρίνιες» για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κέντρου Πολιτισμού

«Γκρίνιες» για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κέντρου Πολιτισμού

0
dimotiko_01-empros

Χαρακτηρίστηκε «υπέρογκη». Καταψηφίστηκε ελλείψει πλειοψηφίας της συμπολίτευσης η παραλαβή έργου στο Μουζαφέρ Μπέη

Ο δήμος συνδρομητής  σ’ όλες τις εφημερίδες του νομού μόνο…«Βραχνάς» στο δήμο οι οικονομικές ενισχύσεις που ζητούν οι σύλλογοι

Με την κοπή της βασιλόπιτας και τις ευχές του Δημάρχου κ. Στυλιανίδη για «Καλή χρονιά» άρχισε η πρώτη του έτους 2012 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ξάνθης,  τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα. Μέσα σε μια «ωραία ατμόσφαιρα» που έγινε πιο ευχάριστη και πιο συναδελφική από τα εύστοχα χιουμοριστικά σχόλια του κ. Ξυνίδη και του κ. Φωτιάδη για τον «τυχερό» κ. Μούρκα που βρήκε το φλουρί και πήρε το δώρο (τεφροδοχείο) από το δήμαρχο, η συνεδρίαση με τα 35 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα 4 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης τις 3 ερωτήσεις και τις άλλες τόσες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις κύλησε σ’ αυτό το κλίμα. Κυρίαρχο θέμα ο προϋπολογισμός τους Κέντρου Πολιτισμού όπου εκφράστηκαν από την μείζονα αντιπολίτευση ενστάσεις για το ύψος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων το οποίο χαρακτηρίστηκε «υπέρογκο» αλλά και γενικότερα για τον προγραμματικό σχεδιασμό του Κέντρου. Επίσης, ανέβηκαν οι τόνοι στην ερώτηση του κ. Ανταμπούφη για «εργαζόμενους – φαντάσματα» στο δήμο, ενώ διαφωνία ως προς το χειρισμό εκδηλώθηκε από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων.  Το τέλος της συνεδρίασης επεφύλασσε μια ανατροπή καθώς για ένα διαδικαστικό θέμα που αφορούσε την παραλαβή του έργου «Διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου – αντιμετώπιση υγρασιών στο χαμάμ του Μουζαφέρ Μπέη», ο λάθος «υπολογισμός» του κ. Μούρκα να επιμένει να το θέσει σε ψηφοφορία ενώ είχε τεθεί θέμα αναβολής από τον πρόεδρο μετά από αίτημα του κ. Βορίδη κατέληξε να καταψηφιστεί το θέμα …καθώς στην αίθουσα παρέμειναν μόνο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και όχι αρκετοί της συμπολίτευσης οι οποίοι και είχαν αναχωρήσει και του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου. 

Κόντρα δημάρχου  – Ανταμπούφη για  «εργαζόμενους φαντάσματα στην καθαριότητα»
Ο κ. Ανταμπούφης με ερώτησή του επανήλθε στο θέμα των «εργαζομένων – φαντάσματα στην υπηρεσία Καθαριότητας» καταθέτοντας ένα παραστατικό ( εντολή προμήθειας καυσίμων της 21-12-06 στο όνομα του καταγγέλλοντος Γιώργου Γιαλλαντζή), υποστηρίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας τουλάχιστον παρά το γεγονός ότι δεν το αποδέχεται η υπηρεσία. Ο Δήμαρχος φανερά εκνευρισμένος του είπε ότι δεν είναι εκδότης του παραστατικού ο δήμος αλλά ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων και έκλεισε το θέμα επιμένοντας στην αρχική θέση ότι δεν υπάρχουν «εργαζόμενοι – φαντάσματα» στο δήμο.

«Βραχνάς» στο δήμο οι οικονομικές ενισχύσεις που ζητούν οι σύλλογοι
Σε «πονοκέφαλο» για το δήμο έχει μεταβληθεί η οικονομική ενίσχυση που ζητούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε που υλοποιούν μια δράση. Έτσι με αφορμή την οικονομική ενίσχυση στο ποσό των 6.500 ευρώ που ζήτησε ο σύλλογος Μικρασιατών εκφράστηκαν διαφωνίες από την αντιπολίτευση ως προς το χειρισμό του θέματος από το δήμο. Συγκεκριμένα ο κ. Φανουράκης τάχθηκε υπέρ της απόρριψης του αιτήματος για να μην υπάρχει μονομέρεια εις βάρος άλλων συλλόγων που θα υλοποιούσουν ανάλογε δράσεις ενώ ο κ. Ανταμπούφης επανέφερε την πρότασή του ότι πρέπει να γίνει μια καταγραφή των συλλόγων, μια αξιολόγηση του έργου τους και με βάση αυτό να χρηματοδοτούνται από το δήμο . Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε να δοθούν 1.000 στο σύλλογο Μικρασιατών και να παρθεί απόφαση να μην δοθεί καμιά οικονομική ενίσχυση μέχρι τις 30/6. 

Διχάζει η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κέντρου Πολιτισμού
Ο προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού «άναψε τα αίματα» με πρώτη την κα Πατσίδου να διαφωνεί και να τον καταψηφίζει τονίζοντας ότι υπάρχει αναξιοπιστία , αδιαφάνεια και θέτοντας επίσης θέμα «υπέρογκης μισθοδοσίας» των υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι στα 654.000 ευρώ όταν ο συνολικός προϋπολογισμός για τις ΘΛΕ και το Καρναβάλι είναι 200.000 ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός του Κέντρου για όλες τις δραστηριότητες του είναι 1.200.000 ευρώ με τις Γιορτές Π. Πόλης να έχουν  κονδύλι…1.000 ευρώ και το Χατζιδάκειο ούτε καν αναφέρεται. Ο κ. Φανουράκης παραδέχτηκε ότι είναι χαμηλός ο προϋπολογισμός του Κέντρου επισημαίνοντας  ότι αυτό έπρεπε να απασχολήσει την αντιπολίτευση όταν ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του Δήμου. Τόνισε δε ότι αποτελεί προσβολή για το Δ.Σ. να τίθεται θέμα αμφισβήτησης της για την μισθοδοσία των υπαλλήλων που όπως είπε αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο. Ο κ. Πούλιος υπενθύμισε στον κ. Φανουράκη ότι οι  «Πολίτες για την Αλλαγή» καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του δήμου όμως ο ίδιος τον ψήφισε παρά το ότι είναι τόσο χαμηλός ο προϋπολογισμός του Κέντρου. Ο κ. Κολλάρος καταψήφισε για πολιτικούς λόγους τον προϋπολογισμό αλλά υπερθεμάτισε για την μισθοδοσία των  υπαλλήλων.

Ο δήμος συνδρομητής  σ’ όλες τις εφημερίδες του νομού μόνο…
Το θέμα που αφορούσε τον επαναπροσδιορισμό των συνδρομών για εφημερίδες του δήμου Ξάνθης, μετά την εμπλοκή από την Επίτροπο που όρισε οι δήμοι να παίρνουν από 1 φύλλο και να επανακαθορίσουν τις συνδρομές το Δ.Σ. έλαβε ομόφωνη απόφαση ο δήμος να πληρώνει συνδρομές (το ύψος των οποίων δεν αποσαφηνίστηκε) για όλες τις εφημερίδες μόνο όμως του νομού και όχι άλλων νομών που επιπρόσθετα δεν απασχολούν και ξανθιώτες δημοσιογράφους.
Σ’ ότι αφορά την παραίτηση του κ. Φιλίππου από μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας και Αλληλεγγύης και από από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής αυτή έγινε αποδεκτή αφού ο κ. Φιλίππου επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» και αντικαταστάθηκε από τον κ. Μπεκτές στην Οικονομική Επιτροπή και τον α’ αναπληρωτή στο Κέντρο Προστασίας και Αλληλεγγύης.    

Δεν τους μέτρησε…και το έθεσε σε ψηφοφορία
Παρά το γεγονός ότι αποτελούσε τυπική διαδικασία το θέμα της παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου – αντιμετώπιση υγρασιών στο χαμάμ του Μουζαφέρ Μπέη», ωστόσο η απουσία των συμβούλων της συμπολίτευσης που αναχώρησαν πριν τελειώσει η συνεδρίαση, σε συνδυασμό με την επιμονή του κ. Μούρκα να μην αναβληθεί μετά το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Βορίδης με την αιτιολογία της απουσίας της επιβλέπουσας του έργου Αραβέλλα Παπαδοπούλου και της Προϊσταμένης της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τις εργασίες που έγιναν από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων ( οκ. Βορίδης υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες επεμβάσεις στο τμήμα της συνολικής αποκατάστασης του κτιρίου έχουν γίνει από την Υπηρεσία της και όχι από το Δήμο της Ξάνθης επικαλούμενος την πληροφορία του από την προϊσταμένη της Εφορείας), έφερε την ανατροπή με την καταψήφιση του θέματος ( με ψήφους 8-6 και λευκό από τον Πρόεδρο Μπάμπη Δημαρχόπουλο )αφού δεν συμπληρώθηκε η πλειοψηφία από την συμπολίτευση.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…