Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Ξεκίνημα με «φουλ» δράση για την Ασπίδα

Μπάσκετ: Ξεκίνημα με «φουλ» δράση για την Ασπίδα

0
aspida_001-empros

Αγώνες εντός και εκτός έδρας για την ξανθιώτικη ομάδα  

Νίκες για παίδες – κορασίδες, ήττα για το εφηβικό

   
Αρκετούς αγώνες περιελάμβανε το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2012, μετά την Πρωτοχρονιά, για την Ασπίδα Ξάνθης.
Οι διοργανώσεις συνεχίστηκαν το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει αναμετρήσεις εντός κι εκτός έδρας. Αναλυτικά:  
Ήττα για το εφηβικό
Δεν τα κατάφεραν οι έφηβοι της Ασπίδας στο ντέρμπι με τον ΓΑΣ Κομοτηνή και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με σκορ 60-65. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε όλη την διάρκεια του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο ημίχρονο η ξανθιώτικη ομάδα έδειξε μεγάλη διάθεση σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 4 πόντους διαφορά (33-29). Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στο ίδιο ρυθμό με την Ασπίδα να έχει ένα προβάδισμα από 3-5 πόντους αλλά κάποια λάθη στο τελευταίο δίλεπτο έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενος να ισοφαρίσουν 46-46 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους γηπεδούχους να πετάνε την ευκαιρία στο 54-49 να καθαρίσουν το παιχνίδι, καθώς έκαναν 3 βιαστικές και άστοχες επιθέσεις. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε ο αντίπαλος ανέτρεψαν την ψυχολογία των δύο ομάδων και οδήγησαν την ομάδα της Κομοτηνής στη νίκη με 60-65.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων, που παρότι οι περισσότεροι είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν έχουν εγκαταλείψει το άθλημα που αγαπούν και προσπαθούν τον ελεύθερο χρόνο τους να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.
Ασπίδα Ξάνθης – ΓΑΣ Κομοτηνής 60-65
Δεκάλεπτα: 16-15, 17-14, 13-17, 14-19.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος Δημήτρης): Καραμπάσης, Γρούδος 18(2), Ελευθεριάδης 7, Τουμπαρίδης, Χατζόπουλος 2, Σκούπρας 5, Κοτσάφτης 13, Χαλήλ-Ογλού, Παπαδάκης 4, Ρόιδος, Κοτζαμπάσης 10.  
Εύκολη νίκη για την Ασπίδα 2001
Αν και οι παίδες της Ασπίδας νίκησαν με το ευρύ 70-48 την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας Κώστας Ιωαννίδης δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και παρότρυνε τους παίκτες του να παρουσιάζονται πιο συγκεντρωμένοι στους επόμενους αγώνες τους. Τα μεγάλα ποσοστά αστοχίας, η μικρή διάθεση στην άμυνα και το κυριότερο η έλλειψη συγκέντρωσης για σαράντα λεπτά ήταν τα στοιχεία της μέτριας εμφάνισης της Ασπίδας κι έτσι έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου να είναι σχετικά κοντά στο σκορ.
Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να παραπέμπει σε μια άνετη νίκη και να χαροποιεί τους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας, αλλά δεν πρέπει να ξεγελάει τους παίκτες, που πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να παρουσιάζονται πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με την Χρυσούπολη.
Ασπίδα 2001 – ΑΕ Κομοτηνής 70-48
Δεκάλεπτα: 23-14, 14-17, 15-12, 18-05.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης, Γεωργιάδης 2, Κουτρουβέλης 7, Τσίλογλου 2, Καργίδης 2, Τσολακίδης, Πετκίδης 16, Χατζηαντωνίου 8, Μπουραζάνης 7, Βαλασίδης 8, Θεμιστοκλής 16, Πιστόλας 2.  
«Διπλό» για τις κορασίδες στην Χρυσούπολη
Εύκολη νίκη πέτυχαν οι κορασίδες της Ασπίδας που επικράτησαν εκτός έδρας της Χρυσούπολης με σκορ 22-66. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια, οπότε φυσιολογικό ήταν να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο παιχνίδι.
Πάντως οι Ξανθιώτισσες αθλήτριες εμφανίστηκαν σε καλή κατάσταση μετά τις διακοπές των εορτών και έδειξαν σοβαρότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην ομάδα της Χρυσούπολης, που μέσα στις δύσκολες συγκυρίες πήρε την απόφαση να συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα κορασίδων και να δώσει την ευκαιρία στις μικρές αθλήτριες να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες.
ΑΟ Χρυσούπολης – Ασπίδα 2001 22-66
Δεκάλεπτα: 04-14, 04-27, 02-13, 12-12
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καρακατσάνη 9, Ζιώγα 17, Γαρουφαλή 6, Ομέρ-Ογλού 11, Αλατζά 7, Παπαιωάννου 8, Αβραμίδου, Ζάρα 2, Χιλιώτη 6, Αναγνωστοπούλου.  
Με το «δεξί» ξεκίνησαν οι παίδες
Με το «δεξί» ξεκίνησε και το 2ο παιδικό τμήμα της Ασπίδας για το έτος 2012, καθώς νίκησαν στην Κομοτηνή τον Αίαντα με σκορ 50-80. Μάλιστα η νίκη συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση καθώς οι Ξανθιώτες παίκτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να χτίσουν μεγάλη διαφορά (04-22). Στη συνέχεια η ξανθιώτικη ομάδα επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και έφτασε άνετα στη νίκη, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στον προπονητή της να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.
Αίαντας Κομοτηνής – Ασπίδα Ξάνθης 50-80
Δεκάλεπτα: 04-22, 15-20, 11-19, 20-19.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…