Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προγραμματική βασιλόπιτα με «γκλαμουριά» στο ΕΒΕ

Προγραμματική βασιλόπιτα με «γκλαμουριά» στο ΕΒΕ

0
eve_pita_2012-empros

Παρούσα η πολιτική ηγεσία και πολύς κόσμος στην πρώτη εκδήλωση της προεδρίας Μωραΐτη

Ο Σ. Μωραΐτης εξήγγειλε τη δημιουργία τουριστικού τμήματος και μια σειρά από διαρθρωτικές διαδικασίες για την υποβοήθηση των ξανθιώτικων επιχειρήσεων    

Μία φαντασμαγορική παρουσία επέλεξε να παρουσιάσει η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, με την ευκαιρία την κοπή της βασιλόπιτας του φορέα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Το παρών έδωσε η πολιτική ηγεσία, παράγοντες της αγοράς, επιχειρηματίες και πολύς κόσμος, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, αφού πρώτα είχε την ευκαιρία να ευχηθεί προσωπικά στον πρόεδρο Στέλιο Μωραΐτη και τους συμβούλους που απαρτίζουν τη συμπολίτευση της διοίκησης, οι οποίοι υποδέχονταν τους προσκεκλημένους στην είσοδο του ΕΒΕ με τη συνοδεία χορευτών, ντυμένων με την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά.
Τα παιδιά της χορωδίας του παραρτήματος Ξάνθης του Εθνικού Ωδείου τραγούδησαν γιορτινά τραγούδια για τους παρευρισκόμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, το επί σειρά ετών μέλος ΔΣ του ΕΒΕ Γιάννης Κιουρκτσόγλου και οι επιχειρηματίες: Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος των ζαχαροπλαστείων «Παπαπαρασκευά», ο Ναπολέων Σγουρίδης, ο Νίκος Νικολαΐδης και ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης των τοπικών οινοποιείων, ο Μπαντάκ Χουσεΐν από το χώρο των επίπλων, οι έμποροι Τζαμπάζ Ριτβάν, και Τζαμπάζ Ογλού Ιμπραχήμ, καθώς και η εταιρία ανακύκλωσης Αφοί Μουμτζάκη.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και τους χαιρετισμούς τους απηύθυναν όλοι οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί άρχοντες. Ιδιατέρως ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης αναφέρθηκε στο πακέτο των 25 εκ. ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΑΜΘ, χωρίς την παρεμβολή των τραπεζών μέσω προγράμματος που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, τόνισε για άλλη μία φορά το θέμα της κατάργησης της visa για τους Τούρκους επισκέπτες  
Σ. Μωραΐτης: «η νέα διοίκηση προχωρά με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινά όνειρα»
Παρεμβατικός ρόλος και διαρθρωτικές αλλαγές είναι οι άξονες στους οποίους επιλέγει να κινηθεί η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου Στέλιου Μωραΐτη, η οποία είχε χαρακτήρα εξαγγελιών, αλλά και της ταυτότητας που θα επιλέξει να διαμορφώσει. «Άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με ίδια όνειρα», χαρακτήρισε τη διάρθρωση της διοίκησης, με τη συνεργασία των μειονοτικών μελών που εισχώρησαν από την παράταξη Αθανασιάδη, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα μέτωπα που πλήττουν το τοπικό επιχειρείν, αναφέροντας ότι «ο τόπος μας βρίσκεται σε πόλεμο».
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε «στην επίθεση από τις πολυεθνικές με τη δημιουργία των εμπορικών κέντρων», τον τουριστικό δρόμο προς Βουλγαρία «που αποτελεί κερκόπορτα του παρεμπορίου», την επιβολή των διοδίων στην περιοχή και την απόφαση να κλείσει το τελωνείο του Πόρτο Λάγος. Χαρακτήρισε επιτυχή την προσπάθεια που έγινε για την Αναπτυξιακή και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν όσες περισσότερες γίνεται για να παραμείνει ανοιχτή.
Όσον αφορά τη λειτουργία του ΕΒΕ, εξήγγειλε την ίδρυση τουριστικού τμήματος, μαζί με άλλα, όπως το τμήμα επικοινωνίας, εισαγωγών- εξαγωγών κ.ά., ενημέρωσε για την επικαιροποίηση του ηλεκτρονικού οδηγού των μελών, τη θέσπιση της εβδομάδας της αγοράς με στόχο να αποτελέσει τρίτο πόλο έλξης για την πόλη (μαζί με ΘΛΕ και Γιορτές Παλιάς Πόλης) και ανακοίνωσε την πρόθεση να βραβεύονται επιχειρηματίες, αλλά και φοιτητές- μαθητές για τις ιδέες τους στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Επίσης, θεσπίζει το Συνήγορο του Επιχειρηματία, ο οποίος θα παρέχει δωρεάν συμβουλές και συστήνει, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ταμείο αρωγής για τα μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επίσης, ο φορέας διαρθρώνεται σε 34 ομάδες εργασίας, με εθελοντική συμμετοχή και μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα τις θεματικές ενότητες.
«Πρέπει να κρατήσουμε το κέντρο ζωντανό», υπογράμμισε ο Στέλιος Μωραΐτης, κάνοντας λόγο για εκκίνηση μιας δυναμικής δραστηριοποίησης του ΕΒΕ στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- μελών του.    
Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …