Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Σκλήρυνση» κράτους κατά πολίτη

«Σκλήρυνση» κράτους κατά πολίτη

0

2 χρόνια στερούν τις δαπάνες για νοσήλια και φάρμακα από άτομο με αναπηρία πάνω από 67% Μνημόνιο αφερεγγυότητας του κράτους

Καταγγελία – καταπέλτης από τον δικηγόρο Δημήτρη Μαυρομάτη. Ζητά τη διαγραφή του από το ασφαλιστικό του Ταμείο
 
«Δριμύ κατηγορώ» απευθύνει ο συντοπίτης μας δικηγόρος κ. Μαυρομάτης Δημήτριος κατά του ασφαλιστικό του φορέα (Ε.Τ.Α.Α – ΤΥΔΕ) αναδεικνύοντας όλες τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις της λειτουργίας του αλλά και κατ’ επέκταση και κατά του ελληνικού κράτους.  Με μια επιστολή  – καταπέλτη που αποτελεί «κόλαφο» για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και χρησιμοποιώντας  σκληρές εκφράσεις όπως  «κράτος – κλέφτη και απατεώνα» και «κράτος – μπουρδέλο» για να καταδείξει την αφερεγγυότητά του ως προς τους πολίτες – ασφαλισμένους που ενώ οι ίδιοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αυτό όχι και επιπλέον τη σαθρότητα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ ζητά τη διαγραφή του από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α. Ν.Π.Δ.Δ. Τομέας Υγείας Δικηγοριών Επαρχιών» προκειμένου ν’ ασφαλιστεί σ’ άλλο φορέα κα ι ειδικότερα στο Ταμείο των Δημοτικών Υπαλλήλων καθότι είναι δικηγόρος του Δήμου Αβδήρων.  
2 χρόνια στερούν τις δαπάνες για νοσήλια και φάρμακα από άτομο με αναπηρία πάνω από 67%
Ο κ. Μαυρομάτης έχει αναπηρία πάνω από 67% καθώς υποφέρει από μια σοβαρή χρόνια ασθένεια ( σκλήρυνση κατά πλάκας) και όπως μας πληροφόρησε σε επικοινωνία μας μαζί του τα φάρμακα είναι πολύ ακριβά και μπορεί να φτάσουν και στις 2.500 ή 4.000 ευρώ το μήνα.  Παρ’ όλα αυτά το Ταμείο του τα τελευταία 2 χρόνια δεν καλύπτει τα νοσήλια και τα φάρμακα και όπως επισημαίνει: «αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο μιας και τα φαρμακεία απειλούν να μη μας χορηγούν τα φάρμακα αυτά να διακόψω τη χορήγηση των φαρμάκων αυτών», με ότι επίπτωση έχει αυτό στην υγεία του.  
Καταγγελία – καταπέλτης
«Τα τελευταία δυο χρόνια ενώ καταβάλω κανονικά τις εισφορές μου στο ταμείο μου και υποβάλω μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης  αποδείξεις δαπανών για νοσήλια και φάρμακα και φυσιοθεραπείες, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου,  το ταμείο όχι μόνο δεν καταβάλει τα ποσά αυτά αλλά ούτε και μας παρέχει κάποια ενημέρωση ή εκκαθάριση για τα ποσά που θα έπρεπε να μας αποδώσει», τονίζει ο κ. Μαυρομάτης.  Μάλιστα επισημαίνει ότι το θέμα τέθηκε στην  τελευταία ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και ότι : «υπήρξε μια ενημέρωση ότι δήθεν τα χρήματα του ταμείου τα έχει δεσμεύσει το Ελληνικό Δημόσιο και για το λόγο αυτό το ταμείο δεν αποδίδει τα νοσήλια στους ασφαλισμένους του».
«Επειδή αδυνατώ να πιστέψω κάτι τέτοιο για το Ελληνικό κράτος  διότι μπορεί (το Ελληνικό κράτος) να είναι «μπουρδέλο», όπως το χαρακτήρισε προπονητής της σούπερ λίγκα με δηλώσεις του στη κρατική τηλεόραση, αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος (και βέβαια δε διαμαρτυρήθηκε κανείς εκπρόσωπος του κράτους ούτε δυστυχώς τα μπουρδέλα).
Επειδή πλέον πρέπει να μιλάμε για κράτος κλέφτη και απατεώνα που κλέβει τα χρήματα των ασφαλισμένων πολιτών, που στερεί συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πολίτες του για να δίνει μηνιαίους μισθούς 14.000 € σε αποτυχημένους πολιτικάντηδες, το τονίζω το μηνιαίως γιατί κάποιοι, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δε παίρνουν  τόσα ούτε το χρόνο ή 9.000 € το μήνα σε πρώην σύμβουλο πρώην (πρόσφατα παραιτηθέντος) πρωθυπουργού που διορίζεται στη ΔΕΗ η οποία τι ανάγκη έχει θ’ αυξήσει το ρεύμα και θα βγάλει λεφτά για να τον πληρώσει», αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης στην επιστολή του.  
Του στερούν κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ ενώ θεωρούν ανάπηρους τους…παιδόφιλους!
Παρότι έχει αναπηρία πάνω από 67% …δεν έχει κάρτα αναπηρίας γιατί όπως λέει: «φυσικά κανένα ταμείο δε δίνει σ’ εμένα τουλάχιστον δεν έδωσε και ψάχνω επί δυο χρόνια να πάρω μια κάρτα για το αυτοκίνητό μου που σταθμεύω πολλές φορές παράνομα αλλά έχω πρόβλημα κινητικότητας και το κάνω δυστυχώς και καμιά φορά αναγκάζομαι να βάζω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου την απόφαση της επιτροπής ότι είμαι ανάπηρος». Αυτό λοιπόν που τον έχει εξοργίσει είναι το γεγονός ότι από το υπουργείο Εργασίας βγήκε ΦΕΚ που θεωρεί ανάπηρους κατά 35% τους παιδόφιλους καθώς και τους επιδειξιομανείς, τσογαδόρους, κλεπτομανείς και πυρομανείς! «Πρόκειται για την απόλυτη …ξεφτίλα! Αυτοί οι φωστήρες στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης αντί να κάνουν μια τράπεζα πληροφοριών  με την οποία να είναι εξοπλισμένα όλα τα Νοσοκομεία της χώρας για το ποιοι είναι ανάπηροι, αντί να αντιμετωπίσουν τόσα προβλήματα των ΑΜΕΑ καθημερινά για να βελτιώσουν της συνθήκες της ζωής τους, γι αυτό πληρώνονται αδρά άλλωστε, προφανώς σκέφτηκαν ότι προέχει η τακτοποίηση των παιδόφιλων για τους οποίους προέβλεψαν μάλιστα και ποσοστό αναπηρίας.
Ειλικρινά σκέφτηκα (για να μην ανήκω στην ίδια κατηγορία μ’ αυτούς) να ζητήσω να μην έχω κανένα ποσοστό αναπηρίας δε το θέλω. Ακόμη χειρότερα σκέφτηκα να διαγραφώ και από τους καταλόγους αυτού του κράτους. Δε θέλω να είμαι κάτω από ένα εθνόσημο στο οποίο  χαρακτηρίζονται οι παιδόφιλοι ανάπηροι».


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …