Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» το 12% του 2009

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» το 12% του 2009

0
Xinidis_4

Ανακοινώθηκε η καταβολή του από τον αν. υπουργό Ανάπτυξης  κ. Σωκράτη Ξυνίδη

Κάλεσμα Σκαρλάτου να στηρίξουν όλοι την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας

Καλά τα νέα για τους επιχειρηματίες της Θράκης αφού κυριολεκτικά με την εκπνοή του 2011 έπεσε και υπογραφή του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θάνου Μωραΐτη που εξασφαλίζει την καταβολή του 12% κόστους εργασίας για όλο το 2009. Υπενθυμίζουμε ότι το οφειλόμενο β’ εξάμηνο του 2008 δόθηκε τον Νοέμβριο. Απομένουν όμως η καταβολή του 2010 και 2011.

Ξυνίδης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν…»
Σε ανακοίνωσή του ο Αν. υπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης τονίζει σχετικά με το θέμα: «Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχουμε δεσμευθεί ότι παρά την ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας προς τον επιχειρηματικό-παραγωγικό κόσμο και ιδιαίτερα της ακριτικής Θράκης που δοκιμάζεται κυρίως από την έλλειψη ρευστότητας. Μετά την πρόσφατη απόφαση για την καταβολή του β’ εξαμήνου της επιδότησης κόστους εργασίας (12%) του έτους 2008, με σημερινή απόφαση του υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη εξασφαλίστηκε η καταβολή και των α ‘εξαμήνου του έτους 2009 και β’ εξαμήνου του έτους 2009, η οποία και θα καταβληθεί άμεσα στις επιχειρήσεις».

Σκαρλάτος: «Σας καλούμε όλους σε κάθε προσπάθεια στήριξης των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής μας
Η θετική εξέλιξη γίνεται δεκτή με ανακούφιση από τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης. Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης αναφέρεται ότι είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των Συνδέσμων Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης και γνωστοποιείται το σχετικό έγγραφο – διάβημα που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων οι τρεις Σύνδεσμοι της Θράκης στις 20 – 12 – 2011 όπου ζητούν την καταβολή των δόσεων ή τον συμψηφισμό τους με τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο: « Ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα για να στηρίξουμε τη ρευστότητα μας και αν αυτό είναι δύσκολο (να μας καταβληθούν σε μετρητά), τουλάχιστον να μπορούμε να συμψηφίσουμε τα οφειλόμενα με τις υποχρεώσεις μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το Δημόσιο γενικά. Να επισημάνουμε και να τονίσουμε πως με μια τέτοια ρύθμιση , έμπρακτα στηρίζεται η διατήρηση της Απασχόλησης στην περιοχή μας, αφού για να συμψηφίσει μια επιχείρηση αυτά που δικαιούται από επιδότηση Απασχόλησης παρελθουσών χρήσεων, χρειάζεται να συντηρήσει Απασχόληση από σήμερα και στο εξής».
Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Ξάνθης κ. Βασίλης Σκαρλάτος αναφέρει: «Εμείς φυσικά (μαζί και με άλλες ενέργειες μας, που έχουν ως στόχο την εν γένει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή μας), θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, για την έγκαιρη και πλήρη εξόφληση και των υπόλοιπων οφειλομένων.
Σε μια πολύ δύσκολη εποχή και συγκυρία, όπως είναι η σημερινή, (και με την ευκαιρία), θα θέλαμε να καλέσουμε όλους ανεξαιρέτως να συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια στήριξης των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής μας
•Κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς
•Και φυσικά όλους όσους εκ της θέσεως τους, ασκούν εξουσία στην περιοχή μας (με το δημόσιο λόγο και τις πράξεις τους)
Ευελπιστούμε πως σήμερα, έγινε περισσότερο ευδιάκριτο και κατανοητό, πως για την εξασφάλιση των σύγχρονων όρων και των προϋποθέσεων, ώστε από την εν γένει δραστηριότητα μας, να προκύπτει νομοτελειακά για την περιοχή μας ένα συνολικό κοινωνικά όφελος, (που όλοι θέλουμε και όλοι επιδιώκουμε, – μη αναγνωρίζοντας σε κανέναν μεγαλύτερη ευαισθησία), ο ρόλος των παραγωγικών επιχειρήσεων είναι πρωταρχικός, κυρίαρχος και αναντικατάστατος.
Εμείς από την πλευρά μας και για την καινούρια χρονιά, εκεί θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας Στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της περιοχής μας. Θεωρούμε πως καλό θα ήταν αυτό να γίνει μ’ όλους μαζί.
Είναι ο καλύτερος «Άριστος οιωνός».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxa@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…