Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Κούρεμα με την …ψιλή» στις καταθέσεις του ΕΒΕ

«Κούρεμα με την …ψιλή» στις καταθέσεις του ΕΒΕ

0
eve-empros

Ήρθε «ραβασάκι» από την ΤτΕ ότι μειώνονται σε ποσοστό 61%

Έξαλλος ο πρόεδρος κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για «ληστεία» και «πόκερ στις πλάτες του ελληνικού λαού

«Ψυχρολουσία» για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης όταν την Παρασκευή πληροφορήθηκαν εγγράφως από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι οι καταθέσεις του ΕΒΕ υπέστησαν «κούρεμα» σε ποσοστό 61%! Στο έγγραφο αναφέρονται όλοι οι σχετικοί νόμοι με βάση τους οποίους η ΤτΕ προβαίνει σ’ αυτή την ενέργεια

«Κούρεμα» 61% στις καταθέσεις του ΕΒΕ
Την είδηση έβγαλε στον «αέρα» ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκορόγιας στην εκπομπή «Αναζητήσεις» του Τρίτου Προγράμματος όπου και την επιβεβαίωσε ο οικονομικός επόπτης κ. Σπύρος Κάλφας. Το «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραϊτη ο οποίος και έπνεε τα μένεα!!! Να σημειώσουμε ότι οι καταθέσεις του Επιμελητηρίου ήταν 152.000 ευρώ στην ΤτΕ όπως υποχρεούται ως Ν.Π.Δ.Δ. να έχει τις καταθέσεις του και μετά το «κούρεμα» έμειναν 59.000!
«Το Επιμελητήριο δεν έχει επιχορήγηση ούτε ένα ευρώ από πουθενά …Στηρίζεται μόνο στις εισφορές των μελών του και μ’ αυτά πληρώνουμε όλα τα έξοδα και τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων.  Δεν μπορεί λοιπόν το κράτος να έρχεται και να παίρνει αυτές τις εισφορές που με τόσο κόπο δίνουν τα μέλη μας με το έτσι θέλω χωρίς καν να μας ρωτήσει με μια απλή ειδοποίηση. Δηλαδή άλλο ένα «χαστούκι» για τους επιχειρηματίες …Αυτό είναι ληστεία…κάποιοι έπαιξαν πόκερ στις πλάτες του ελληνικού λαού και πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει…», τονίζει εμφανώς οργισμένος ο κ. Μωραΐτης.
Μάλιστα – όπως μας είπε – αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι και ότι το Επιμελητήριο θα το συζητήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας και εν συνεχεία θα το εξετάσουν από νομικής άποψης οι νομικοί του σύμβουλοι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες αντίδρασης. 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …