Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Σοφιανός: «Τα περί συνεργασίας στην Αριστερά είναι ψάρεμα σε θολά νερά»

Ν. Σοφιανός: «Τα περί συνεργασίας στην Αριστερά είναι ψάρεμα σε θολά νερά»

0
sofianos_kke_2-empros

Πολιτική συγκέντρωση ΚΚΕ με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής

«Φύλλο συκής» χαρακτήρισε τις κοινωνικές πρωτοβουλίες των δήμων, που αναλαμβάνονται για να κρυφτεί η ανάλγητη πολιτική τους, όπως είπε

Σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ παραβρέθηκε την Παρασκευή ως ομιλητής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της ίδιας μέρας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή για να απευθύνει χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του κόμματος.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί και να αναλυθεί η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφορικά με την κρίση, αλλά και τις πολιτικές που οδήγησαν σε τρόικα, Μνημόνιο και PSI. Βασική θέση του κόμματος που εκφράστηκε ήταν ότι η συμφωνία των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας για τα νέα μέτρα και τις περικοπές μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν είναι αναγκαστικό αποτέλεσμα του PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό και ως λύση προτάθηκε η εστίαση στα λαϊκά προβλήματα και η ανάγκη να γενικευτεί η αντίσταση εναντίον αυτής της πολιτικής.

Με 4 διεκδικήσεις ο στόχος του ΚΚΕ
«Αυτό που επιθυμούμε είναι να βάλουμε την πολιτική διεξόδου στο λαό μας απέναντι στην κρίση και τις πολιτικές αποφάσεις. Η σκληρή πραγματικότητα και οι μαύρες προοπτικές επιβάλλουν να έρθουν τα πάνω κάτω στην πολιτική», σημείωσε στο «Ε» ο Νίκος Σοφιανός, εξηγώντας ότι ο στόχος του ΚΚΕ είναι: «Κοινωνική συμμαχία, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Καμία συνεργασία με την Αριστερά όσο θέλει το ευρώ
Σχετικά με το κάλεσμα για συνεργασία που έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας προς της δυνάμεις τις Αριστεράς στο πλαίσιο ενός αντιμνημονιακού μετώπου και των αναφορών της Δημοκρατικής Αριστεράς για συγκλίσεις μετά τις εκλογές, ο Νίκος Σοφιανός απαντάει: «σήμερα έγιναν όλοι αντιμνημονικοί, είναι της μόδας. Και γίνονται αντιμηνομιακοί την παραμονή υπογραφής νέου μνημονίου. Δεν μπορούν να είναι συμπαραστάτες όσοι βλέπουν την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου. Αυτό που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψάρεμα σε θολά νερά και θα βρει κλειστές πόρτες. Δεν είναι καιρός για αυταπάτες, χρειάζονται καθαρές κουβέντες συνέχεια και συνέπεια» και τονίζει επίσης ότι: «πρέπει ο λαός μας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να δει ότι αν δεν αμφισβητηθεί η εξουσία του κεφαλαίου, δε μπορεί να βρεθεί λύση στα πλαίσια σεναρίων που υπόσχονται Τσίπρας, Κουβέλης και τα άλλα κόμματα».

Ο ρόλος των δήμων στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής
Ο Νίκος Σοφιανός ρωτήθηκε επίσης από το «Ε» να σχολιάσει τις κοινωνικές παρεμβάσεις των δήμων, σε συνδυασμό με την πρόσφατη παρέμβαση του Γιώργου Κολλάρου στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για τη στήριξη των δημοτών. Ο ομιλητής απέδωσε ευθύνες στους δήμους, λέγοντας ότι «βάζουν πλάτη» για να περάσει η κυβερνητική πολιτική και έχουν βοηθήσει την κεντρική κυβέρνηση να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Μάλιστα, τους επέκρινε ακόμη περισσότερο στον τομέα των κοινωνικών δράσεων και δομών, λέγοντας ότι: «οι πρωτοβουλίες του να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ σ’ αυτόν που πεινάει γίνονται «φύλλο συκής» για να κρύψουν αυτή την ανάλγητη πολιτική». Τέλος, σημείωσε «Σήμερα δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, πρέπει να γενικευτεί η πάλη του λαού μας και η ανυπακοή. Να διεκδικήσουμε να μην πάει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για κοινωνικές και δημόσιες υποδομές που συνεχώς υποβαθμίζονται και υποχρηματοδοτούνται».

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…