Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων

Ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων

0
poi_fasi-empros

Ρεπό χθες και επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις ενόψει Άρη

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Κρίστοφερ Κατόνγκο «ήρωας» στο Κόπα Άφρικα!    

«Σκασμένοι» είναι προπονητικό επιτελείο και παίκτες στη Skoda Ξάνθη από την ήττα στο Ηράκλειο από τον Ο.Φ.Η.
Κι αυτό γιατί παρά το ότι η ξανθιώτικη ομάδα είχε τον έλεγχο των κινήσεων, την κατοχή και ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας ανά διαστήματα στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς, δέχθηκε ένα γκολ από λάθος της άμυνας της και δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.
Μάλιστα η ήττα είχε ως αποτέλεσμα να πάθει διπλή ζημιά η Skoda Ξάνθη η οποία έχασε το αήττητο των 10 σερί αγώνων και επέτρεψε στον Ο.Φ.Η. να την φτάσει στη βαθμολογία, όπου πλέον μοιράζονται την 5η θέση. Επιπλέον ο Μάουρο Πόι συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και το επιτελείο θα αποφασίσει σε ποιον αγώνα θα εκτίσει την τιμωρία της μίας αγωνιστικής ο Αργεντινός.  
Ρεπό και ανασύνταξη δυνάμεων
Μετά την επιστροφή από το Ηράκλειο το πρωί της Κυριακής η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε προπόνηση, ενώ για χθες το πρόγραμμα είχε ρεπό ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες και να γεμίσουν τις ¨μπαταρίες¨ τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η επιστροφή στις προπονήσεις έχει οριστεί για σήμερα το απόγευμα, ενώ ανάλογα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έως την Παρασκευή οπότε και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του επερχόμενου εντός έδρας αγώνα με τον Άρη (Κυριακή 05/02 – 19:30).
Το παιχνίδι με τους «κίτρινους» εξάλλου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σε κομβικό σημείο καθώς στην ¨κούρσα¨ για την κατάκτηση της 5ης θέσης έχουν μπει και οι Θεσσαλονικείς, ενώ η Skoda Ξάνθη θέλει να ξεπεράσει όσο το δυνατόν «αναίμακτα» τα επόμενα δύο παιχνίδια (εντός με Άρη, εκτός με Παναθηναϊκό) καθώς ακολουθούν δύο σερί εντός έδρας αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.  
«Ήρωας» της Ζάμπια ο Κρίστοφερ Κατόνγκο
Σε «ήρωα» της Ζάμπια αναδεικνύεται ο γνωστός στους Ξανθιώτες φιλάθλους μεσοεπιθετικός Κρίστοφερ Κατόνγκο. Ο 30χρονος παίκτης, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη (28 αγ./2 γκολ) συμμετέχει με τη φανέλα της πατρίδας του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (Copa Africa) που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα των κρατών Γκαμπόν – Γουϊνέα.
Ο Κατόνγκο, που πέρσι το καλοκαίρι μετεγγράφηκε από τη Skoda Ξάνθη στην κινέζικη Χέναν, έχει οριστεί αρχηγός της Ζάμπια στην παραπάνω διοργάνωση και την οδηγεί πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Κατόνγκο σκόραρε σε δύο αγώνες της φάσης των ομίλων του «Κόπα Άφρικα» (στο 2-2 με τη Λιβύη και τη νίκη 0-1 επί της διοργανώτριας Γουϊνέας) και βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη (1-2) επί της Σενεγάλης, με τα παραπάνω αποτελέσματα να έχουν ήδη χαρίσει το εισιτήριο της πρόκρισης ως 1η του ομίλου στην Εθνική Ζάμπια στα προημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Αγκόλα.  
«Αυλαία» σήμερα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου
Σήμερα πέφτει η «αυλαία» στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για τις ομάδες της Super League.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες ότι για σήμερα οι υπηρεσίες της θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 20:00 για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών σωματείων, σε ότι έχει να κάνει με θέματα αγοραπωλησίας παικτών, σε ένα χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι» πάντως που ήταν από τα πιο ήσυχα όλων των εποχών. Να σημειώσουμε ότι η Skoda Ξάνθη απέκτησε μόλις έναν παίκτη, τον 24χρονο μέσο Βαγγέλη Πλατέλα από την Καλλιθέα, ενώ αποδέσμευσε τους Ρουμάνους Μάρα, Ντίκα κι έδωσε ως δανεικούς τους νεαρούς Καθάριο (μέσος) και Γ. Λαζαρίδη (επιθετικός).  

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …