Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινούν νέα δράση κοινωνικής συμμετοχής οι Απόστρατοι Αξιωματικοί

Ξεκινούν νέα δράση κοινωνικής συμμετοχής οι Απόστρατοι Αξιωματικοί

0
trofima_dorean_001-empros

Ολοκλήρωσαν την εθελοντική προσφορά των Χριστουγέννων με αποστολή αγαθών σε φτωχές οικογένειες και ιδρύματα

Μία εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής συμμετοχής διοργανώνει το παράρτημα Ξάνθης της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών του Στρατού, συλλέγοντας διάφορα είδη, τρόφιμα, ρούχα και δώρα για να διατεθούν σε φτωχές οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Γι’ αυτό κάνοντας έκκληση στα μέλη της Ένωσής τους, ζητούν να συμμετάσχουν δίνοντας από το πλεόνασμα της αγάπης τους τα είδη που τους περισσεύουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η κοινωνία. Τα είδη που μπορεί ο καθένας να προσφέρει είναι Α. Τρόφιμα, Β. Ρουχισμός’ Υπόδηση (παλιά, μεταχειρισμένα) και Γ. (παλιά) παιδικά παιχνίδια και βιβλία.
Τα είδη, που θα προσφέρουν θα διατεθούν, για τις ανάγκες φτωχών οικογενειών και Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη ή και μεμονωμένα από την Ένωση,  λίγο πριν το Πάσχα.
Τα προσφερόμενα είδη ρουχισμού, μπορεί να είναι συσκευασμένα (με εμφανή «κατάσταση περιεχομένων»), αλλά και χωρίς συσκευασία, και σε αυτή την περίπτωση θα διατεθούν σε χριστιανικά χωριά
Όλα τα προσφερόμενα είδη, καταγράφονται στο Γραφείο της Ένωσης και θα επιδίδεται το σχετικό «αποδεικτικό παραλαβής».
Όσα είδη είναι χωρίς συσκευασία, θα ομαδοποιούνται,  κατάλληλα σε ‘’πακέτα δώρου’’(από εθελοντές), ανάλογα με το φύλλο (Ανδρικά, Γυναικεία, Παιδικά/αγόρι ή κορίτσι, μεγέθη υποδήματος, κλπ ) .
Η παράδοση της προσφοράς μπορεί να γίνεται στα γραφεία της Ένωσης(09:00-12:00), μέχρι 20  Μαρ.2011.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική προσφορά των Χριστουγέννων
Η Ένωση για την περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποίησε στις 21 και 28 Δεκεμβρίου τη διανομή των ειδών της εθελοντικής προσφοράς  συναδέλφων και του Συλλόγου Σκακιστών  Ξάνθης  ‘’ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’’, όπως και δώρα στο ΕΦ Γλαύκης , αποκλειστικά με πιστώσεις που διέθεσε η ΕΑΑΣ. Τα είδη που προσφέρθηκαν διαμορφώθηκαν σε 63 συσκευασίες δώρου.
Από την Ένωση των Απόστρατων Αξιωματικών, τα αποτελέσματα, της πρώτης πιλοτικής προσπάθειας, κρίνονται ενθαρρυντικά για να συνεχιστεί η παρόμοια δράση, που διοργανώνεται για λίγο πριν το Πάσχα ,σε Χριστιανικά Χωριά αυτή τη φορά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…