Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καθαγιασμός των υδάτων με σφοδρή κακοκαιρία

Καθαγιασμός των υδάτων με σφοδρή κακοκαιρία

0
fota_2012

Παρά τη δυνατή βροχή και τον αέρα πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θεοφανείων σε Ξάνθη, Άβδηρα και Πόρτο Λάγος

Ευχές Μητροπολίτη και πολιτικών αρχών. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι άνδρες που έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό


Παρά τη σφοδρή κακοκαιρία με δυνατή βροχή και αέρα σε πόλη και ύπαιθρο πραγματοποιήθηκε η τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στη γέφυρα του Κόσυνθου, το λιμάνι των Αβδήρων και το λιμάνι του Πόρτο Λάγος. Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις νεαροί άνδρες τόλμησαν να βουτήξουν στα νερά, προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Την παρουσία του κόσμου αποθάρρυνε η κακοκαιρία, αν και τελικά πιστοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κυρίως στην ύπαιθρο, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στις τελετές και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στο λιμεναρχείο Λάγος, ως είθισται.

Φώτα στον Κόσυνθο
Λίγο μετά τις 11 πμ πραγματοποιήθηκε η τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στη γέφυρα του Κόσυνθου, όπου το παρών έδωσε μικρός αριθμός συμπολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στις δύο άκρες της γέφυρας του ποταμού με ομπρέλες, κάτω από τη δυνατή βροχή. Η τελετή ήταν σύντομη και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Παύλος Νασλουσανίδης, ο οποίος και έλαβε τις ευχές του Μητροπολίτη μαζί με ένα χρυσό σταυρό. Στη γέφυρα βρέθηακν ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Ανάμεσα στους επισήμους ήταν και ο αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος αποχώρησε στη συνέχεια.

Στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος
Ισχυροί άνεμοι συνόδευσαν τη δυνατή βροχή την ημέρα των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος. Η τελετή ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00 για να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά. Με την καταδυση του Τιμίου Σταυρού πέντε νέοι άνδρες βούτηξαν στα κρύα νερά. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο διοικητής του Δ’ ΣΣ Αθανάσιος Τσέλιος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής και ο λιμενάρχης Λάγος Δημήτρης Συμεωνίδης. Το Σταυρό έπιασε πρώτος ο 20χρονος Νίκος Παπουλίδης, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ίδια επιτυχία. Ο ίδιος σημείωσε ότι από μικρός ήθελε να το κάνει και γι’ αυτό συμμετείχε και πέρυσι και φέτος, παραδέχθηκε ότι είχε λίγο κρύο, αλλά δεν τον πτόησε και ευχήθηκε υγεία και αγάπη για τη νέα χρονιά σε όλους.
Στο λαό της Ξάνθης ευχήθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης, προτάσσοντας υγεία και ειρήνη στον κόσμο, ο Φώτης Καραλίδης που έκανε λόγο για μια δημιουργική χρονιά σε όλους με κουράγιο για τις δυσκολίες της εποχής και ο Βασίλης Τσολακίδης που εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στα λιμάνια του δήμου του παρά την κακοκαιρία.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…