Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ετοιμάζονται για… μετάλλια οι Ξανθιώτες παλαιστές

Ετοιμάζονται για… μετάλλια οι Ξανθιώτες παλαιστές

0
pali-empros

Τέσσερις αθλητές της «Ολυμπιακής Φλόγας» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών

Τα απρόοπτα και οι τραυματισμοί δεν τους στέρησαν την πρόκριση    

Τέσσερις παλαιστές του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα» Ξάνθης θα ταξιδέψουν στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθώς θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Ανδρών, που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου.
Οι Ξανθιώτες αθλητές που προκρίθηκαν μέσω της Α’ προκριματικής φάσης είναι οι:
Αλέξανδρος Μαζλουμίδης (55 κιλά)
Γρηγόρης Αναστασιάδης (60 κιλά)
Ιωάννης Παροτσίδης (66 κιλά)
Ιωάννης Τριανταφυλλίδης (74 κιλά)  

Προκρίθηκαν παρά τις δυσκολίες
Η πρόκριση για τους Ξανθιώτες αθλητές κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Κι αυτό όχι λόγω της δυναμικότητας των αθλητών και των αντιπάλων τους, αλλά λόγω ορισμένων απρόοπτων γεγονότων που συνέβησαν πριν ή κατά τη διάρκεια των προκριματικών.
Ο Μαζλουμίδης είχε αυξήσει το βάρος του καθώς αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη κατηγορία και, λίγο καιρό πριν πάρει μέρος στους αγώνες αποφασίστηκε να συμμετέχει τελικά στην κατηγορία των 55 κιλών. Με αυστηρή δίαιτα και αυξημένη ένταση γυμναστικής, ο νεαρός αθλητής κατάφερε να μειώσει το βάρος του στα 55 κιλά και να πιάσει το όριο και, παρά το ότι ήταν αρκετά εξαντλημένος από τη συνεχή άσκηση τερμάτισε 3ος στους προκριματικούς αγώνες και παράλληλα πήρε την πρόκριση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ηλικιακά ο Μαζλουμίδης ανήκει στην κατηγορία εφήβων, όμως θα πάρει κανονικά μέρος στο ανδρικό πρωτάθλημα όπου μάλιστα έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων.
Σε ότι αφορά τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, αν και ήταν το φαβορί για να τερματίσει 1ος, προκρίθηκε ως 4ος στην κατάταξη. Κι αυτό γιατί σε έναν από τους αγώνες τους ράγισε το χέρι του, παρόλα αυτά όμως συνέχισε να αγωνίζεται καθώς αρχικά θεώρησε ότι είναι θλάση. Τελικά μετά την ολοκλήρωση των αγώνων υποβλήθηκε σε ακτινογραφία όπου διαπιστώθηκε το ράγισμα και πλέον αναρρώνει με την ελπίδα να είναι 100% έτοιμος ώστε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης ¨έβαλε τα γυαλιά¨ σε αντιπάλους, θεατές και κριτές, καθώς τερμάτισε στον προκριματικό γύρο αήττητος σε… χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο!
Τους Ξανθιώτες αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών θα συνοδεύσει ο προπονητής τους Θόδωρος Ηλιάδης, ενώ υπεύθυνος αγώνων θα είναι ο πρόεδρος των διαιτητών πάλης Ελλάδος, Φάνης Μπατζακίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της «Ολυμπιακής Φλόγας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …