Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιμελητηριακή αποστολή στην Άγκυρα

Επιμελητηριακή αποστολή στην Άγκυρα

0
eve_tourkia_2012

Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε ευρωπαϊκά προγράμματα με επικεφαλής εταίρο την Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας 

Η αποστολή παρακολούθησε Συνέδριο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και έγινε δεκτή από τον γραμματέα του Επιμελητηρίου της Άγκυρας

Η πρωτεύουσα της Τουρκίας , η Άγκυρα ήταν ο πρώτος σταθμός της πρώτης αποστολής εκτός συνόρων της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ξάνθης με αφορμή το διήμερο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (12&13 Ιανουαρίου) που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΤΟΒΒ ( Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας) και  του EURO CHAMBERS (Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιμελητηρίων),. Το επιμελητήριο Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Στέλιο Μωραΐτη , τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, τον Β’ Αντιπρόεδρος  κ. Σερκάν Χατίπ, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου κ. Ελένη Κίτσου και την Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Ανθή Παναγιώτου.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μωραΐτης σε τηλεφωνική μας επικοινωνία το Επιμελητήριο Ξάνθης θα είναι ένα από τα δύο συνολικά Επιμελητήρια της Ελλάδας(και Επιμελητήριο Δράμας) που θα συμβληθούν με αντίστοιχο Τουρκικό προκειμένου να υλοποιήσουν μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία ως επικεφαλής εταίρος θα είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και επιμελητήρια άλλων χωρών όπως: 2 επιμελητήρια της Πολωνίας, 1 επιμελητήριο της Αυστρία, 1 επιμελητήριο της Ιταλίας  και 15 επιμελητήρια της Τουρκίας: «Θα έχει πολλαπλό όφελος το Επιμελητήριό μας από τη συμμετοχή μας στο εν λόγω πρόγραμμα κυρίως σ’ ότι αφορά την τεχνογνωσία και την εμπειρία αλλά και τις συνεργασίες που θα προκύψουν. Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση συνεργασιών με Επιμελητήρια Ξένων Χωρών τόσο σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όσο και σε Επίπεδο επιχειρηματικών συναντήσεων. Ιδιαίτερα για την Τουρκία είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη και μια τεράστια αγορά. Είχαμε  επαφές με τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να διερευνήσουμε αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας όμως «τροχοπέδη» γι αυτό είναι η υψηλή φορολογία. Επίσης το πρόβλημα της βίζας ανακόπτει την εισροή τούρκων τουριστών στη χώρα μας», επεσήμανε ο κ. Μωραΐτης.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 250 Σύνεδροι από την Τουρκία καθώς και από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Συνάντηση με τον γ. γραμματέα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας

Να σημειώσουμε ότι στις 13 Ιανουαρίου την αποστολή του Επιμελητηρίου υποδέχθηκε ο Γ. Γραμματέας του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας. Στην συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προώθηση  Βιομηχανικών  και Αγροτικών προϊόντων της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …