Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εγκρίθηκε άδεια για φωτοβολταϊκά σε εταιρεία των υιών Ζερίτη

Εγκρίθηκε άδεια για φωτοβολταϊκά σε εταιρεία των υιών Ζερίτη

0
Dianna_001

Πέντε μέρες μετά την αίτηση πτώχευσης της DIANA

Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στην βουλή


Για «άσχημο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους» από τη διοίκηση της Χαρτοβιομηχανίας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι καθώς πληροφορήθηκαν ότι ενώ η μεν Χαρτοβιομηχανία DIANA ζητά να γίνει δεκτή η πτώχευσή της που τους αφήνει άνεργους την ίδια στιγμή ο Όμιλος Ζερίτη κάνει νέα επένδυση φωτοβολταϊκών σε έκταση 1.100 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της στις περιοχές Δεκάρχου, Δάφνης και Κυψέλης, τα οποία και έχει εκμισθώσει με τρία προσύμφωνα (στις 7/4/11, στις 31/5/11 και στις 6/7/11), για διάστημα 23 ετών στην εταιρεία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» στην οποία κατέχουν από 50% οι  δύο γιοι του κ. Ζερίτη.  
Πήραν άδεια για φωτοβολταϊκά οι Υιοί Ζερίτη
Οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν από το site της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2011 δόθηκε έγκριση στην εν λόγω εταιρεία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος, αρχικά 20 Μεγαβάτ στην περιοχή Αβάτου – Δεκάρχου. Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση πτώχευσης της DIANA κατατέθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2011.
Το γεγονός αυτό ισχυροποιεί το επιχείρημά τους ότι η εταιρία είναι βιώσιμη και ότι αυτή η αίτηση δεν έχει αντικείμενο αφού ο Όμιλος Ζερίτη αποδεικνύεται ότι ανοίγεται σε άλλες επενδύσεις. Μ’ αυτό το επιχείρημα προτίθενται να προσβάλλουν την αίτηση πτώχευσης κατά τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο Ξάνθης την 19η Ιανουαρίου. Να σημειώσουμε ότι ο Όμιλος Ζερίτη έχει άλλα δύο εργοστάσια εν λειτουργία, στην Βουλγαρία και στην Αίγυπτο και σ’ ότι αφορά τα δεδουλευμένα τους,  τους οφείλει μόνο τους μισθούς Δεκεμβρίου ενώ έχουν πληρωθεί το Δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με πορεία στο κέντρο της πόλης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ενώ στο πλευρό έχει ταχθεί το ΚΚΕ και πρόκειται να φέρει το θέμα στην Βουλή με επερώτηση η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κα Καλαντίδου Σοφία.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …