Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δικαιώθηκε ο δήμος για την πεζοδρόμηση στην Π. Πόλη

Δικαιώθηκε ο δήμος για την πεζοδρόμηση στην Π. Πόλη

0
orfeos-empros

Η Ειδική Επιτροπή που εξέτασε την προσφυγή απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΑΔΜΘ

Οποιαδήποτε στιγμή θέλει μπορεί να εφαρμόσει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ο δήμος Ξάνθης. Ό δήμος προτίθεται να εφαρμόσει την απόφαση

Το δήμο της Ξάνθης δικαίωσε η Ειδική Επιτροπή του αρθ. 152 του δημοτικού κώδικα, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ορφέως και Μαυρομιχάλη, που πεζοδρομούνται παράλληλα με μια σειρά άλλων αλλαγών για την είσοδο και την έξοδο στην Παλιά Πόλη. Η Ειδική Επιτροπή που εξέτασε την προσφυγή του δήμου απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δεν ενέκρινε την σχετική απόφαση και έδωσε έτσι το δικαίωμα στο δήμο να θέσει σε ισχύ τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όποια στιγμή θέλει.
Η προσφυγή εξετάστηκε και το αποτέλεσμα κοινοποιήθηκε στο δήμο στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου (21/11) με την απόφαση αρθ. 8/2011, η οποία ακυρώνει την απορριπτική προηγούμενη απόφαση της ΑΔΜΘ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη νέα απόφαση, η ειδική Επιτροπή οδηγήθηκε στην τελική έγκριση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης διότι, ως προς το διαδικαστικό μέρος, δε χρειαζόταν προηγούμενη κοινοποίηση του περιεχομένου της απόφασης στην αρμόδια επιτροπή δημοσίων έργων του υπουργείου, αλλά αυτή μπορούσε να συντελεστεί και μετά την έκδοσή της. Επίσης, η Επιτροπή θεώρησε ότι πληρώθηκε και ο όρος της δημόσιας διαβούλευσης, μέσω της ανάρτησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο διαδίκτυο και τέλος, για το πιο σημαντικό σημείο της ύπαρξης ή μη μελέτης από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, η Επιτροπή έκρινε ότι το κείμενο των προτάσεων υπείχε θέση μελέτης, αφού εντόπισε σε αυτό τις απαραίτητες προϋποθέσεις που το καθιστούν μία εκπονημένη κυκλοφοριακή μελέτη.
Μετά τη δικαίωσή του, ο δήμος μπορεί να θέσει την απόφαση σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. Οι αρμόδιοι εξετάζουν την καταλληλότερη χρονική στιγμή και αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα, ενώ ως πιθανότερη μέχρι στιγμής εμφανίζεται η περίπτωση εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μόλις βελτιωθεί ο καιρός κατά τον Απρίλιο. Πάντως, φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι θα συνταχθεί ξεχωριστή κυκλοφοριακή μελέτη για την Π. Πόλη, η οποία θα «κουμπώσει» με τη μελέτη για το κυκλοφοριακό της υπόλοιπης πόλης. Η δημοτική αρχή προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες να εφαρμόσει την απόφαση για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει ο σύλλογος κατοίκων Παλιάς Πόλης, ο οποίος ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι με συνεργασία και διάλογο από όλες τις πλευρές θα μπορούσε να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη που θα ικανοποιούσε όλους και θα εφαρμοζόταν από όλους.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…