Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πραγματοποιήθηκε τριμερής για την DIANA

Πραγματοποιήθηκε τριμερής για την DIANA

0
Dianna_001

Στο υπουργείο Απασχόλησης παρουσία του Ξυνίδη,  απουσία όμως του Ζερίτη

Από την εταιρεία είπαν ότι ψάχνουν αγοραστή. Οι εργαζόμενοι είπαν ότι θέλουν να λειτουργήσει είτε με τον Ζερίτη είτε με νέο επενδυτή

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Απασχόλησης η προγραμματισμένη τριμερής που ζήτησαν οι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας DIANA προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της πτώχευσης της εταιρείας καθώς και το δικό τους εργασιακό μέλλον. Στην  τριμερή συμμετείχαν από πολιτικής πλευράς ο γραμματέας του υπουργείου κ. Κουτσούκος και ο αν. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Απ’ την πλευρά της εταιρείας απουσίαζε ο πρόεδρος κ. Ζερίτης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Την εταιρεία εκπροσώπησαν, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ζαραγιάννης, η νομική σύμβουλος κα Γιαννοπούλου και ο Διευθυντής κ. Χαραλαμπόγλου. Απ’ την πλευρά των εργαζομένων συμμετείχαν τα μέλη του σωματείου κύριοι Θεμιστοκλής και Νικολαϊδης, ενώ παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κύριοι Μπεμπεκίδης και Παπασπύρου αντίστοιχα.

Ψάχνουν αγοραστή…
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν του λόγους που καθιστούν αναπόφευκτη την πτώχευση της εταιρείας, όπως ακριβώς αυτοί αναλύονται στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν. Το νέο στοιχείο ήταν ότι ο πρόεδρος κ. Ζερίτης βρίσκεται σε μια διαδικασία αναζήτησης επενδυτή που θα εξαγοράσει την εταιρεία και γι αυτό το λόγο  – όπως υποστηρίχτηκε απ’ την πλευρά της εταιρείας – ζήτησαν αναβολή της συζήτησης της αίτησης πτώχευσης για τις 8 Μαρτίου.
Οι εργαζόμενοι απ’ την πλευρά τους υποστήριξαν ότι θεωρούν ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη και ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να επαναλειτουργήσει είτε με τον κ. Ζερίτη είτε με νέο επενδυτή. Τόσο ο κ. Κουτσούκος όσο και ο κ. Ξυνίδης έδειξαν διατιθεμένοι να βοηθήσουν να επαναλειτουργήσει η εταιρεία αναγνωρίζοντας τις  δυσμενείς επιπτώσεις για το νομό και τους εργαζόμενους, ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας της όμως παράλληλα αποσαφήνισαν ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία και γι αυτό το λόγο το κράτος έχει περιορισμένες δυνατότητες να εμπλακεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…