Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν καταργείται το Τελωνείο Λάγος

Δεν καταργείται το Τελωνείο Λάγος

0
telonio_lagos_diamartiria_01-12-empros

Καταργείται η θέση του διευθυντού και θα υπάγεται διοικητικά στο τελωνείο Ξάνθης

Το ΚΕΛΠΝΝΟ θ’ αναλάβει την Καταπολέμηση των Κουνουπιών στους 5 νομούς της περιφέρειας. Αυτά τα νέα κομίζει η ηγεσία της περιφέρειας από την Αθήνα

Δυο νέα …κομίζει απ’ την Αθήνα το κλιμάκιο της Περιφέρειας ΑΜΘ  με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη τον οποίο συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης καθώς και ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ουζούν Ιρφάν και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών και το γραμματέα του ΚΕΛΠΝΝΟ κ. Παπαδημητρίου.
Το ένα αφορά τη λειτουργία του Τελωνείου Λάγος και το άλλο την καταπολέμηση κουνουπιών στους 5 νομούς της περιφέρειας.

Δεν καταργείται το Τελωνείο Λάγος 
Το κλιμάκιο της περιφέρειας είχε συνάντηση την Πέμπτη το πρωί με τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του Τελωνείου του Λάγος το οποίο λειτουργεί τώρα με ένα μόνιμο υπάλληλο που έχει διευθυντική θέση. Η νέα εξέλιξη  – όπως διατυπώθηκε και από το διευθυντή του υπουργείου – είναι ότι το Τελωνείο Λάγος θα συνεχίζει να λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούσε με εκτελωνισμό των προϊόντων αλλά όχι αυτόνομα όπως σήμερα καθώς θα υπάγεται διοικητικά στο Τελωνείο Ξάνθης και ο υπάλληλος δεν θα έχει τη θέση του διευθυντού. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι το Τελωνείο Λάγος είναι Γ’ τάξης και σύμφωνα με τον νόμο όλα τα τελωνεία Γ’ τάξης έχουν συγχωνευτεί σ’ όλη τη χώρα μέσα στο πλαίσιο της συγχώνευσης των υπηρεσιών που στοχεύει στην μείωση των εξόδων. Αυτό άλλωστε είχε προαναγγέλλει και ο αν. υπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης και τα τη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Στο ΚΕΛΠΝΝΟ η καταπολέμηση των Κουνουπιών της Περιφέρειας
Σε συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της περιφέρειας με τον υφ. Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του ΚΕΛΠΝΝΟ κ. Παπαδημητρίου συζητήθηκε το θέμα της Καταπολέμησης Κουνουπιών. Απ’ τον κ. Τιμοσίδη δόθηκε η απάντηση ότι το ΚΕΛΠΝΝΟ θ’ αναλάβει την Καταπολέμηση των Κουνουπιών στους 5 νομούς της Περιφέρειας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια. Μάλιστα αναμένεται σήμερα και το σχετικό έγγραφο. Σ’ ότι αφορά τους εποχικούς εργαζόμενους που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο – όπως σημειώθηκε – θα υπάρξει πρόβλεψη επαναπρόσληψής τους.

Αποκέντρωση ή συγκεντρωτισμός;   
Ως προς αυτό γεννώνται ερωτηματικά καθώς ουσιαστικά μια «δουλειά» που ξεκίνησε από την πρώην νομαρχία Ξάνθης με την ίδρυση του Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και μετά πέρασε στα χέρια της Περιφέρειας τώρα περνά στα χέρια ενός κρατικού φορέα που έχει έδρα την Αθήνα. Κατά συνέπεια αυτό παρεκκλίνει από τον κανόνα της αποκεντρωμένης διοίκησης που ήταν από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αν όμως λάβουμε υπ’ όψιν τις περσινές …επιδόσεις στη «μάχη» κατά των κουνουπιών από την Περιφέρεια σίγουρα το ΚΕΛΠΝΝΟ ως ειδικευμένος φορέας θα είναι προτιμότερος.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…