Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν χάθηκε η ανθρωπιά και το φιλότιμο!

Δεν χάθηκε η ανθρωπιά και το φιλότιμο!

0
trofima_dorean-empros

Θερμή ανταπόκριση των επαγγελματιών αλλά και των πολιτών στην προσφορά τροφίμων στη Μητρόπολη και στο Λύκειο Ελληνίδων


Μοιράστηκαν πάνω από 2.000 δέματα σε άπορες οικογένειες και 150 μερίδες φαγητό από το Τραπέζι της Αγάπης.

Μπορεί η οικονομική κρίση να «στέγνωσε» τα πορτοφόλια όμως φαίνεται πως δεν στέρεψε τις ηθικές αξίες και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξία και ελπίδας για την νέα χρονιά.  Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά περίσσεψε η  ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η έννοια προς το συνάνθρωπο και εκφράστηκε από την μεγαλύτερη από ποτέ προσφορά τροφίμων του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας αλλά και απλών πολιτών που μαζί με τις προμήθειες για το δικό τους τραπέζι νοιάστηκαν και τις άπορες οικογένειες και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητρόπολης ενισχύοντας το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», την «Τράπεζα Αγάπης». Ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σ’ αυτό το πλαίσιο,  προσφέροντας τρόφιμα και είδη ρουχισμού όπως και στον Ερυθρό Σταυρό που επίσης είχε αναλάβει να μοιράσει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.  Απλοί , καθημερινοί πολίτες αυτές στις γιορτινές μέρες έστειλαν το μήνυμα της αγάπης, που αποτελεί την πεμπτουσία της γιορτής των Χριστουγέννων, αποδεικνύοντας ότι τις δύσκολες αυτές στιγμές τουλάχιστον δεν υπάρχει …ηθική κρίση και μένουν ακλόνητες κάποιες σταθερές και που συγκροτούν το αξιακό μας σύστημα.

Έργο φιλανθρωπίας από τη Μητρόπολη Ξάνθης
Πάνω από 2.000 δέματα σ’ όλο το νομό μοίρασε φέτος η Μητρόπολη Ξάνθη και οι ενορίες και στο Τραπέζι της Αγάπης που στρώνεται καθημερινά επί 15 χρόνια, σε κτίριο επί των οδών Χριστοδούλου και Βλαχοπούλου μοιράστηκαν πάνω από 150 μερίδες φαγητό. Σ’ αυτά (2.000 δέματα) δεν περιλαμβάνονται τα δέματα που προμηθεύονται όποιοι τα έχουν ανάγκη χωρίς κουπόνια και περαιτέρω διαδικασίες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Του Θεού Σοφίας: «Η προσφορά του κόσμου φέτος είναι πραγματικά θεαματική και σε χρηματικά ποσά και σε προϊόντα. Υπήρξαν προσφορές απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, παντοπώλες ζαχαροπλάστες  αλλά και από απλούς πολίτες που προσήλθαν με σακούλες με τρόφιμα στη Μητρόπολη για τις άπορες οικογένειες αλλά και για το τραπέζι της αγάπης Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη, υπάρχει ανθρωπιά και φιλότιμο», επισημαίνει ο πρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του μητροπολίτη γι αυτή την ανταπόκριση των Ξανθιωτών.

Παρών και το Λύκειο Ελληνίδων
Παράλληλα με την Μητρόπολη και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων από τις αρχές του Δεκέμβρη συνέλεγαν τρόφιμα και ρουχισμό. Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος του Λυκείου κα Ευτέρπη Στάντζιου το Λύκειο εδώ κα χρόνια στέλνει ρουχισμό στα χωριά S.O.S της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης ενώ παράλληλα ενισχύει με τρόφιμα το «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και με άλλα είδη ανάγκης τα ιδρύματα όπως το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο μετά από συνεργασία μαζί τους: «Συνεχίζουμε κάθε χρόνο αυτή τη δράση. Συνεργαζόμαστε με τα ιδρύματα τα οποία μας λένε τις ανάγκες τους και μέσα από μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου συλλέγουμε τρόφιμα ή ρουχισμό ή χρήματα και τα αποδίδουμε. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο…θέλει να βοηθήσει και βοηθά ιδιαίτερα τώρα που είναι δύσκολη εποχή. Και αυτό είναι πολύ συγκινητικό και πολύ αισιόδοξο», τονίζει η κα Στάντζιου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …