Πρόσωπα 18/01/2012

0

Απορία: Αφού ο πνιγμένος απ΄ τα μαλλιά  του πιάνεται γιατί εμείς πάμε  για κούρεμα;

Θωμάς Βουγιουκλής

 

Το κρίσιμο δεκαήμερο

Δεν είναι μυστικό ότι το προσεχές δεκαήμερο θα είναι από τα πλέον κρίσιμα για τη χώρα μας και τους κατοίκους αυτής, όπου κι αν ανήκουν και όπου κι αν βρίσκονται.

Στο δεκαήμερο αυτό θα κριθούν σημαντικά πράγματα όπως η επιτυχία των «στοιχημάτων» που έχει θέσει η κυβέρνηση τόσο με τον εαυτό της όσο και με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των προσεχών ημερών.

Αισιοδοξία λοιπόν και ελπίδα για θετικές εξελίξεις…

«Ε»

 

Εκ του αποτελέσματος

 

Δυναμικά, πολύ δυναμικά κινείται ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης. Και τολμάει να τα βάλει με κατεστημένες ιστορίες και να συγκρουστεί με φανερά και υπόγεια συμφέροντα.

Ο χρόνος θα δείξει βέβαια εκ του αποτελέσματος εάν τελικά θα γίνει αλλαγή σε βάθος ή θα πρόκειται για μια επικοινωνιακή φούσκα.

Εξάλλου, όλες οι ενέργειες εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

«Ε»

 

 

Το λαχείο του κυνηγετικού

 

Τυχερός της Λαχειοφόρου Αγοράς του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης που κλήρωνε ένα μεταχειρισμένο τζιπ SUZUKI, ήταν ο γνωστός δάσκαλος Πάρις Επιτρόπου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τυχερός αριθμός ήταν ο 45014 του Λαϊκού Λαχείου της περασμένης κλήρωσης.

«Ε»

 

 

Οι άνεργοι αυξάνονται αλλά τα κονδύλια μειώνονται

 

Το 2012, χρονιά που πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί και οι άνεργοι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η Γερμανία με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέτυχε να μειωθούν δραματικά τα έτσι κι αλλιώς λίγα χρήματα που η ΕΕ διέθετε για παροχή τροφίμων σε απόρους. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα κονδύλια που της αναλογούν μειώνονται από 20.045.000 το 2011 σε 4.805.742 ευρώ το 2012.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο «πρόγραμμα χορήγησης  τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ότι  «η πρόσφατη κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες …» ζητά από την Επιτροπή  να αυξήσει άμεσα τους πόρους της ΕΕ για τους απόρους και ταυτόχρονα ζητά στοιχεία για τον τρόπο διανομής των σχετικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

«Ε»

Λιγότερες αμυντικές δαπάνες

 

Είναι καιρός πλέον να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν οι διαδικασίες για την άμεση μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας.

Ήδη κάποιες μειώσεις έγιναν αλλά είναι ελάχιστες μπροστά στο ύψος των δαπανών που υλοποιεί η χώρα μας. Κατά την εκτίμηση γνωριζόντων, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια μείωσης,  κυρίως στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Είναι απαράδεκτο μια μικρή και καταχρεωμένη χώρα να δίνει τόσα πολλά δις για ν’ αγοράζει πολεμικά όπλα τα οποία μάλιστα ανανεώνει κάθε τόσο.

Ήρθε ο καιρός τώρα με την οικονομική κρίση ν’ αναθεωρηθούν ορισμένα στερεότυπα και πρώτο απ’ όλα η μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας.

Η χώρα έχει πολλές και μεγάλες ανάγκες και οι πόροι χρειάζονται αλλού.

«Ε»

 

 

Η χαμένη μας ανταγωνιστικότητα

 

Ο διάλογος των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων που παρακολουθούμε να εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μοιάζει με την ιστορία των τριών λύκων και του ενός προβάτου που συζητούσαν για ν’ αποφασίσουν δημοκρατικά τι θα φάνε το βράδυ.

Η ισχυρή πλευρά του διαλόγου, οι εργοδότες, μπορεί μεν να εμφανίζονται με κροκοδείλια δάκρια δηλώνοντας ότι δεν ζητούν μειώσεις μισθών, παρασκηνιακά όμως έχουν επαφές με την τρόικα και ζητούν μειώσεις, ισχυριζόμενοι πως οι υψηλοί μισθοί είναι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, κι απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διαμηνύεται με κάθε τρόπο ότι «ή συμφωνείτε εργαζόμενοι σε περικοπές μισθών και δικαιωμάτων ή νομοθετούμε».

Αλήθεια όμως με ποιες χώρες θα πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι; Με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία; Μετά από τριάντα χρόνια στην Ε.Ε. αυτό έπρεπε να είναι το ζητούμενο για τη χώρα μας;

Όμως κύριοι του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και της Ν.Δ. τα τεράστια πακέτα στήριξης της οικονομίας μας που πήρατε όλα αυτά τα χρόνια από την Ε.Ε. τι απέγιναν αλήθεια; Και οι όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν για να συγκλίνουμε με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωζώνης και να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι μήπως έγιναν;

Αντιθέτως, δημιουργήσατε ένα απαγορευτικό περιβάλλον για ξένους επενδυτές με το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα και την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Κι έρχεστε τώρα αναίσχυντα να επιδιώκετε την εξομοίωση του επιπέδου ζωής του Έλληνα μ’ αυτό των ανατολικών χωρών….

 

 

Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει και για την αισθητική ρύπανση…

Πληροφορήθηκα ότι σε περίοπτη θέση πάνω στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία των Αβδήρων που δεσπόζει στο κέντρο του οικισμού και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς (υπενθυμίζουμε ότι είναι η πιο παλαιά και υπερυψωμένη πλατεία του νομού) …ξεφύτρωσε μια κεραία τηλεόρασης! Την τοποθέτησαν εκεί μέλη του ΚΑΠΗ το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε χώρο κάτω από την πλατεία και προκειμένου να βλέπουν τηλεόραση «κούρντισαν» (Αβδηρίτικη ντοπιολαλιά που σημαίνει τοποθετώ) στην πλατεία την κεραία…

Έ όχι…κάποιος πρέπει να τους μιλήσει και για την αισθητική ρύπανση….και να την αποσύρουν πάραυτα!

Κι αν μη τι άλλο …καραδοκούν όλοι αυτοί που μιλούν για Αβδηριτισμό!

Μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας!

Μ.Ξ.

 

 

Το νέο έμβλημα του Δήμου Αβδήρων

Στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΔΠΘ ανέθεσε ο Δήμος Αβδήρων την δημιουργία του νέου του εμβλήματος. Δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη αλλά μαθαίνω ότι υπερισχύει η άποψη να περιλαμβάνει ένα …άγριο άλογο του Διομήδη και τον Δημόκριτο. Ο συμβολισμός έγκειται στον να συνδεθεί η μυθολογία με την αρχαία ιστορία του δήμου να δημιουργεί η αίσθηση της συνέχειας μέσω της σύνδεσης της Διομήδειας και του γνωστού μύθου των αγρίων αλόγων του Διομήδη που έφαγαν τον Άβδηρο και προς τιμή του ιδρύθηκαν τα Άβδηρα.

Πριν το δούμε δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη…Επιφυλασσόμεθα λοιπόν!

Μ.Ξ.

 

 

Σταμάτησαν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ…

και οι νοσοκομειακοί γιατροί και επανήλθαν στα καθήκοντα τους…αλλά μόνο προσωρινά αφού προτίθενται για νέες απεργίες μετά τις 13 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι γιατροί αντιδρούν για την δημιουργία του ΕΟΠΠΥ. Είναι γεγονός ότι μεγάλη αντίδραση ξεσήκωσε στον ιατρικό κλάδο ο ΕΟΠΠΥ αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών που δεν βρίσκουν γιατρούς γιατί αυτοί αρνούνται να συμβληθούν με τα ταμεία τους.

Μ.Ξ. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…