Πρόσωπα 23/01/2012

0

Η χώρα βουλιάζει συνεχώς και δεν μπορούν να τη σώσουν ούτε η τρόικα εξ Αμερικής ούτε η εσωτερική (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ)…

 

 

Σκάνδαλα

 

Γεμάτη η δημόσια ζωή με σκάνδαλα. Πρώτο και μεγαλύτερο αυτό με τις 4 σπείρες της Θεσσαλονίκης που λειτουργούσαν ως μαφίες με τοκογλυφία, εκβιασμούς, αυτοκτονίες, ξέπλυμα χρήματος, διαπλοκή, κρατική διαφθορά και άλλα.

Δεύτερη σημαντική περίπτωση, το κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας με τους εμπλεκόμενους ως πολίτες «υπεράνω υποψίας».

Τρίτη περίπτωση κι αυτή σοβαρή, το αίτημα του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να προφυλακιστούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος (αντιδήμαρχος Οικονομικού) Μιχ. Ζορπίδης.

Αιτία, το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης 51,4 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Συνολικά δε, παραπέμπονται 18 άτομα για το θέμα αυτό, όπως δεκάδες είναι και για τις άλλες δύο περιπτώσεις.

«Ε»

 

 

18 Μαρτίου ο νέος αρχηγός

 

Μία εβδομάδα θα διαρκέσει η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αποφασίστηκε προχθές όπως επίσης ο προεκλογικός αγώνας να γίνει σε χαμηλούς τόνους με κοινές εμφανίσεις και ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή, τελικά, θα γίνει από τη βάση του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου, όπως εξάλλου προβλέπει το καταστατικό.

Βέβαια, θα υπάρξει κάποιο ουσιαστικό θέμα: Πόσοι τελικά θα πάνε να ψηφίσουν από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ κι αν έμειναν τέτοια!

Το παλιό νούμερο του ενός εκατομμυρίου που ψήφισε για την εκλογή τον Γιώργο, αυτό καλό είναι να το ξεχάσουν στο ΠΑΣΟΚ…

«Ε»

 

 

Κόλπα στις τιμές

 

Ενώ οι μισθοί μειώθηκαν στη χώρα μας όπως και οι συντάξεις, κάτι ανεβαίνει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις τιμές διαφόρων προϊόντων!

Μάλιστα πολλές πολυεθνικές εταιρίες εφαρμόζουν διάφορα πονηρά κόλπα και μεθόδους για να ανεβάζουν τις τιμές και να έχουν υψηλά κέρδη.

Ήδη τα κόλπα έφθασαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκίνησαν έλεγχοι και θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Διότι είναι απαράδεκτο το ίδιο προϊόν πολυεθνικής εταιρίας να είναι πιο ακριβό στη χώρα μας παρά στις άλλες χώρες με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

«Ε»

 

 

Ράιχενμπαχ: Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει με αυτή τη πολιτική. Οι θυσίες είναι βαθιές και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης οδηγώντας σε ισχυρές περικοπές της οικονομικής δραστηριότητας. Θυσίες οι οποίες δημιούργησαν βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα που είναι διπλάσιο με αυτό που είναι στην Πορτογαλία και τριπλάσιο με αυτό που είναι στην Ισπανία».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ από το βήμα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ το μικρό διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας έχει καταλάβει τις ελληνικές παθογένειες και ιδιαιτερότητες αλλά και τις ολέθριες συνέπειες από την έως τώρα ασκούμενη πολιτική. Ίσως η δική του άποψη να ακουστεί στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. και κυρίως στη Γερμανία, αφού οι κραυγές απόγνωσης ενός ολόκληρου λαού δεν είναι αρκετές για να πεισθούν για τη λάθος αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

 

 

Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές

 

Σ’ αυτή τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, πρωτοφανή και ασύλληπτα. Σε σημείο που πλέον να μην υπάρχει καμία σταθερά στην πολύπλοκη αυτή εξίσωση που λέγεται Ελλάδα.

Αιώνιοι πολιτικοί εχθροί να συγκυβερνούν, φανατικοί οπαδοί να γίνονται ορκισμένοι πολέμιοι, πάμφτωχους γιατρούς και πάμπλουτους ζητιάνους, καλόγερους στη φυλακή, μεγαλοαπατεώνες «πολιτικούς κρατούμενους», πρώην συνδικαλιστές και νυν υπουργούς να κηδεύουν εργασιακά δικαιώματα και βιομήχανους να κλαίνε πάνω από τον τάφο, γιαούρτια και πέτρες σε βουλευτές, γιουχαΐσματα στον ανώτατο άρχοντα, μούντζες σε πάσης φύσεως «επίσημους», επιδόματα αναπηρίας σε παιδόφιλους και ανώμαλους, μητροπολίτες χέρι χέρι με κουμουνιστές να πολεμούν την ηθική κατάπτωση, την οικονομική ελίτ να μπαινοβγαίνει στα κρατητήρια κ.α.

Ατελείωτη η λίστα με τα απίστευτα κι όμως αληθινά στην Ελλάδα του μνημονίου. Ένα απέραντο θέατρο του παραλόγου που κανείς δεν ξέρει τι θα δει την επόμενη στιγμή, τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα. Ζούμε μεγαλειώδεις, ανεπανάληπτες στιγμές.

Το μνημόνιο ήρθε κι έπεσε σαν βόμβα και διέλυσε την ελληνική κοινωνία. Ας ελπίσουμε σε μια γρήγορη ανασύνθεση όπου το νέο που θα προκύψει θα είναι υγιές και δίκαιο και τότε ίσως απ’ όλη αυτή την ιστορία να προκύψει και κάτι θετικό στο τέλος…

Παπαδήμος: Κούρεμα δια νόμου αν δε συμφωνήσουν

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια νομοθετική ρύθμιση για το PSI, εφόσον δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, άφησε ο πρωθυπουργός.

«Αν χρειαστεί, θα περάσει νόμος που θα εξαναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχτούν απώλειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους New York Times.

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για το PSI, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί ενόψει των προσδοκιών σχετικά με το βαθμό της συμμετοχής που θα επιτευχθεί».

Ο κ. Παπαδήμος αφήνει αιχμές κατά των Ευρωπαίων ηγετών, υποστηρίζοντας πως δεν ενέργησαν αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αρχές του 2010.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες πολιτικούς να υιοθετήσουν τα μέτρα που ζητούν οι ξένοι δανειστές.

 

 

Νέα επιχείρηση….

Σε άλλες εποχές, η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης στο τόπο μας θα ήταν θετικό μεν αλλά όχι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο. Στις μέρες κρίσης όμως που ζούμε και ιδιαίτερα στο νομό μας που έχει υποστεί την τελευταία διετία σχεδόν ολοσχερή αποβιομηχάνιση, που έχει 30% ανεργία αφού μόνο απολύσεις γίνονται,  το γεγονός ότι ανοίγει μια νέα επιχείρηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για την εταιρεία ΜΕΟRAMA A.E. που πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το Περιφερειακό συμβούλιο (αναρτήθηκε στη Διαύγεια). Είναι Βιοτεχνία κατασκευής ειδών ιματισμού και υποδημάτων και θα εγκατασταθεί στο Αγρόκτημα Διομήδειας.

Άντε κι σ’ άλλα τέτοια…μπας και ξεκολλήσει η ρόδα απ’ το τέλμα!

Μ.Ξ.

 

 

Αναβολή για την υπόθεση του εκβιασμού

 

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης εκβιασμού ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ που είχε οριστεί για την Παρασκευή, μετά από 48ωρη αναβολή για την προετοιμασία του κατηγορουμένου.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε την αναβολή και δικάσιμος ορίστηκε την προσεχή Πέμπτη.

Το δικαστήριο θα απασχολήσει η αποδοχή από πλευράς του 63χρονου κατηγορουμένου των 2.300 που του προσκόμισε ο ιδιοκτήτης, προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στην αστυνομία.

Η υπόθεση φέρνει πάντως στο προσκήνιο, με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, τις συνήθεις περιπτώσεις ιδιοκτητών καφέ- μπαρ- νυχτερινών κέντρων ακόμη και αναψυκτηρίων ή εστιατορίων, που αναγκάζονται να μπουν σε μυστικά «παιχνίδια» εξαιτίας του γεγονότος ότι και οι ίδιοι είναι «ευάλωτοι» απέναντι στο νόμο.

Ε.Δ.

 

 

«Έφοδος» αστυνομικών στις Εστίες για ναρκωτικά

Για πρώτη φορά μετά την άρση του ασύλου και με την εξάλειψη της προϋπόθεσης έγγραφης συναίνεσης του πρύτανη, η αστυνομία της Ξάνθης πραγματοποίησε «έφοδο» στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Στο χώρο του πανεπιστημίου μπήκαν μόνο άνδρες της Ασφάλειας και όχι ένστολοι για να μην προκαλέσουν. Και η ομάδα ΔΙΑΣ συμμετείχε στην επιχείρηση αλλά ούτε αυτή εισήλθε στο χώρο του πανεπιστημίου.Το «ντου» στις εστίες έφερε 3 συλλήψεις και πάνω από 50 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή των νεαρών.

Μέχρι σήμερα οι εστίες παρέμεναν χώρος όπου κανείς δεν ήξερε, κανείς δε ρώταγε και κανείς δε μπορούσε να ελέγξει. Τώρα είναι βέβαιο ότι η δυνατότητα ανεμπόδιστης επέμβασης από μέρους της αστυνομίας θα αποθαρρύνει την ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών εντός του πανεπιστημίου.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…