Πρόσωπα 17/01/2012

0

Τώρα που βρήκαν τον Παπα-δήμο οι «εταίροι» κοιτάζουν να θάψουν πέντε-δέκα (εργασιακά δικαιώματα)

 

 

 

Πασοκικό

 

Ο κόσμος καίγεται και στο ΠΑΣΟΚ παίζουν τις κουμπάρες με την ημερομηνία της εκλογής νέου Προέδρου.

Άλλα λέει η μια πλευρά, άλλα υποστηρίζει η άλλη, κάποιοι σκέπτονται με ιδιοτέλεια, κάποιοι όχι και το βιολί βιολάκι.

Μόνο που όλοι αυτοί ξεχνούν πως πρέπει να τελειώσουν και να σταματήσουν τους εγωισμούς. Ήδη ο λαός είναι ταλαιπωρημένος, έχει ένα σωρό προβλήματα και αγανακτεί όταν τους βλέπει να μην μπορούν να λύσουν ένα εσωτερικό τους ζήτημα.

Καιρός είναι να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ μ’ αυτήν την κατάσταση διότι στρέφει την κοινωνία εναντίον του.

Μια κοινωνία που ήδη αποστρέφεται τα κόμματα και τα τερτίπια τους.

«Ε»

 

 

Νεοδημοκρατικό

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η Γεωργία Ανδρέου. Μάλιστα θα είναι η μοναδική γυναίκα του ψηφοδελτίου.

Ακόμη, ακούστηκε και το όνομα του Σάκη Κριτσίνη ως νέου υποψήφιου, ενώ προβληματισμός υπάρχει για τον Μουσουλμάνο υποψήφιο.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι στις περισσότερες πόλεις τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχουν κλείσει. Όπου δε υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά.

«Ε»

 

 

Αποχή δικηγόρων

 

Μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Ξάνθης.

Το τι θ’ αποφασίσουν στη συνέχεια μάλλον άγνωστο, αλλά το σχετικό νομοσχέδιο για το οποίο έχουν τις αντιρρήσεις τους θα ψηφιστεί από την βουλή την ίδια μέρα.

«Ε»

 

 

Κόβουν τα δέντρα

 

Στα περισσότερα χωριά, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι εναπομείναντες κάτοικοι, αντί ν’ αγοράζουν ξύλα για τις σόμπες τους, βγαίνουν στους αγρούς και κόβουν τα δέντρα!

Σε λίγο καιρό, δεν θα μείνει δέντρο για δέντρο στον κάμπο!

Και όσο αν αυτό θεωρηθεί επουσιώδες, δεν είναι. Αντίθετα είναι σημαντικό διότι τα δέντρα προσφέρουν πάρα πολλά στη λειτουργία της υπαίθρου αλλά και τη διάσωση της πανίδας.

«Ε»

 

 

Και δεν δουλεύουν και πληρώνονται

 

Το ελληνικό αυτό παράδοξο συμβαίνει και στην ΕΡΤ. Απεργεί το 1,5% των δημοσιογράφων, το κανάλι κλείνει και εμφανίζονται όλοι οι άλλοι ότι δήθεν εργάζονται και εισπράττουν το μισθό τους!

Κι ενώ η ΕΡΤ δεν εκπέμπει ουσιαστικά πρόγραμμα εδώ και καιρό, εισπράττει από την άλλη το ανταποδοτικό τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που πληρώνουν θέλουν δε θέλουν οι πολίτες.

«Ε»

 

Ο «Ακάλυπτος» ξαναχτυπά…

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε η Τειρεσίας ΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2011 σχετικά με τις ακάλυπτες επιταγές. Μειώθηκαν μεν σε κομμάτια αλλά αυξήθηκαν σε ποσά. Σύμφωνα με τα στοιχεία …το 2011 κυκλοφόρησαν 2,1 δισ. ευρώ σε ακάλυπτες επιταγές, σε σχέση με 1,8 δισ. ευρώ το 2010. Σε τεμάχια έφθασαν τα 178.412 σε σχέση με 195.338, το 2010. Τον Δεκέμβριο του 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 13.419 και σε ποσά σε 139,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 5,37% και 15,7% αντίστοιχα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011.

Οι μισοί έλληνες έγιναν … «Ακάλυπτοι»!

Μ.Ξ.

 

 

Νέο εργοστάσιο στη Ρουμανία ο όμιλος Σαράντη που έχει τη ΡΟΔΟΠΗ

Μάθαμε ότι ο Όμιλος ΤΥΡΑΣ ετοιμάζεται να …πλημμυρίσει με γάλα τις αγορές της Ευρώπης. Εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο γάλακτος το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην πόλη Halchiu της Ρουμανίας. Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον προηγμένη τεχνολογικά μονάδα γαλακτοκομικών στη  χώρα η οποία κόστισε συνολικά 55 εκατ. ευρώ. Εκτείνεται σε επιφάνεια 150 στρεμμάτων εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι καλύπτουν τα 25. Διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής για γιαούρτι, τυρί και γάλα με δυνατότητα επεξεργασίας 600 τόνων γάλα σε ημερήσια βάση. Αυτό είναι το δεύτερο εργοστάσιο του ομίλου στη Ρουμανία, καθώς η Olympus dairy Romania (όπως λέγεται η θυγατρική του ομίλου) διαθέτει μια ακόμα μονάδα στην Baraolt, ενώ κατέχει επίσης και το 23% της Prodlacta Brasov. Συνολικά οι επενδύσεις των αδελφών Σαράντη στη χώρα από το 1999 μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

– Μπράβο στον κ. Σαράντη…Αλλά αφού πάει τόσο καλά γιατί στη ΡΟΔΟΠΗ έκανε επιχειρησιακή σύμβαση που ως γνωστόν είναι σύννομη όταν υπάρχει αποδεδειγμένα πρόβλημα οικονομικό στην επιχείρηση,  μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων;

Μ.Ξ.

 

 

Θέλει “know how”

 

Το “know how” της διαχείρισης του παζαριού για «τάξη και… ηθική» μαθαίνω ότι ζητά από τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας ο δήμαρχος Αβδήρων, καθώς παρόμοια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και στη λαϊκή αγορά του Πόρτο Λάγος τόσο σχετικά με το θέμα των οφειλών από τους υπαίθριους εμπόρους, όσο και του παρεμπορίου.

Ο κ. Τσολακίδης λοιπόν, που και εκεί φυσικά κανείς δεν είχε ποτέ νοιαστεί για τη διαχείριση της λειτουργίας του παζαριού, ζήτησε να συνεργαστεί με τον κ. Τσεγγελίδη απ’ όπου χρειάζεται όχι μόνο τεχνογνωσία, αλλά και αξιοποίηση κρατικών δομών και υπηρεσιών (π.χ. αστυνόμευση).

Ε.Δ.

 

 

Τυραννά το κράτος η «ιερή οργή»

 

Την ώρα που όχι μόνο η ελληνική εκκλησία, αλλά και θρησκευτικοί οργανισμοί του εξωτερικού επεμβαίνουν στην ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφαση προφυλάκισης μοναχού, τη στιγμή που διατάσσεται εισαγγελική έρευνα για την πλημμελή εκτέλεση της ίδιας απόφασης σε βάρος αστυνομικών, όσο παραμένει στον «πάγο» ο διαχωρισμός Εκκλησίας- Κράτους και ενώ συσσωρεύονται οι περιπτώσεις καταπάτησης του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας από την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (κατόπιν σχετικής ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή) αποφάνθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών γυμνασίου και λυκείου αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γι’ αυτό θα ζητηθούν από τη χώρα μας οι απαραίτητες αλλαγές για συμμόρφωση.

Τα παραπάνω περιστατικά αναφέρονται μόνο και μόνο για να διαφανεί σε ένα βαθμό η αδυναμία ενός κράτους να ελέγξει και να εγγυηθεί τη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα (παιδεία, δικαιοσύνη κλπ), όταν δεν έχει σαφή όρια διαχωρισμού με την Εκκλησία. Βρίσκεται μονίμως υπό το φόβο της έκφρασης δυσαρέσκειας από μέρους της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να διαιωνίζει μία κατάσταση που όχι μόνο δε βοηθά στην προστασία του δικαιώματος θρησκευτικής ελευθερίας των πολιτών, αλλά έχει φέρει και ουκ ολίγες «καμπάνες» των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ε.Δ.

 

 

Μπλοκάρει δημοπρασία η ΕΜΔΥΔΑΣ

 

Με νέα κινητοποίησή της σήμερα Τρίτη, η ΕΜΔΥΔΑΣ Ξάνθης «μπλοκάρει» τη δημοπρασία του έργου «βελτίωση επ. οδού από διασταύρωση Ε.Ο. μέχρι Άβατο», προϋπολογισμού 6.000.000,000 ευρώ. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου 07.30 – 10.30 το πρωί), με σκοπό οι μηχανικοί του δημοσίου να αποτρέψουν τις δημοπρασίες που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα. Την απόφασή του αιτιολογούν λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στα αιτήματα και διεκδικήσεις τους και η κυβερνητική πολιτική γίνεται σκληρότερη σε όλους τους τομείς..

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …