Πρόσωπα 16/01/2012

0

Στοιχηματίζω ότι δεν θα βγούμε απ’ το ευρώ μέχρι τέλους Γενάρη 2012..  Χίλιες μονάδες του νομίσματος που θα έχουμε!

Θωμάς Βουγιουκλής

 

 

 

Λογαριασμό κύριοι

 

Προς τα κόμματα η προτροπή! Προς όλα, ακόμη και τα λεγόμενα αριστερά.

Δηλαδή, να δίνουν λογαριασμό για το πού πάνε τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν από το δημόσιο Ταμείο για τη λειτουργία τους.

Είναι αίτημα των καιρών πλέον τα χρήματα να βγαίνουν στο φως ως προς τη διαχείρισή τους. Και σίγουρα δεν μπορεί ν’ αυξάνει το ποσό της οικονομικής βοήθειας κάθε χρόνο.

Ας μάθουν τα κόμματα με λιγότερους υπαλλήλους, λιγότερα έξοδα. Γι’ αυτό η κοινή γνώμη ζητά να δίνουν λογαριασμό για το χρήμα που παίρνουν.

«Ε»

 

 

Αχ αυτό το «κούρεμα»!

 

Όλοι πλέον το γνωρίζουμε και το συζητάμε αυτό το ιδιαίτερο «κούρεμα».

Το οποίο βέβαια δεν είναι καθόλου συνηθισμένο και γνωστό κούρεμα του μπαρμπέρη που αφορά τρίχες!

Εδώ πρόκειται για δις ευρώ και αφορά το χρέος μας ως χώρας που με το «κούρεμα» αυτό θα μειωθεί.

Το πόσο θα μειωθεί είναι κάτι που το συζητούν ακόμη οι ευρωπαίοι εταίροι μας.

Και μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτό το ποσοστό, η κυβέρνηση θα ζει την αγωνία του «κουρέματος»…

«Ε»

 

 

Ουρά μέχρι τέλος!

 

Άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες αφήνουν τις δουλειές τους να τις κάνουν την τελευταία στιγμή.

Έτσι, την Παρασκευή, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, υπήρχαν ουρές. Και βέβαια, όπως διαπιστώθηκε εδώ και μέρες, ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει εκατοντάδες ανθρώπους!

Η ιστορία παλιά. Αντί της γρήγορης εξυπηρέτησης, δημιουργούνται ουρές μέχρι 20 μέτρα!

Δηλαδή, εμ πληρώνει ο Έλληνας, εμ ταλαιπωρείται από το σύστημα το οποίο αντί να τον διευκολύνει και να πληρώνει χωρίς αγανάκτηση, τον στήνει στην ουρά χωρίς οίκτο!

Άραγε πότε θ’ αλλάξει αυτό; Πότε το δημόσιο θα αποκτήσει μια διαφορετική νοοτροπία;

«Ε»

 

 

Κόψαν την πίτα τους

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έκοψε την πίτα του το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Alexander, με την παρουσία δεκάδων μελών του Συλλόγου.

Βέβαια, η χρονική περίοδος για τον κλάδο είναι η χειρότερη, όμως όπως συμβαίνει παντού, η ελπίδα υπάρχει ότι το κλίμα θ’ αλλάξει.

«Ε»

 

 

Αυτοαπαξιώνονται

 

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απεργούν γιατί ζητούν να μη γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών που απαξιώνουν και υπονομεύουν το έργο τους και τη λειτουργία αυτής.

Βέβαια, τα κρατικά κανάλια μεταδίδουν, δεν είναι κλειστά, αλλά πρόκειται για επαναλήψεις εκπομπών!

Όλη αυτή η απεργιακή εμμονή είναι προφανές ότι απαξιώνει το προϊόν των κρατικών καναλιών, αλλά αυτό πολύ λίγο απασχολεί αυτούς που αποφασίζουν τις απεργίες.

«Ε»

 

 

Ίδια η συνταγή και στην Ιταλία

 

Την ίδια «πετυχημένη» συνταγή που έχει εφαρμόσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα προτείνουν και στην Ιταλία οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Έτσι λοιπόν, άρχισαν κι εκεί να ζητούν, εκτός από παγώματα και μειώσεις μισθών και συντάξεων, την απελευθέρωση επαγγελμάτων και διαρθρωτικές αλλαγές. Με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί ταξί της γειτονικής χώρας να βγαίνουν στους δρόμους.

Οι οποίοι βέβαια Ιταλοί που έχουν προηγουμένως δει το «έργο» πως έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα είναι υποψιασμένοι και πιο αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην συνταγή της ύφεσης που πάνε να τους εφαρμόσουν.

Εκεί βέβαια υπάρχει ένας Μόντι, ο οποίος δε δίστασε να τα πει έξω απ’ τα δόντια στην κ. Μέρκελ για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει σ’ όλη την Ευρώπη. Είπε ο κ. Μόντι με συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα: «Η Ε.Ε. πρέπει να δείξει έλεος και να αναγνωρίσει τις θυσίες των Ιταλών διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η χώρα στα χέρια αντιευρωπαϊστών λαϊκιστών. Το πρόβλημα είναι ότι παρ’ όλες αυτές τις θυσίες δεν βλέπουμε παραχωρήσεις από την ΕΕ. Δεν μπορώ να επιτύχω στην πολιτική μου αν η πολιτική της ΕΕ δεν αλλάξει». Είπε μάλιστα για τον γαλλογερμανικό άξονα, ότι «δεν μπορεί ν’ αποφασίζουν μόνο δύο χώρες για την πορεία ολόκληρης της Ευρώπης».

Και φυσικά μίλησε και για λογαριασμό μας, αφού οι δικοί μας ηγέτες δεν μιλούν.

Όμως, άλλο Ιταλία, άλλο Ελλάδα…

 

 

Ποιο ΠΑΣΟΚ;

Δεν ξέρω κατά πόσο συμμετείχε στη συγγραφή της παρέμβασης των «7» ο Σωκράτης Ξυνίδης, πάντως από τα γραφόμενα εύκολα τον εντόπιζε κανείς αν μη τι άλλο στο τελευταίο κομμάτι, όπου γίνεται αναφορά στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ και όπου συνιστάται από τους συνυπογράφοντες να ανοίξει χωρίς βιασύνη (υπογράμμιση), σε επαρκές χρονικό περιθώριο (υπογράμμιση ξανά), ένας ειλικρινής και επώδυνος (ξανά) διάλογος πρώτα για την «Πολιτική» και κατά συνέπεια για τη «Δημοκρατική Παράταξη».

Θυμίζει δε, το «άνοιγμα» του Σωκράτη Ξυνίδη στις ευρύτερες δυνάμεις και προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, αριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας για τη συνολική αλλαγή νοοτροπίας στο ΠΑΣΟΚ, τόσο συνολική που επιτρέπει ακόμη και τη ριζική ανανέωση, προκειμένου να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ανάγκες που επιβάλλουν τη λειτουργία του ως ενός ευρωπαϊκού κόμματος, μακριά από την παθογενή –πλέον ολοκάθαρα- κουλτούρα του χαρακτήρα και της λειτουργίας των κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Ε.Δ.

 

 

Εκπλήξεις στο καρναβάλι

 

Ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το φετινό πρόγραμμα του καρναβαλιού, που μαθαίνω ότι θα είναι ανανεωμένο, με την εμπειρία βέβαια όσων ανέλαβαν τις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στον προγραμματισμό.

Μάλιστα, αναμένονται εκπλήξεις με σημειολογική σημασία και πολυδιάστατους συμβολισμούς, με κύριο εκφραστή τη βασίλισσα του καρναβαλιού, αλλά ας κάνουμε λίγο υπομονή…

Ε.Δ.

 

 

Κάθε μέρα και 732 νέοι άνεργοι…Ρε που πάμεεεεε….

Εκτός κάθε ελέγχου βρίσκεται η ανεργία, η οποία μήνα με το μήνα σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Δραματική επιδείνωση παρουσίασε μέσα στον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ο αριθμός των ανέργων βρίσκεται πλέον πάνω από τις 900.000 άτομα και συγκεκριμένα 903.525 και οι τάσεις που υπάρχουν είναι σύντομα να αγγίξει το ένα εκατομμύριο άτομα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μέσα σε ένα μήνα, τον Οκτώβριο του 2011, χάθηκαν 45.869 θέσεις εργασίας, δηλαδή κάθε ημέρα χάνονταν 1.834 θέσεις. Μέσα σε ένα χρόνο μάλιστα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα, δηλαδή κάθε ημέρα υπήρχαν 732 νέοι άνεργοι.

Στην περιφέρειά μας η επίσημη ανεργία είναι 16,8 από 15,8 (βλέπε φωτο)

Ρε που πάμεεεεε!

Μ.Ξ.

 

 

Καλά,  οι πολιτικοί δεν πάνε καλά…

 

Έχουν επιβάλει την πιο σκληρή λιτότητα, τα πιο σκληρά μέτρα από γεννήσεως ελληνικού κράτους, έχουν φτωχύνει τον κόσμο σε σημείο που δεν μπορεί να πληρώσει τη θέρμανσή του που κάνει περικοπές από παντού αλλά αυτοί το βιολί βιολάκι …Αμετανόητοι! Το μάθατε;  5.218.624 εκατ. ευρώ υψηλότερη από ότι το 2010 ήταν η κρατική επιχορήγηση που έλαβαν το 2011 τα κόμματα! Δηλαδή υποφέρει ο κόσμος για να τροφοδοτεί τα κόμματα που αποδείχθηκαν ανίκανα να διαχειριστούν τα προβλήματά του! Είναι να μην εξοργίζεται κανείς;

Μ.Ξ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…