Πρόσωπα 09/01/2012

0

Ο ΓΑΠ φεύγει μένοντας και καταγγέλλοντας ΔΟΛιοφθορά  


Στέφεν Χόκινγκ: “Το μόνο μυστήριο… οι γυναίκες”  
Μπορεί να καταλαβαίνει τα μυστικά του σύμπαντος, μπορεί να παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, του κοσμικού πληθωρισμού, των μαύρων οπών και της κβαντικής θεωρίας της βαρύτητας, όμως, όταν πρόκειται για τις γυναίκες, μένει με δεμένα τα χέρια.
Παραδέχεται ότι είναι “πλήρες μυστήριο”!  Ο λόγος για τον πιο διάσημο επιστήμονα του πλανήτη, τον Βρετανό φυσικομαθηματικό Στέφεν Χόκινγκ, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 70ά γενέθλιά του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο New Scientist, o επιφανής επιστήμων, ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια περιορισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ενώ επικοινωνεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής, ρωτήθηκε τι είναι αυτό που σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας και απάντησε: “Τις γυναίκες. Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο”!  

“Είμαστε όλοι Έλληνες”, λένε οι κάτοικοι της Νάντ  
Mε τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» η εφημερίδα «Ouest-France» παρουσιάζει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Ναντ που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων στην δύσκολη περίσταση όπου διέρχονται ζητώντας την ελληνική ιθαγένεια.
Η «έκκληση της Νάντης» εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών και το σχετικό κείμενο με τίτλο «Eίμαι και εγώ Έλληνας», έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα για τη συλλογή υπογραφών.
«Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος» λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Ναντ που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιστολόγιο έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία και την Ουρουγουάη.
-Ελλάς – Γαλλία – συμμαχία…  

Μπράβο, άφεριμ, έχουμε βασίλισσα για το καρναβάλι!!  
Δεν έχω τίποτε με τις όμορφες γυναίκες χριστιανές και μουσουλμάνες, τουναντίον, έχω όμως με την σεξιστική κοινωνία του life style, με τους διαγωνισμούς playmate και όλους τους θεσμούς που χρησιμοποιούν το γυναικείο σώμα σαν διαβατήριο για καταξίωση και ανέλιξη.
Το πρόβλημα είναι η «εμπορευματοποίηση» της ομορφιάς και όχι η ομορφιά. Εξάλλου αυτή  μπορεί να κρύβεται παντού και στα πιο άσχημα….
Σήμερα είναι ανάγκη, όσο ποτέ να προβάλουμε τον άνθρωπο, την γυναίκα  του καθημερινού αγώνα αλλά και τον αγώνα αυτών που δίνουν  το παρών στις ανάγκες των  άλλων, είτε έχουμε να κάνουμε με καρναβάλι είτε με εκδηλώσεις που δουλεύουν εθελοντικά πολίτες. Κόντρα στο ρεύμα, εάν επιμένουμε για βασίλισσα, θα πρότεινα να έχουμε γυναίκες καθημερινές, οχι απαραίτητα “όμορφες”, που στηρίζουν τον θεσμό με αγάπη και συνέπεια  Που αφιερώνουν για «ασήμαντα» πράγματα της πόλης πολύ χρόνο, που δεν πουλάνε, εάν λείψουν όμως, εκατό «όμορφες» να έχουμε, προκοπή δε θα δούμε.
Σήμερα όπου κυριαρχεί η  ευκολοκρατία και η μιντιακή  εικονοκρατία ονομάστηκε προσόν και τρόπος για επιβίωση, η προβολή ανάλογων παραδειγμάτων είναι αναγκαία.
Αυτή η πόλη ανήκει και σε αυτές τις καθημερινές γυναίκες χριστιανές και μουσουλμάνες.
Η. Βασιλούδης    

Επίθεση δημοσίων σχέσεων  
Το Επιμελητήριο Ξάνθης, αμέσως μετά τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας διοίκησης, βρίσκεται στη φάση της επιθετικής λειτουργίας του τομέα δημοσίων σχέσεων.
Βέβαια υπάρχει και ο κατάλληλος άνθρωπος, η κυρία Ελένη Κίτσου, στην κατάλληλη θέση.
Όμως, πέρα από το ξεκίνημα  που για κάθε νεοφώτιστο είναι δυναμικό, τα μέλη του ΕΒΕΞ αναμένουν και πρωτοβουλίες ουσίας από τη διοίκηση κι όχι μόνον ενέργειες δημοσίων σχέσεων.
Αυτές αναμένουν, κυρίως, διότι από λόγια κατά το παρελθόν, χόρτασαν…
«Ε»    

ΣΕΒ: Να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός  
Κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού τάχθηκε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ συζήτησαν επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του τα ζήτήματα των εργασιακών σχέσεων, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στα μέσα του Ιανουαρίου με την τρόικα.
“Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν την ωριμότητα να συζητήσουν για μια εθνική συμφωνία. Για τον κατώτατο μισθό πιστεύουμε ότι μπορεί να μη θιγεί αλλά στη δύσκολη αυτή περίοδο πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας, έτσι ώστε η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση να ευνοηθούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλου, μπορεί να προκύψει ανάλογο όφελος από τη μείωση μισθολογικού κόστους, θέση την οποία δείχνουν να ενστερνίζονται και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι “έχει αναλάβει αποστολή εθνικής σωτηρίας και θα πετύχει μόνο αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν”.
Ο κ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι τα κόμματα και τα πρόσωπα που αποτελούν την κυβέρνηση, θα πρέπει να μιλούν με ενιαία φωνή και έχουν χρέος να συμφωνούν. “Εάν δεν γίνουν αυτά, ο λαός θα επιρρίψει τις ευθύνες στους σημερινούς συγκάτοικους”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.    

Τελειώνει ο χρόνος για το κούρεμα  
Η αποκάλυψη ότι το PSI οδηγείται σε αποτυχία τόσο λόγω διαφωνιών αλλά και λόγω περιορισμένης συμμετοχής καθώς και η αποδοχή από το Βερολίνο του σχεδίου του ΔΝΤ για ενεργοποίηση των CDS και μεγαλύτερο κούρεμα προκάλεσε πανικό στο γκρουπ των ομολογιούχων που παλεύει για αναίμακτη συμφωνία. Άμεση και με νόημα ήταν η αντίδραση του IIF που επισημαίνει ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες η βάση των όρων και των παραμέτρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 26/27 Οκτωβρίου.
Αργά το βράδυ της Τρίτης το IIF εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόοδο των συνομιλιών. Και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ήρθαν στην επιφάνεια νέα σενάρια από το Βερολίνο για βαθύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, μέχρι και το 75%, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση των συνομιλιών για το PSI, που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της νέας δανειακής σύμβασης, που θα υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια, αλλά το γεγονός, ότι λίγες μέρες νωρίτερα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι η μείωση του χρέους κατά 50% (που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου) δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα του χρέους, σημαίνει ότι το θέμα είναι ανοιχτό.  

 
Διαμεσολάβηση  
Το ενδιαφέρον των δικηγόρων έχει συγκεντρώσει ο θεσμός που επίκειται να ψηφιστεί σχετικά με τη διαμεσολάβηση, ως τρόπου εξώδικης επίλυσης διαφορών, με απώτερο στόχο βεβαίως την αποσυμφόρηση της ταλαίπωρης και ταλαιπωρούσας Δικαιοσύνης.
Ο θεσμός εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το επιμέρους πλαίσιο που θα ισχύσει για την Ελλάδα. Οπωσδήποτε πάντως θα περιλαμβάνει στάδιο κατάρτισης των δικηγόρων που το επιθυμούν και οι οποίοι θα διδαχθούν από αυτούς που έχουν κάνει αντίστοιχη εκπαίδευση σε χώρες του εξωτερικού.
Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να δοθεί βαρύτητα στην προώθηση και ορθή εφαρμογή του θεσμού, διαφορετικά θα απαξιωθεί όπως και ανάλογες προσπάθειες του παρελθόντος. Και η σωστή παρατήρηση της κ. Κιούση είναι ότι πρέπει να συνοδευτεί από αλλαγή νοοτροπίας, καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι δικαστές προτιμούν και προωθούν τη δικαστική επίλυση διαφορών με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα των δικαστηρίων.
Ε.Δ.    

Τώρα ζορίζονται…  
Ζορίζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι να εφαρμόσουν τη «βαριά» αρμοδιότητα της λήψης των αποφάσεων για το σφράγισμα ή το κλείσιμο καταστημάτων που έχουν υποπέσει σε παραβάσεις. Χαρακτηρίζουν μάλιστα, «άκομψο» και δύσκολο το ρόλο τους και θλίβονται που γίνονται οι «κακοί» της ιστορίας. Ωστόσο, αν και οι πολιτικοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιλαμβάνονταν ότι έχουν ένα ρόλο που δεν είναι πάντα ευχάριστος και αν από την αρχή δεν είχαν επιτρέψει, για τους γνωστούς λόγους, να γίνονται χατηράκια και «στραβοκοιτάσματα» στο όνομα της δήθεν επιείκειας (που κάνει να φαίνονται αφελείς όσοι τηρούν το νόμο), τώρα δε θα ένιωθαν τόσο «άσχημα» που απλά εφαρμόζουν το νόμο. Και βέβαια αυτό ισχύει για το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου που αλλού βλέπουν, αλλού δε βλέπουν, αλλού κοιτούν καθυστερημένα, αλλού εσπευσμένα κι αλλού τυφλώνονται δια παντός.
Ε.Δ.    

Γιατί τόση μυστικοπάθεια;
Απορεί και εξανίσταται η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης (και με το δίκιο της δηλαδή) με το πώς διαχειρίζεται η δημοτική αρχή το θέμα του «Ελισσώ». Τόσο καιρό λέγονται διάφορα και ο δήμαρχος αρνείται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μη ξεχνάμε ότι με απόφαση Δ.Σ. το κτίριο του Ξενία εκμισθώθηκε στην εταιρεία του κ. Ανδρικόπουλου και ορίστηκε το μίσθωμα. Και μάλιστα δημιουργήθηκε εταιρεία, η ΕΤΕΝΕΞ,  για τη διαχείριση των μισθωμάτων (Κύριος οίδε τι έγινε εκεί αν κρίνουμε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης). Άρα δεν είναι υπόθεση μιας αγοραπωλησίας ιδιωτικού χαρακτήρα αλλά εμπλέκεται και ο δήμος και οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν με ποιο τρόπο ακριβώς έγινε και τι συμφωνήθηκε, όπως και τι θα γίνει με τα μισθώματα.  Γιατί τόση μυστικοπάθεια λοιπόν;
Μ.Ξ.


Δεν έχουν το Θεό τους στις Βρυξέλες…
… οι υψηλά ιστάμενοι τεχνοκράτες που διαχειρίζονται αγροτικά προγράμματα. Έβαλαν πολλούς αγρότες της περιοχής μας και δέσμευσαν τα χωράφια τους για μια 20ετία με ακακίες,  τους έδωσαν κάποια χρόνια τις επιδοτήσεις και τώρα ξαφνικά δεν τους φάνηκαν καλές οι καλλιέργειες και τους ζητάνε τα λεφτά πίσω…Και όχι βέβαια ότι έρχονται και επιβλέπουν τις φυτείες απ’ τις Βρυξέλες αλλά σφίγγουν τα λουριά του ΟΠΕΚΕΠΕ και αυτός με τη σειρά του,  τους εδώ αρμόδιους υπαλλήλους που για να είναι κατά τύπο και γράμμα νομότυποι ξεψειρίζουν τα πάντα. Κι ενώ πρώτα ήταν οι ίδιοι ή κάποιοι συνάδελφοί τους που έκαναν τους ελέγχους τα έβρισκαν όλα καλά και οι άνθρωποι έπαιρναν τις επιδοτήσεις τους τώρα τους έχουν κόψει και ζητούν μάλιστα τα λεφτά των επιδοτήσεων πίσω. Υπάρχουν 2 – 3 περιπτώσεις στο Σέλινο ενώ στο «κόκκινο» είναι και άλλοι στα Άβδηρα που τους ζητούν να κάνουν αποκατάσταση με νέα δενδρύλλια μέρους της φυτείας που το βρήκαν οι ελεγκτές  κατεστραμμένο. Οι μεν να γυρίσουν πίσω τα λεφτά που πήραν οι άλλοι να επιβαρυνθούν με νέα έξοδα κι αν δηλαδή τα δέντρα ριζώσουν…Αυτά συμβαίνουν όταν σ’ έχουν στη «μπούκα» σαν χώρα …σε χτυπούν από παντού και αυτό που την πληρώνει στο τέλος είναι το …σαμάρι!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…