Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Συνδεδεμένος» και στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ

«Συνδεδεμένος» και στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Μία προηγμένη υπηρεσία έθεσε σε εφαρμογή πιλοτικά το τελευταίο15νθήμερο το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης, δίνοντας στους επιβάτες μακρινώναποστάσεων τη δυνατότητα να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, καθ’όλη τηδιάρκεια του ταξιδιού τους. Στα λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκηέχουν τοποθετηθείειδικές συσκευές, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι οιεπιβάτες φοιτητές και εργαζόμενοι μπορούν να ελέγχουν το email τους, να συνομιλούν σε chat ή liveστο skype,να κάνουντις δουλειές τους ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο κάνοντας το ταξίδι τουςπιοευχάριστο και ξεκούραστο. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και οι επιβάτεςμπορούννα συνδεθούν απευθείας στο ίντερνετ, χωρίς να προμηθευτούν κάποιοκωδικό. Γιατη νέα αυτή δυνατότητα υπάρχουν ειδικές ενδείξεις στις εισόδους τωνλεωφορείων,ενώ και ο οδηγός ενημερώνει τους επιβάτες.
 
Διαδικτυακό σήμα για υπολογιστές και κινητά, δωρεάν καιελεύθερο
Ικανοποιημένος τόσο από τις επιδόσεις όσο και από την ανταπόκρισητης νέας υπηρεσίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης κ.Θεμιστοκλής Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε στο «Ε»: «ελέγξαμε το σήμεραστιςδιαδρομές και είναι πάρα πολύ καλό. Η κάλυψη είναι περίπου στο 90%».Μάλισταόσον αφορά τη χρήση της νέας υπηρεσίας από τους επιβάτες μας ανέφερεότι: «οχρόνος που είχαμε αγοράσει τελείωσε κιόλας και τώρα τοξαναπρογραμματίζουμε».Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοίόσον αφοράστην σύνδεση στις διάφορες παροχές του ίντερνετ, καθώς όταν γίνεταιχρήση από«βαριά» προγράμματα, κατεβάζοντας ταινίες ή παίζοντας ορισμέναπαιχνίδια,επιβαρύνεται συνολικά η ταχύτητα και η απόδοση και στους υπόλοιπουςχρήστες.
«Επιλέξαμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας,θεωρώντας απαραίτητη αυτή την παροχή για τους πολίτες στις μέρες μας.Θέλουμενα κάνουμε το ταξίδι πιο άνετο και ελκυστικό, για φοιτητές,εργαζόμενους,επαγγελματίες. Ποιος δεν έχει σήμερα ίντερνετ στο σπίτι του; Γιατί ναμην τοέχει και στο ταξίδι του;», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ,προσθέτοντας ότι ησυνδρομή για τη νέα υπηρεσία επιβαρύνει την εταιρία με 600 ευρώ τομήνα, ωστόσοη διοίκηση επέλεξε να διατηρήσει σταθερή την τιμή του εισιτηρίου.Παράλληλα,σήμα WiFiείναιδιαθέσιμο και στο χώρο αναμονής και έκδοσης εισιτηρίων του ΚΤΕΛ, όπουοινεότεροι κυρίως, έχουν ήδη προσαρμοστεί με τη νέα δυνατότητα.
 
Ξάνθη- Ροδόπη πρωτοπορούν, παρέχοντας σήμα «καμπάνα» σταμακρινάταξίδια
Παρόλο που ο εφοδιασμός των λεωφορείων με διαδικτυακό σήμα αποτελείμία πρακτική όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις εταιρίες υπεραστικών ΚΤΕΛστηνΕλλάδα και στην περίπτωση της Ροδόπης έχει εγκατασταθεί WiFi ίντερνετ γιατα δρομολόγια Αθήναςκαι Θεσσαλονίκης. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών του ΚΤΕΛ είναιφοιτητέςκαι αυτός ήταν ο λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση», είπε ομέτοχος τηςεπιχείρησης Χουσεΐν Ερτζάν, ο οποίος και τόνισε ότι το διαδίκτυοπαρέχεταιεντελώς δωρεάν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού προς τα μεγάλα αστικάκέντρακαι πίσω στην Κομοτηνή. «Οι επιβάτες δεν έχουν παρά να ζητήσουν τονκωδικόπρόσβασης από τον οδηγό του λεωφορείου, και με τη χρήση των υπολογιστώντους ήμε τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, έχουν άμεση πρόσβαση στοδιαδίκτυο»,είπε ο κ. Ερτζάν και αναφέρθηκε στην ικανοποίηση που εκφράζουν οιεπιβάτες,όταν αντικρίζουν το σήμα WiFi ίντερνετ, ανεβαίνοντας στα λεωφορεία, πουπαρέχουν την υπηρεσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…