Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Έξω απ’ το Interreg 6 προτάσεις των δήμων Ξάνθης – Αβδήρων

Έξω απ’ το Interreg 6 προτάσεις των δήμων Ξάνθης – Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
«Ψυχρολουσία» για τους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων αφού απορρίφθηκαναπό το διασυνοριακό πρόγραμμα 2011 Interreg του υπουργείου Ανάπτυξηςοι 6 συνολικά προτάσεις τουςγια δράσεις (Από τρεις ο κάθε δήμος) και έτσι «φεύγουν» μέσα απ’ ταχέρια τουςσυνολικά και για τους δύο δήμους πάνω από 1 εκ. ευρώ! Παρέμβαση για τοθέμαέκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Κοντός ζητώντας από τουπουργείοΑνάπτυξης κατάθεση εγγράφων ώστε να διαπιστώσει για πιο λόγοαπορρίφθηκαν οιφάκελοι των δύο δήμων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και οι δύο δήμοιέχουνάρτιες τεχνικές υπηρεσίες και δεν νοείται να ήταν ελλιπείς οιπροτάσεις.Μάλιστα ο κ. Κοντός επιτέθηκε κατά του κ. Ξυνίδη που είναι καθ’ ύληναρμόδιοςυπουργός επιρρίπτοντας τον ευθύνη για το ότι δεν παρενέβη να…υποβοηθήσει τηνκατάσταση.
 
Έξω από’ το Interreg δυο δράσεις του δήμουΞάνθης και στην μια πρώτοςεπιλαχών
Όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Δημήτρης Μπένης οιτρεις προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση 650.000 ευρώ από το Interreg αφορούσαντρειςδιαφορετικές δράσεις. Η πρώτη πρόταση στην οποία ο δήμος Ξάνθης ήτανπρωτεργάτης αφορούσε μελέτη καταγραφής της ποιότητας των φυτών πουευδοκιμούν στηνπεριοχή μας. Σ’ αυτή τη δράση υποβλήθηκαν 40 προτάσεις, επιλέχθηκαν οι10 και οδήμος Ξάνθης ήλθε 11ος στη σειρά. Είναι δηλαδή οπρώτο επιλαχώνγεγονός που θεωρείται πιθανό να μπει στο πρόγραμμα αν κάποιος δήμος δενυλοποιήσει τη δράση.
Η δεύτερη δράση αφορούσε στην κατάρτιση ατόμων σε θέματαπεριβάλλοντος. Σ’ αυτή τη δράση η πρόταση του δήμου Ξάνθης ο οποίοςήτανσυμμετέχων ήλθε τελευταία στην αξιολόγηση.
Τέλος η τρίτη δράση στην οποία ο δήμος συμμετείχε με την περιφέρειαΑΜΘ αφορούσε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Υποβλήθηκαν συνολικά 45προτάσειςεπιλέχτηκαν 10 και ο δήμος Ξάνθης ήλθε τρίτος επιλαχών. Όπως σημείωσε οκ.Μπένης η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από υπηρεσιακές  επιτροπέςκαι μεβάση μοριοδότησης που έθεσε το υπουργείο.
Σ’ ότι αφορά στο δήμο Αβδήρων δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωσή μαςούτε από το δήμαρχο ούτε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες πουκατήρτισαν τιςπροτάσεις. Επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…