Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συνωστισμός στην μειονότητα για τη ΔΗΣΥ

Συνωστισμός στην μειονότητα για τη ΔΗΣΥ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ο …απόηχος της επίσκεψης της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»κας Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη συνεχίζει να κάνει πολύ…κρότο καθώςβρίσκεταισε εξέλιξη μια πυρετώδης προετοιμασία σύστασης του ψηφοδελτίου της. Ήδησύμφωναμε πληροφορίες μας μία εκ των υποψηφίων θα είναι η κα Δεούδη Μαρία,αρχαιολόγος,  ενώ…το σκέπτονται καιάμεσα αναμένεται ν’ απαντήσουν τουλάχιστον ακόμη τέσσερις από τηνμειονότητακαι την πλειονότητα στους οποίους απευθύνθηκε με πρότασή της η ίδια τηνκαΜπακογιάννη. 
 
Πρόταση Μπακογιάννη σε Ζαγναφέρη – Μπουρχάν – Τουρκές
Δικαιώνεται λοιπόν το «Ε» που κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο «ΗΜπακογιάννη «ποντάρει» σε βουλευτή στην Ξάνθη» καθώς και στην έμφασηπου δόθηκεστο ρεπορτάζ για την ισχυρή παρουσία της μειονότητας αλλά και στησυνάντησηΜπακογιάννη – Ζαγναφέρη το βράδυ της Παρασκευής. Τόσο ο κ. Ζαγναφέρηςόσο και οκ. Μπαράν Μπουρχάν επιβεβαιώνουν στο «Ε» ότι δέχτηκαν πρόταση από τηνκαΜπακογιάννη να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της στο νομό μας. Και οι δυοεπιφυλάχθηκαν ν’ απαντήσουν αφήνοντας όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
 
Δεν έλεγε λόγια του αέρα…
Να σημειώσουμε ότι με βάση τον εκλογικό νόμο ο νομός μας είναι έναςαπό τους 11 τριεδρικούς στους οποίους 2 έδρες παίρνει το α’ κόμμα και 1έδρα τοβ’ κόμμα. Σε περίπτωση όμως που μπουν πάνω από 5 κόμματα στη Βουλή –ενδεχόμενοδιόλου απίθανο με βάση τις δημοσκοπήσεις – οι έδρες σπάνε καιμοιράζονται.Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συντελούν και έχει σχέση με ταποσοστάτων κομμάτων και σε επίπεδο περιφέρειας όμως αυτό δείχνει ότι τόσο η καΜπακογιάννη όσο και τα στελέχη τους δεν έλεγαν «λόγια του αέρα» ότανέλεγαν ότι«ποντάρουν» για βουλευτή της ΔΗΣΥ» στην Ξάνθη.
 
Μπουρχάν: «Θέλουμε να βγει βουλευτής από την μειονότητα…»
Ο κ. Μπουρχάν μιλώντας στο «Ε» επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με την καΜπακογιάννη στην Σμίνθη, και συζήτησαν παρουσία και του κ. ΧατζημεμίςΤουρκέςκαθώς  ΟυστάΧουσεΐν, του Γιουσούφ Ντελήκαι άλλων παραγόντων της μειονότητας. Μάλιστα η κα Μπακογιάννη ζήτησενα δεικαι τον Ακήφογλου Μπηρόλ ο οποίος όμως έλειπε εκτός χώρας : «Η καΜπακογιάννημας έκανε επίσημη πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό της και ναεπιλέξουμε εμείςποιος θα συμμετέχει. Της είπαμε ότι θα το σκεφτούμε και θ’ απαντήσουμεσε μιαεβδομάδα. Αυτό που προέχει για μας είναι το συμφέρον της μειονότηταςκαιθέλουμε οπωσδήποτε να έχουμε βουλευτή. Έτσι όπως εξελίχθηκαν  τα πράγματα με το ΠΑΣΟΚαλλά την πολιτικάασταθή συμπεριφορά που επέδειξε ο κ.Μάντατζη έχει χάσει την εμπιστοσύνης της μειονότητας. Πρέπει να φύγεικαι θαφύγει… Το κόμμα της κας Μπακογιάννη και η ίδια με τις θέσεις που έχειεκφράσειέχουν θετική αποδοχή σε μας,  τοαντίθετομε τον κ. Σαμαρά. Έτσι θεωρώ βέβαιο ότι ένας από μας, είτε εγώ είτε οκ.Τουρκές θα είμαστε. Θ’ απαντήσουμε όμως την επόμενη εβδομάδα», τονίζειο κ.Μπουρχάν.
 
«Σκούρα τα πράγματα» για τον Μάντατζη
Αποκωδικοποιώντας τα λεγόμενα του κ. Μπουρχάν σε σχέση με τον κ.Μάντατζη αλλά συνδέοντάς τα και με την θετική ανταπόκριση από πολλούςπαράγοντες της μειονότητας που είχε το κάλεσμα της κας Μπακογιάννηκαταδεικνύονται δύο στοιχεία: 1) Ότι δημιουργείται ισχυρός αντίθετοςπόλοςαπέναντι στον κ. Μάντατζη ο οποίος θα εισπράξει και όλη τη φθορά τουΠΑΣΟΚ στηνμειονότητα και έτσι εξηγούνται οι τελευταίες του κινήσεις του πουμοιάζουν μεκινήσεις …πανικού. Ο ίδιος επίσης γνωρίζει ότι τέλειωσαν οι μέρες πουήταν το«εκλεκτό παιδί» που έκανε και έλεγε ότι ήθελε χωρίς επιπτώσεις.Πληροφορίες του«Ε» που επιβεβαιώνονται από πολλές μεριές μέσα από την μειονότητααναφέρουν ότιαπό το ΠΑΣΟΚ προωθείται για δεύτερος μειονοτικός όχι… η γραμματέας τουκ.Μάντατζη αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Ουζούν Ιρφάν που έχει επιδείξειθετικόδείγμα γραφής  καιθεωρείται ανερχόμενηπολιτική δύναμη. 2) Ότι το μόνο πρόσφορο κόμμα εκτός ΠΑΣΟΚ για τηνμειονότηταείναι το κόμμα της κας Μπακογιάννη γι αυτό και ο …συνωστισμός πουπαρατηρείταισε αντίθεση με την Ν.Δ. που θα επιμείνει στον κ. Πετσενίκ… 
 
Ζαγναφέρης: «Στην απόφασή μου θα μετρήσει και το πώς θαπολιτευτεί η Ν.Δ.»
Και ο κ. Ζαγναφέρης επιβεβαίωσε ότι η κα Μπακογιάννη του έκανεπρόταση: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την κα Μπακογιάννη. Τηνευχαρίστησαγια την πρότασή της. Θα συνεκτιμήσω την κατάσταση και θ’ αποφασίσω. Όλαείναιπολύ ρευστά…Στην απόφασή μου θα μετρήσει και το πώς θα πολιτευτεί ηΝ.Δ. Αυτόςπου μ’ απογοητεύει στη Ν.Δ. είναι όπως και πρώην πρωθυπουργός κ.Καραμανλήςόπως και τώρα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς δεν έχουν επαφή με τηβάση τουκόμματος. Υπάρχουν κάποιοι κολαούζοι που δημιουργούν ένα κλοιό καικάποιαστεγανά στον εκάστοτε πρόεδρο και τον εγκλωβίζουν. Θεωρώ όμως ότι καιτην καΜπακογιάννη την βαρύνουν ευθύνες από την Ν.Δ. καθώς υπήρξε πρωτοκλασάτοστέλεχος». 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…