Πρώτη αντίδραση στη νέα κυβέρνηση

0

Το πρώτο απεργιακό «κύμα» προετοιμάζεται για την Πέμπτη 1ηΔεκεμβρίου, οπότε και ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν την πρώτη μαζική αντίδρασηαπέναντι στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, με κύρια σημεία διαμαρτυρίας τηνεργασιακήεφεδρεία, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και εν γένει τα μέτρα σκληρήςλιτότητας.
Το παρών δίνουν δυναμικά στην απεργία με ανακοινώσεις τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΜΔΥΔΑΣ, που αποτελείται από τους μηχανικούς τους Δημοσίου, οινοσοκομειακοί γιατροί, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ενώ «κλειστά»θαπαραμείνουν τα δικαστήρια μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλωνΕλλάδος (ΟΔΥΕ). Ο ΟΣΕ δε θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο την ημέρατηςαπεργίας, ενώ τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ θα εκτελεστούνκανονικά.
 
Η ανακοίνωση- κάλεσμα του ΕΚΞ
Η Κυβέρνηση άλλαξε όμως η άδικη και αναποτελεσματική πολιτική δενάλλαξε καθόλου. Αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας καιπερικοπής τωνκοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, κατ’απαίτησητου μνημονίου η Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρηςπανελλαδικήςαπεργίας για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.
Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικάκουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικάδιαφωνούμε καιμε κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε.
Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους εσάς την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 καιώρα 10:00π.μ. στο Εργατικό Κέντρο να σταθείτε στο πλευρό μας και νασυνεχίσουμεαπό κοινού τον αγώνα με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης καικαταστροφικήςπολιτικής.
 
Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία
Σε απεργία καλούν και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕστοχεύουν στη σύσταση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης σε κάθε χώροδουλειάς καιγειτονιάς, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση τουπολέμου τωνμονοπωλίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας.
Στην Ξάνθη οργανώνουν πορεία με προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατείαστις 10.30 πμ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…