Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ενίσχυση ανέργων μέσω έργων αυτεπιστασίας OTA

Ενίσχυση ανέργων μέσω έργων αυτεπιστασίας OTA

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Έστω εποχικές και ολιγόμηνες θέσεις εργασίας επιχειρεί να προσφέρειτο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης στην ΤοπικήΑυτοδιοίκηση, προκειμένου να παρέχει μια μικρή ανακούφιση σε άνεργουςκαιπαράλληλα να στηρίξει το έργο των ΟΤΑ, αφού δεν αναμένεται καμίαπρόσληψη μέσαστο 2012.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ανακοίνωσε την άμεσηυλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας, καθώς και την πολυαναμενόμενηενεργοποίηση των κοινωνικών θέσεων εργασίας μέσω των δήμων όπουυπολογίζεταιότι θα απασχοληθούν συνολικά 150.000 άνεργοι. Μάλιστα, για το πολύπαθοπρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ο υπουργός σημείωσε ότι αναμένεται ναενεργοποιηθούν οι θέσεις μέσα στον Δεκέμβριο, εφόσον επετεύχθη μίαφόρμουλασυνεργασίας με τον ΑΣΕΠ.
 
Τα προγράμματα ξεκινούν 15/12, αλλά οι δήμοι δεν ξέρουν τίποτα…
Και ενώ ο υφυπουργός Πάρις Κουκολόπουλος ενημέρωνε ότι για ταπρογράμματα αυτεπιστασίας θα έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΑΕΔ οικυλιόμενοιπίνακες των ανέργων (εργατών και τεχνιτών που είναι κοντά στη σύνταξη ήείναινέοι μέχρι 29 ετών), οι οποίοι και θα αποτελούν τη δεξαμενή επιλογήςγια τουςδήμους,  μέχρι καιτις 15 Δεκεμβρίου, οιδήμοι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, εγκύκλιο ή καθοδήγησησχετικά μετα επιμέρους στοιχεία και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούνγια τηναξιοποίηση του προγράμματος.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, σημειώνοντας ότι: «προφανώςκαι ο δήμος έχει  τηδυνατότητα νααξιοποιήσει το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», τονίζει ότι: «ό,τι ξέρουμε τοξέρουμεμόνο από τις εξαγγελίες. Επίσημα δεν έχουμε κάποια εγκύκλιο». Μάλιστα,μέσα απότις δηλώσεις του διαφαίνεται και η επιφυλακτικότητα που έχειδιαμορφωθεί στοπολιτικό δυναμικό των δήμων, λόγω των καθυστερήσεων και της χρονικήςαπόστασηςμεταξύ ανακοινώσεων και υλοποίησης. «Ας ενεργοποιηθεί πρώτα ηΚοινωφελήςΕργασία, η διαδικασία για την οποία ξεκίνησε από το Μάρτιο και είχαμεμάλιστακαι τη δέσμευση της τότε υπουργού κ. Κατσέλη ότι θα ξεκινήσει από εδώ.Υπογράφηκαν οι συμβάσεις, ελήφθησαν αποφάσεις από το δημοτικόσυμβούλιο, αλλάτο θέμα ‘πάγωσε’, τη στιγμή που και οι πολίτες το έχουν ανάγκη, αλλάκαι οδήμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς είχε κάνει ένα προγραμματισμό μεπροσωπικόγια την Καθαριότητα, το Πράσινο, την περιοχή της Σταυρούπολης καιαλλού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…