Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο Γόρδιος Δεσμός

Ο Γόρδιος Δεσμός

0

Παλιά ιστορία. Πολλά χρόνια πριν από τονΧένρυ Κίσσινγκερ, όταν η ελληνική ιστορία δεν ήταν απαγορευτική, ταελληνόπουλα, όπως και τα παιδιά όλου του κόσμου μάθαιναν στο σχολείο,από τονπαππού ή την γιαγιά, τους γονείς, τις πρυτανικές αρχές του ΔημοκριτείουΠανεπιστημίου, του Δρομοκαΐτειου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το Χάρβαρνταπό όπουαπεφοίτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και όλα τα φωτεινάμυαλάτης νεότερης Ελλάδας, πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται.
Πρώτοςδιδάξας ο στρατηλάτης Αλέξανδρος οΜακεδόνας, προϋπήρξας του αοιδού Κώστα Μακεδόνα. Αυτό έγινε εβδομήνταγενεέςμπροστά, ή 2.300 πατατιάδες. Μια γενιά ίσον 33 χρόνια. Ένας αιώνας ίσοντρειςγενιές, ή εκατό χρόνια. Μια πατατιάδα ίσον ένας χρόνος. Από τον Ιούλιοτουέτους που διανύουμε μέχρι τον Ιούλιο του επομένου έτους, όταν με χορηγότο ΔήμοΑβδήρων, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Φελώνης του Δήμου Αβδήρων,πατατιαζόμεθα… ήτοι τρώμε όσες πατάτες μπορούμε τζάμπα.
Όπωςτις καλές εποχές, τότε που έσερναν τασκυλιά με τα λουκάνικα και μόνο από την Αστόρια, τριάντα χιλιόμετρα έξωαπό τηνΝέα Υόρκη, παραμονές εκλογών στην Ελλάδα, πενήντα πράσινα και άλλα τόσαγαλάζιααεροπλάνα μας έφερναν εντελώς δωρεάν – τζάμπα – στην Ελλάδα ναψηφίσουμε. Περασμέναμεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…που λέει και ο Διονύσιος Σολωμός.Από κάτιτέτοια εμπνεύστηκε, κι αυτός και οι νομπελίστες ποιητές μας.
ΣτηνΞάνθη, πενήντα πατατιάδες μπροστά,ζούσε και κάποιος υποδηματοποιός ονόματι Τζάμπα – Τζούμπας. Πούλαγεπαπούτσια,όσο σήμερα οι Κινέζοι.
Μετάαπό αυτό τον απαραίτητο πρόλογο, πάμεστο θέμα μας. Νοέμβριο του 2011 μ. Χ. κλήθηκαναπό την Ιστορία οι Έλληνες πολιτικοίαρχηγοί να λύσουν ξανά τον γόρδιο δεσμό και να αναδείξουν πρωθυπουργό.Ο οποίοςκαβάλα στον Βουκεφάλα θα έπρεπε να πάει στις Βρυξέλλες. Μπορούσε στοαεροδρόμιοτης Γενεύης, να συνεχίσει με τον Πήγασο. Ο πλανήτης σάστισε. Τά’ παιξε.Έπαθεμπλάκ- άουτ.
ΟιΈλληνες πολιτικοί αρχηγοί μέρες και νύχτες έψαχναν στα γαριδάκια,τα φουντούνια,τα δρακουλίνια, τα πιτσίνια, τα κριτσίνια να βρουν πρωθυπουργό. Όλα τατηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, σαν εμψυχωτές πρώτα και μετάαναμεταδότες,μετέδιδαν το ελληνικό μεγαλείο στα πέρατα της γης. Γυναίκες μακριά απόεπιβήτορες και κρίνους, γκαστρώθηκαν ( έμειναν έγκυες ). Αστεροειδείς,κομήτες,διάττοντες αστέρες, όπως και όλοι οι αστέρες του Χόλυγουντ άλλαξανπορεία,περιέπεσαν στην πορνεία. Ο Ιορδάνης ποταμός στην Γαλιλαία και οΚόσυνθος στηνΞάνθη γέμισαν πέστροφες. Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, απο τους ΠενταγιούςτηςΦωκίδας άλλαξε για εκατοστή φορά γκόμενο. Σημεία και τέρατα. Η ΣουλτάναηΣουφλιουτούδα άφησε την μπαϊντούσκα και χόρευε τσάρλεστον.
Πάραυτα,ο τοκετός, καθυστερούσε. Πρωθυπουργόςστην Ελλάδα, δεν έβγαινε. Κάποια στιγμή, για να συνεχίσει η ΆντζελλαΔημητρίουνα μιλάει ελληνικά και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ο Νίκος Αλέφαντοςτράβηξεαπό τα τριάντα χαρτί. Το πρόσωπο των τριών μάγων που είχαν ξεκινήσει μετιςκαμήλες από την Περσία για την Βηθλεέμ φωτίστηκαν. Γιατί; Θα το μάθουμεστις 24Δεκεμβρίου όταν θα φτάσουν στην Βηθλεέμ.
Μέχριτότε, ίσως να υπάρχει στην χώρα μαςπρωθυπουργός, να πάνε τα παιδιά να του πούνε τα κάλαντα. Αμήν.
 
ΟΓρύπας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • gripas abdiron

    Ευχή Γρύπα

      Με την πτώση της θερμοκρασίας, άλλαξαν οι προτιμήσεις, τα γούστα των πελατών στο τα…
  • Βασιλόπιτες και στικάκια

    Πίτες και βασιλόπιτες, εν μέσω στικακίων, κόβουνε καθιστώντας μας, αφόρητον τον βίον. &nbs…
  • Ο Μικρός Τυμπανιστής

    Ημέρες ανάτασης, γαλήνης ψυχικής, προσδοκιών για κάτι καλύτερο οι ημέρες που διανύουμε. Οι…
Περισσότερα άρθρα από ΓΡΥΠΑΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσεγγίζοντας την λογοτεχνία της Κύπρου – Μέρος 3ο

Ο Χριστιανισμός στην Κύπρο  – Οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος Προσεγγίζοντας τη Λογ…