Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Νέα αναβολή της δίκης για το αρδευτικό

Νέα αναβολή της δίκης για το αρδευτικό

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Νέααναβολή πήρε η δίκη που θα κρίνει το μέλλον του έργου μεταφοράς καιδιανομήςνερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης. Όπως είναι γνωστόείχεοριστεί για τις 2 Νοεμβρίου όμως πήρε 2 μήνες αναβολή και ορίστηκε γιατις 2Ιανουαρίου.
 
Έχειληφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Η νέααναβολή – όπως μας πληροφορεί ο κ. Νίκος Γεννάδιος, δικηγόρος τηςΠεριφερειακήςΕνότητας Ξάνθης – οφείλεται στο γεγονός ότι εκκρεμεί η γνωστοποίηση τηςαπόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην οποία προσέφυγε το ΣτΕ μεπροδικαστικόερώτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Γεννάδιου η απόφαση έχει ληφθείκαιείναι στο στάδιο της καθαρογραφής ενώ στα χέρια του ΣτΕ αναμένεται ναπαραδοθείτέλος του χρόνου.
 
Οιδικαστικές περιπέτειες του αρδευτικού…
Νασημειώσουμε ότι η αναβληθείσα δίκη της 2ας Νοεμβρίου είναι η κύρια δίκηπου θαεξετάσει πλέον στις 2 Ιανουαρίου (αν δεν δοθεί εκ νέου αναβολή) τηνακύρωση τουέργου. Προηγήθηκε στις 30 Ιουλίου 2011 η δίκη της αίτησης ακύρωσης τηςπροσωρινής αναστολής των έργων που εξετάστηκε από το 5οτμήμα τουΣτΕ, την Επιτροπή Αναστολών, η απόφαση της οποία ήταν απορριπτική καθώςδιέτασσε την  αναστολήτης κατασκευής τουέργου και εκδόθηκε  στις22 Σεπτεμβρίου.Της απόφασης αυτής  είχεπροηγηθεί ηπροσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των έργων κεφαλών τα οποία είχανήδηδημοπρατηθεί στις 20-1-2009 με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και για ταοποίαδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής μετά την κατάθεση αίτησης ακύρωσηςτου έργουαπό τις περιβαλλοντικές οργανώσεις: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,ΕλληνικήΕταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Ελληνική Εταιρεία ΠροστασίαςτηςΦύσης.
 
Καθοριστικήη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μέλλον του έργου
«Καθοριστική»για την έκβαση της δίκης της 2ας Ιανουαρίου αναμένεται να είναι ηαπόφαση τουΕυρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως εκτιμά ο κ. Γεννάδιος πολλά θα κριθούν απ’αυτήκαι είναι πιθανόν είτε να ξεμπλοκαριστεί είτε να ανασταλεί τελεσίδικα ηκατασκευή του έργου. Ο ίδιος δήλωσε ότι «υπάρχουν ελπίδες»,επιφυλάχθηκε όμωςγια οποιαδήποτε άλλη νομική εκτίμηση καθώς δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμηηαπόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.  
Το«Ε» αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την τοπική κοινωνία,  αγροτική οικονομία καθώςκαι τηνπεριβαλλοντική του σημασία ως προς την αντιμετώπιση της έντονηςυφαλμύρωσης πουπαρατηρείται στην πεδινή περιοχή λόγω της υπεράντλησης που προκαλούν οιυπεράριθμες γεωτρήσεις, παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θαενημερώνει τουςαναγνώστες του για κάθε εξέλιξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…