Μαθήματα… σοκολάτας

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Τιμπορείνα ενθουσιάσει περισσότερο ένα 8χρονο παιδί από μιαεπίσκεψη σε ένα εργαστήριοσοκολάτας; Από μεγάλαταψιά μεεκατοντάδες κουλουράκια, τεράστιουςφούρνους, γλυκά σε στοίβες κι ένα σιντριβάνι μεσοκολάτα;
Οιμαθητέςτης 3ης τάξης του 1ου και7ουδημοτικώνσχολείων επισκέφθηκαν το πρωίτης Πέμπτηςτο εργαστήριο τουζαχαροπλαστείου «Κάτι Άλλο». Εκεί, ο Στέλιος Αρσενίου τους περιήγησεστουςχώρους τους εργαστηρίου, τους έκανε μαθήματα…σοκολάτας, δίνοντας τους πληροφορίες για την ιστορία και την χώραπροέλευσηςτου κακάο, τους εξήγησε πώς λειτουργούν τα διάφορα μηχανήματα,πώς χρησιμοποιούνταιοι φούρνοι και πώς τυλίγονται τα γλυκά μεσοκολάτα περνώντας από ένα σιντριβάνι όλο σοκολάτα! Ο ΓιώργοςΤολμίδηςέδειξε στους μαθητέςπώς τυλίγονται τα διάφοραγλυκίσματακαι πώς μέσααπό έναν ειδικό αυτόματοδιάδρομοτο κάθε γλυκό παίρνει την ετικέτατου! Μάλιστα, οι μαθητέςσυναρπάστηκαν που μπόρεσαννα συμμετέχουνστη διαδικασία τοποθετώνταςένας ένας τα γλυκά στο διάδρομο.
Οιμαθητέςμεμάτιαπου περιεργαζόταν τα πάντα και μεφωνές ενθουσιασμού,έκαναν ερωτήσεις στουςζαχαροπλάστες και τους βοηθούς τους, περίμενανμεανυπομονησίατο επόμενομέροςτης περιήγησης και έφυγαν μεχαμόγελακαι«γλυκές» εμπειρίες,καθώς και μεένα δωράκι από το «Κάτι Άλλο» γιατον καθένα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…