Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Μπαϊράκι» από τους απογραφείς

«Μπαϊράκι» από τους απογραφείς

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με σύνθημα «απογράψαμε αλλά δεν πληρωθήκαμε» συστάθηκε πρωτοβουλίααπογραφέων- τομεαρχών στην Ξάνθη, η οποία καταγγέλλει ότι ενώολοκληρώθηκε ηδιαδικασία της απογραφής, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι πληρωμές.Σεκείμενο διαμαρτυρίας που έδωσαν στη δημοσιότητα, όπου ανακοινώνουν ότιθαπραγματοποιηθεί συζήτηση για το θέμα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις19.00 στοΕργατικό Κέντρο, για το συντονισμό των δράσεων, τονίζουν τη δύσκοληκατάστασηστην οποία έχουν περιέλθει λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών, καθώς οιπερισσότεροι είναι νέοι, άνεργοι, φοιτητές ή ημιαπασχολούμενοι. Ακόμη,αναφέρουν ότι δεν έχουν γραπτά που να τους κατοχυρώνουν, καθώς και ότιαιφνιδιάστηκαν για το λόγο ότι θα πληρωθούν μόνο για τη διαδικασία τηςαπογραφής και όχι για τα σεμινάρια που προηγήθηκαν. Επίσης, σημειώνουνότιείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν εντός τριών μηνών από τηνολοκλήρωση τηςδιαδικασίας απογραφής και αυτή η καθυστέρηση έχει κάνει δυσβάσταχτη τηνκαθημερινότητα, λόγω των μέτρων λιτότητας. Η αγανάκτησή τους είναιεμφανής στοκείμενο της ανακοίνωσης, όπου, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονταικαταγγελίες γιατον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που προοριζόταν για την απογραφή καιαιχμέςγια «μαγειρέματα» οικονομικών στοιχείων και ικανοποίησηπολιτικοοικονομικώνσυμφερόντων από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουνπεριέλθει εξηγούν: «Κάποιοι από εμάς που εργαστήκαμε ως Απογραφείς ή ωςΤομεάρχες εργαζόμαστε ήδη με το καθεστώς της ημιαπασχόλησης ή μεμπλοκάκιπαροχής υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι μέσω της παρακράτησης (20%)μαςζητάνε ουσιαστικά να αποδώσουμε 2 φορές τον ΦΠΑ και εκτός αυτού να μηνπάρουμεκαμία επιστροφή φόρου εφόσον το αφορολόγητο όριο πλέον είναι μόλις5.000 ευρώ.Στην πραγματικότητα, όλοι εμείς με την εργασία μας δανείσαμε ακούσιακαι άτοκατο ελληνικό κράτος μέσω μιας «ανεξάρτητης αρχής», ένα κονδύλι44.000.000 ευρώτο οποίο είναι κατά 80% χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχειπροεισπραχθεί εδώ και μήνες, ενώ αυτή την στιγμή για την καθυστέρησητηςκαταβολής των δεδουλευμένων μας, επικαλούνται άδεια ταμεία. Έξι μήνεςμετάεμείς παραμένουμε απλήρωτοι και έχουμε κάθε δικαίωμα να μην τουςεμπιστευόμαστε».
Μάλιστα, τα μέλη της Πρωτοβουλία συνδέουν το δικό τους πρόβλημα μετα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τις δυσμενείςαλλαγές σεεργασιακά και συνταξιοδοτικά, που έχουν δημιουργήσει συνολικά μιαεικόναζοφερής πραγματικότητας για την ελληνική κοινωνία.
 
Στατιστική Υπηρεσία Ξάνθης: «Θα πληρωθούν από μέρα σε μέρα»
Καθησυχαστική είναι η στάση της Στατιστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, απ’όπου ενημερωθήκαμε ότι πριν από ένα μήνα υπογράφηκαν οι καταστάσειςπληρωμώνκαι επομένως ο κάθε απογραφέας γνωρίζει το ποσό που θα πληρωθεί. Γιαόσουςεξέφρασαν αντιρρήσεις ζητήθηκαν να προσκομιστούν στην υπηρεσία οιπροσωπικέςκαταστάσεις απογραφής. Οι καταστάσεις πληρωμών έχουν σταλεί από τηνυπηρεσίατης Ξάνθης στα εντελλόμενα και υπολογίστηκαν ως ημερομηνίες πληρωμών οι15-20Νοεμβρίου. Πιθανότατα, η καθυστέρηση που σημειώνεται να οφείλεται στιςαπεργίεςπου μεσολάβησαν σε αυτό το διάστημα, ωστόσο από την υπηρεσία της Ξάνθηςεκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η διαδικασία έχειδρομολογηθείκαι τα χρήματα προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους που έχουναποδεσμευτεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …