Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Το επιχειρείν «συνδέει» Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Επιμελητήριο

Το επιχειρείν «συνδέει» Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Επιμελητήριο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Με διακριτικό ενδιαφέρον παρακολουθεί τα τεκταινόμενα τηςπροεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών –Βιομηχάνων Ν.Ξάνθης καθώς  …συνδέεταιμαζί του όχι ωςΣύνδεσμος που είναι ένας ανεξάρτητος πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικόςφορέας αλλάως μέλη που αποτελούν και μέλη του μεταποιητικού τμήματος τουΕπιμελητηρίουΞάνθης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Σκαρλάτος μιλώντας στο «Ε»κράτησεδιακριτικές αποστάσεις σ’ ότι αφορά την ανάμειξή του με οποιαδήποτεμορφήςπαρέμβαση εκφράζοντας μόνο την ευχή: «να εκλεγούν οι καλύτεροι».
 
 Σκαρλάτος:«Να δοθείπροτεραιότητα στην μεταποίηση…»
Παράλληλα όμως παράλληλα εκδήλωσε ένθερμο ενδιαφέρον ως προς τον ναδοθεί βαρύτητα από την νέα διοίκηση στον μεταποιητικό κλάδοκαταθέτοντας τηνάποψη ότι αυτός μαζί με τον πρωτογενή τομέα αποτελούν την ατμομηχανήτηςανάπτυξης και η σύνδεσή των δύο αυτών τομέων με σχέση καθετοποίησης τηςπαραγωγής και της μεταποίησης, στη βάση του οποίου στηρίχτηκε τοεγχείρημα τουΑλέξανδρου Μπαλταζή στο νομό μας, αποτελεί εχέγγυο ανάπτυξης μεοικονομικήυπεραξία που παραμένει στον τόπο και κοινωνικό πλεόνασμα. Με βάση αυτότοσκεπτικό έκρινε ως πολύ θετική προσέγγιση την αύξηση των εκπροσώπων στομεταποιητικότομέα που θεσμοθετήθηκε με νέο νόμο: «Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τοεπιχειρείν συνεχίζει να φέρει αρνητικό πρόσημο στη χώρα μας. Και είναιαυτό πουμαζί με τον πρωτογενή τομέα στηρίζει την οικονομία ενός τόπου. Πρέπεινα δοθείπροτεραιότητα στις ανάγκες της μεταποίησης και είναι πολύ θετικό το ότιθα έχειμια μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Επιμελητήριο που είναι ένας θεσμικόςφορέας,σύμβουλος της πολιτείας», επισημαίνει ο κ. Σκαρλάτος. 
 
Υπέρμαχος της ΕΟΖ
«Ως μια θετική εξέλιξη που πρέπει να στηριχτεί από όλους ειδικά στηνπεριοχή μας», χαρακτήρισε ο κ. Σκαρλάτος το σχέδιο που εκπονείται στηνΓενικήςΓραμματεία του υπουργείου ανάπτυξης για την δημιουργία ΕιδικήςΟικονομικήςΖώνης: «Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να βελτιωθεί το κλίμα ωςπρος τηνπροσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας πουπαρουσιάζει μεγάλη υστέρηση λόγω διάφορων παραγόντων που αφορούνυποδομές ήάλλες παθογένειες. Θεωρώ ότι η ΕΟΖ μπορεί ν’ αποτελέσει ένα μεγάλοκίνητρο γιατην εισροή ξένων κεφαλαίων. Είναι απαραίτητο να δημιουργούν τέτοιοιθύλακες πουθα αποτελέσουν πόλο έλξης για επενδύσεις, θα μειώσουν την ανεργία καιθααποκλιμακώσουν την ύφεση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…