Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η Μπακογιάννη «ποντάρει» σε βουλευτή στην Ξάνθη

Η Μπακογιάννη «ποντάρει» σε βουλευτή στην Ξάνθη

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μετον αέρα της αισιοδοξίας και της πεποίθησης ότι ο πολιτικός λόγος καιοιπρογραμματικές θέσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ολοένα θα βρουνμεγαλύτεροέδαφος σε μια στιγμή που ο δικομματισμός καταρρέει,  ηπρόεδρος τουκόμματος κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε το ντεμπούτο της προεκλογικής τηνεκστρατείας, στην Θράκη, «οργώνοντάς» την απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην Ξάνθηέφτασετην Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και πρώτος σταθμός της περιοδείας της ήταν οδήμοςΜύκης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Τσουκάλ Μουσταφά καθώς καιάλλαστελέχη της μειονότητας. Η κίνηση αυτή πέραν του σημειολογικού, έφερεκαιπολιτικό περιεχόμενο καθώς η κα Μπακογιάννη, επεχείρησε μια αποτίμησητηςαποδοχής και της διεισδυτικότητας που μπορεί να έχει στην μειονότητα,σχέση που«καλλιέργησε» ως υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι διόλου ασύνδετο τογεγονόςότι καθ’ όλη την παραμονής της συνοδευόταν από τον π. βουλευτή Ροδόπηςκ. ΙλχάνΑχμέτ, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα τηςΠαρασκευής στο«Ελισσώ» υπήρχε ισχυρή παρουσία της μειονότητας, τόσο σε επίπεδοπαραγόντων όσοκαι του Τύπου. Η ίδια δήλωσε ότι έχει μια σχέση ειλικρίνειας με τηνμειονότητααφήνοντας να διαφανεί ότι βολιδοσκοπείται υποψήφιος του κόμματός τηςαπό τονμειονοτικό χώρο. 
 
Μπακογιάννηυπέρμαχος Αναπτυξιακής Ζώνης στη Θράκη
Η καΜπακογιάννη συνοδευόμενη από τον κ. Παναγιωτάκη, πρώην αντινομάρχη πουπροσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία, τον κ. Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και τονσύζυγοτης κ. Κούβελο το και  επισκέφτηκεστις12.30 τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη όπου είχε μια ολιγόωρησυζήτησημαζί του. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ξάνθης όπου έγινεδεκτή μειδιαίτερη θέρμη από τον πρόεδρο κ. Ανδρικόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ.ΣτέλιοΜωραΐτη το οποίο μάλιστα του απηύθυνε ευχές για νίκη του συνδυασμού τουστιςεπιμελητηριακές εκλογές.
Νωρίτεραμπροστά από το δημαρχείο έκανε πολιτικές δηλώσεις απαντώντας τιςερωτήσεις τωνδημοσιογράφων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι γνωρίζει τα οξυμένα προβλήματατηςπεριοχής μας και τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας αναπτυξιακών ζωνών στηνΘράκη ωςμόνη λύση: «Κατά την άποψή μας πρέπει να επιμείνει η κυβέρνησηΠαπαδήμου στηνύπαρξη αναπτυξιακών ζωνών, που είναι η μόνη λύση για τη Θράκη κάτι πουπρέπεινα αποφασιστεί πάρα πολύ γρήγορα».
 
Θαείμαστε στη Βουλή…
Παράλληλαυπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η τέταρτη πολιτική δύναμηπουέδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι: «με πολύ μεγάλη προσοχήκαιυπευθυνότητα θα μελετήσουμε  αυτόντονπροϋπολογισμό, για να δούμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες βελτίωσηςκάποιων αποφάσεων»ενώ δήλωσε βέβαιη ότι για  τηνείσοδο τηςΔημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή και με βάση τις δημοσκοπήσεις:«Είμαστε οιπρώτοι που μίλησαν για την ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης,όπως είναιη κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση που βρίσκονταισήμεραάλλα κόμματα να λένε και να ξελένε και να αλλάζουν θέσεις. Εμείςπιστεύουμε ότιυπάρχει ευρωπαϊκός δρόμος για την Ελλάδα. Ένας είναι και οφείλουμε ναδώσουμετη μάχη να μείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δηλαδή μέσαστηνευρωζώνη. Θα είναι μια πορεία δύσκολη, αλλά στο τέλος θα υπάρξει φωςστοτούνελ. Αντίθετα οι άλλες προτάσεις που κατατίθενται, δεν υπολογίζουντηφτώχεια και την καταστροφή που θα φέρει η έξοδος της Ελλάδας από τηνΕυρώπη».
Τέλοςσημείωσε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία είναι μία καινούρια πολιτική δύναμη και δεν έχει τα προβλήματα των παλαιών κομμάτων: « Έχουμε έναναριθμόσημαντικών νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιακαι τιςτάξεις της», ενώ αναφορικά με το χρόνο των εκλογών δήλωσε: «Πιστεύω ότιθαεπιμηκυνθεί διότι το ένα είναι αντίθετο με το άλλο, δηλαδή δεν μπορείςαπό τημία μεριά να λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίουκαι απότην άλλη μεριά να μην δίνεις  τοναπαραίτητοχρόνο για να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση».
 
«Χάρημου έκανε ο Σαμαράς…»
Στηντοποθέτηση της κατά τη συνέντευξη Τύπου δήλωσε «δικαιωμένη» γιατί ήταντο πρώτοκόμμα που πριν ένα χρόνο είδε το επερχόμενο τσουνάμι στην οικονομία καιπρότεινε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτικήόχιτόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όσο στον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίοείπε:«Πρέπει κάποια στιγμή ν’ αποφασίσει αν είναι αντιπολιτευόμενησυμπολίτευση ήσυμπολιτευόμενη αντιπολίτευση». Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση του «Ε»για το ανάσκησε βέτο ο κ. Σαμαράς σε πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τηνσυμμετοχήτης στην κυβέρνηση το αποδέχτηκε ως γεγονός, τόνισε δε χαριτολογώντας:«Μουέκανε χάρη ο κ. Σαμαράς…εγώ πάντως ήμουν πρόθυμη να συμμετέχω»!Ιδιαίτερηέμφαση έδωσε στην ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακών ζωνών στην χώρα μαςκαιιδιαίτερα στην  περιοχήμας διαχωρίζονταςόμως τη θέση της μ’ αυτή του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ: «Η Ελλάδαπρέπει ναπαράξει…δεν παράγουμε και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μόνο έτσι θαμπορέσουμε να έχουμε οικονομικό πλεόνασμα και κοινωνικό πλεόνασμα.Πρέπει ναβελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας για να γίνουν επενδύσεις. Πρέπει ν’αλλάξειτο φορολογικό σύστημα. Θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα ειδικόπρόγραμμαφορολόγησης σε περιοχές με χαμηλή ανταγωνιστικότητα όπως η Θράκη.
Τέλοςη κα Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίαςείναι μιαισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία ώστε να λειτουργήσει σαν καταλύτης,καταθέτοντας την απόλυτη πεποίθηση της ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξεικυβέρνηση συνεργασίας.
 
ΠαρουσίαΖαγναφέρη – Μπουρχάν  Τουρκές
Λίγοπριν τη συνέντευξη Τύπου η κα Μπακογιάννη είχε επαφές με στελέχη τηςστηνΞάνθη. Παρών ήταν ο κ. Ζαγναφέρης ο οποίος όμως δεν παραβρέθηκε στηνσυνέντευξηΤύπου καθώς επίσης ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ΜπαράνΜπουρχάν καιο π. αντινομάρχης κ. Χατζημεμίς Τουρκές. Είναι φανερό ότι γίνεται μια βολιδοσκόπηση από μέρους τηςπροκειμένου ναεπιλέξει τους υποψηφίους της στην Ξάνθη. Τόσο η ίδια όσο και τα στελέχητηςδήλωναν αισιόδοξα ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα βγάλει βουλευτή στηνΞάνθη,αν και δεν διευκρίνιζαν αν θα είναι από την μειονότητα ή τηνπλειονότητα.
 
Εγκαίνιατων γραφείων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» 
Νασημειώσουμε τέλος, ότι μετά τη συνέντευξη Τύπου η κα Μπακογιάννηπροσήλθε σταγραφεία του κόμματος (Ηρώων 101), τα οποία και εγκαινίασε

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…