Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Στον «πάγο» τα δημοτικά τέλη και για το 2012

Στον «πάγο» τα δημοτικά τέλη και για το 2012

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τα δημοτικά τέλη και το ύψος που θα διαμορφωθούν για το οικονομικόέτος 2012 απασχόλησαν την Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε τομεσημέρι τηςΔευτέρας. Η συζήτηση κινήθηκε σε συναινετικό κλίμα και με την καθολικήπαραδοχήότι οι πολίτες δεν θα αντέξουν καμία αύξηση στις τιμές των τελών,εξαιτίας τηςπολύ δύσκολης περιόδου που έχει φέρει στο «κόκκινο» τα οικογενειακάταμεία.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πήραν απόφαση να παραμείνουν στιςίδιες τιμές τα τέλη Καθαριότητας, τέλεσης πολιτικών γάμων,ηλεκτροδοτούμενωνχώρων δήμου Ξάνθης, χρήσης κοινόχρηστων χώρων, δικαιωμάτων δημοτικώννεκροταφείωνκαι διαφήμισης.
Η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Χρυσούλα Ταραρά στηνεισήγησή της ανέφερε ότι, αν και ο χαρακτήρας των τελών είναιανταποδοτικός,λόγω των μειώσεων που σημειώθηκαν στη μισθοδοσία, δεν απαιτείται καναύξηση γιατον ισοσκελισμό εσόδων- εξόδων.
Από την πλευρά των συμβούλων η προσοχή εστιάστηκε στην περίπτωση τωνκτηνοτροφικών μονάδων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων με αποθήκη μεκοινόμετρητή, όπου τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα γιατίβαρύνονταιυπέρμετρα. Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Μπένης πρότεινετημείωση των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια στην ΑΑ ζώνηκαι την Αζώνη, ώστε να καταφέρνουν οι επαγγελματίες να ανταπεξέρχονται.Συγκεκριμένα, ητιμή για την ΑΑ ζώνη (όπου ανήκει το 80% των καταστημάτων) μειώνεταιαπό τα70,30 στα 60 ευρώ και στην Α ζώνη από τα 39,40 στα 35 ευρώ.
Ο κ. Χρίστος Πούλιος παρενέβη ζητώντας να μάθει ποιοι επαγγελματίεςανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο και πρότεινεειδικήμεταχείριση ανάμεσα σε αυτούς που πληρώνουν και σε αυτούς που αφήνουντα χρέητους να συσσωρεύονται. Ο κ. Μπένης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναιαπαραίτητο καθότι όλοι αναγκάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ναανταποκριθούν, αφού ο δήμος προχωρά σε κατασχέσεις και ποινικέςδιώξεις.παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν κακοπληρωτές και συνεπείςεπαγγελματίες, ωστόσοη νομική υπηρεσία απεφάνθη ότι δε δίνεται μέσω νόμου η δυνατότητα ναεπιβραβευτούν με έκπτωση όσοι πληρώνουν κανονικά.
Για την περίπτωση των τελών διαφήμισης ανακοινώθηκε ότι θατοποθετηθούν 21 stand(ρακέτες) στην πόλη, οι οποίες θα διατεθούν μέσω διαγωνισμών για τηντοποθέτησηδιαφημιστικών μέσων. Η Επιτροπή αποφάσισε το τίμημα των 410 ευρώ πουίσχυε πριν4 χρόνια να μειωθεί στα 300 ευρώ (τιμή εκκίνησης), ώστε να προκαλέσειτοενδιαφέρον των επαγγελματιών και εταιριών.
 
Έργα και επιδόματα
Τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν επίσης στην κατάρτιση των όρωνδημοπρασίας του έργου για τη βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής τουΛιμνίου μεχώρους πρασίνου, φωτιστικά, πίστα skateboardκαι άλλες δραστηριότητες, ενέκριναν την ανάθεση τηςμελέτης για τη γέφυρα του Πιλήματος ύψους 55.000 ευρώ (με πλειοψηφία)καιπροχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες για την καταβολή των προνοιακώνεπιδομάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…