Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Γιατί καθυστερεί φέτος η ελεγχόμενη υλοτόμηση;

Γιατί καθυστερεί φέτος η ελεγχόμενη υλοτόμηση;

0

Γιατα επιπλέον προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση απόπλευράς δασαρχείου να δώσει το «πράσινο φως» για την ελεγχόμενηυλοτόμηση τηφετινή χρονιά απευθύνεται στους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος οβουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος ενημερώνει ότι και οδήμοςΜύκης έχει κινητοποιηθεί σχετικά, καταθέτοντας σχετικό αίτημα στοδασαρχείο τηςΞάνθης.
Ο κ. Μάντατζη σημειώνει ότι η δραστηριότητα της υλοτόμησης είναικρίσιμη για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής τόσο για οικονομικούςλόγους,με δεδομένο το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ανεργίας στην περιοχή, όσο καιγια τηνπρομήθεια των καυσόξυλων για τα δικά τους σπίτια.
 
Η αναφορά Μάντατζη για την καθυστέρηση της φετινής περιόδουυλοτόμησης
Εδώ και δεκαετίες το δασαρχείο της Ξάνθης έδινε την δυνατότηταυλοτόμησης στα δάση του ορεινού όγκου του Νομού. Συγκεκριμένα,υποδείκνυε τοντόπο όπου μπορούσε να γίνει υλοτόμηση, τα δέντρα που αφορούσε καθώς καιτοντρόπο κοπής και απομάκρυνσής τους. Τα οφέλη από την οργανωμένη καιελεγχόμενηυλοτόμηση υπήρξαν πολλά, τόσο για τα κατάφυτα δάση της ορεινής Ξάνθης,όσο καιγια τους κατοίκους της.
Από τα δάση απομακρύνονταν τα «νεκρά», τα «άρρωστα» ή τα καμμέναδέντρα προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη αναγέννηση του. Επιπλέον,μειωνότανο κίνδυνος πυρκαγιάς από την ξερή βλάστηση και δινόταν ένα καθοριστικόχτύπημαστην αποψίλωση του δάσους από παράνομους υλοτόμους.
Πολλά υπήρξαν τα οφέλη και για τους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης,καθώς προμηθεύονταν μέρος της ξυλείας που χρειάζονταν κατά την διάρκειατουχειμώνα, ο οποίος τυγχάνει να είναι πολύ βαρύς σε αυτές τις περιοχές.
Παρά τα οφέλη της ελεγχόμενης υλοτόμησης το δασαρχείο δεν έχειεπιτρέψει για φέτος καμιά δραστηριότητα, γεγονός που έχει προκαλέσειτηναγανάκτηση των κατοίκων καθώς καλούνται να προμηθευτούν στο σύνολό τουςτακαυσόξυλα που χρειάζονται για τον χειμώνα, χωρίς μάλιστα να προτάσσεταικάποιοςσυγκεκριμένος λόγος για αυτό.
Μάλιστα, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και λαμβάνοντας υπόψηότι η πλειοψηφία των κατοίκων βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέσηεξαιτίας τηςανεργίας, αντιλαμβάνεστε το πόσο σημαντικό είναι για αυτούς ηυλοτόμηση, σεσυνεργασία  πάντα μετο δασαρχείο.
Η ζωή των κατοίκων του ορεινού όγκου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τοδάσος, την ομορφιά, τα οφέλη και την ευζωία που παρέχει. Οι ίδιοιάλλωστε είναιοι άγρυπνοι φρουροί και οι πρώτοι που σπεύδουν σε περίπτωση πυρκαγιάς ήοποιουδήποτε κινδύνου.
Σας αναφέρω ότι ο Δήμος Μύκης έχει απευθυνθεί με αίτημά του στοδασαρχείο και αναμένει την σχετική απάντηση. Ταυτόχρονα, σας καταθέτωκαι τοσχετικό έγγραφο προς το Δασαρχείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…