Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από το Δημάριο …στο Ελσίνκι

Από το Δημάριο …στο Ελσίνκι

0

Ένα σημαντικό βήμα καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση ενός σχεδιασμούπουστήριξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκε μετηνέγκριση από την 2η Επιτροπή Καθοδήγησης(συνεδρίασε την Παρασκευή18/11 στις Σέρρες) και την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης για τηδιάνοιξη του δρόμου του Δημαρίου στο διασυνοριακό πρόγραμμα «AcceNet».Υπενθυμίζουμε την επίσκεψη τουΓιώργου Παπανδρέου στοΔημάριο καθώς και την εξαγγελία Μαγκριώτη για διάνοιξη του δρόμου από το Δημάριο μεπαράλληληδιαπλάτυνση των δρόμων Ξάνθη – Σμινθη – Εχίνος – Μελίβοια  -Δημάριο, ενώ σύμφωναμε πληροφορίες μας καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο αν. υπουργός Ανάπτυξηςκ.Σωκράτης Ξυνίδης.
 
Ελσίνκι– Ξάνθη!
Ηέγκριση που αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης όλου αυτού του άξονα πουθααποτελέσει τον…πολυθρύλητο  κάθετοάξονατης Ξάνθης συνδέοντάς την με το Ρεντουζέν και το Σμόλυαν τηςΒουλγαρίας,ανακοινώθηκε ως μέρος του συνολικού διασυνοριακού έργου πουπεριλαμβάνει καιτην υλοποίηση του Β.Α. τμήματος της παράκαμψης του Νευροκοπίουσυνολικούπροϋπολογισμού 32.332.068 ευρώ. Το ποσό των χρημάτων που αντιστοιχείστηνολοκλήρωση της μελέτης του καθέτου άξονα της Ξάνθης είναι 8 εκ. ευρώ.Αυτό όμωςπου δεν έγινε γνωστό και το παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το «Ε»είναι ότιη Ξάνθη θ’ αποτελεί την πύλη εισόδου στην Ελλάδα του άξονα που θα ξεκινά από το Ελσίνκι τηςΦινλανδίας θα διασχίζει την Ρουμανία και την Βουλγαρία, θα μπαίνει στηνΕλλάδααπό το Δημάριο και  θακαταλήγει στηνΕγνατία! Πρόκειται για ένα διασυνοριακό έργο το οποίο χρηματοδοτείταισχεδόναποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους, αποδεσμεύοντας έτσι πόρους τουΕΣΠΑ γιαάλλα έργα της περιφέρειας. Να σημειώσουμε ότι απ’ την πλευρά τηςΒουλγαρίαςβρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης το κομμάτι Ρεντουζέν – Μαντάν – σύνορακαι έχειδημοπρατηθεί το κομμάτι περιφερειακά του Ρεντουζέν που το συνδέει με τοΣμόλυαν.
 
Προδιαγραφώνταχείας κυκλοφορίας
Νασημειώσουμε ότι όπως προβλέπεται από την ήδη υπάρχουσα μελέτη, στηνοποίαόμως  θα γίνουντροποποιήσεις,  οδρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και όπωςορίζουν οι προδιαγραφές για ορεινή περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες μαςοιτροποποιήσεις αφορούν στην κατάργηση της γέφυρας της Σμίνθης και στηνκατασκευήσήραγγας που θα βγάζει στον Κένταυρο

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …