Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανησυχία και παρεμβάσεις από την ΑΔΕΔΥ για το τέλος ακινήτων

Ανησυχία και παρεμβάσεις από την ΑΔΕΔΥ για το τέλος ακινήτων

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τοθέμα της αδυναμίας αποπληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμώντης ΔΕΗκαι ο κίνδυνος να μείνουν τα νοικοκυριά οικονομικά ασθενέστερωνοικογενειώνχωρίς ρεύμα τέθηκε στη συνάντηση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθηςμε τηνπαρουσία μελών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που πραγματοποιήθηκε τοαπόγευματης Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Ηδιοίκηση ενημέρωσε για τη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής με τοδιευθυντήΔικτύου της ΔΕΗ Ξάνθης Βασίλη Σαρρή, όπου ο τελευταίος επανεπιβεβαίωσετηνπρόθεση της διοίκησης του υποκαταστήματος να διαχειριστεί το θέμα μετην κατάτο δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, στα πλαίσια του νόμου.Μάλιστα, οκ. Σαρρής σημείωσε ότι ενώ το 2009 οι ανεξόφλητοι λογαριασμοίαποτελούσαν μόλιςτο 9%, το 2010 εκτινάχθηκε πλέον του 20%, ενώ αναμένεται μεγαλύτερηαύξηση τηνέα χρονιά σε συνδυασμό με το «χαράτσι», πράγμα που σημαίνει ότι θαδημιουργηθούν δυσχερείς καταστάσεις για τις ξανθιώτικες οικογένειες,άποψη πουεξέφρασαν με ανησυχία και προβληματισμό και οι παριστάμενοι.
ΗΑΔΕΔΥ υποστηρίζει την άποψη ότι η ΔΕΗ δεν πρέπει να προβεί σε καμίαδιακοπήρεύματος μέχρι να λήξει το νομικό θέμα που προέκυψε μετά τις προσφυγέςγια τησυνταγματικότητα του νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συνάντησηαποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις για το θέμα σταπρωτοβάθμιασωματεία της Ξάνθης, ώστε να υπάρξει μία πλήρης εικόνα και ένας ενιαίοςτρόποςαντιμετώπισης της κατάστασης. Ακόμη, τα μέλη των διοικήσεων τωνπρωτοβάθμιωνσωματείων ενημερώθηκαν ότι το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάνει εκκλήσεις σταμέλη τηςπου απαρτίζουν τα συνεργεία να μην κόβουν το ρεύμα.
Ακόμη,η ΑΔΕΔΥ της Ξάνθης πήρε απόφαση για ενεργή και μαζική συμμετοχή στιςκινητοποιήσεις ενάντια στη λειτουργία των διοδίων, αφού, όπως εξήγησεκαι οπρόεδρος του Ν.Τ. Μπάμπης Ευστρατίου, επίκεινται προβλήματα για τιςμετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και επιπλέον επιβάρυνση. Πρότεινεμάλιστα,να γίνουν παρεμβάσεις για ειδική μέριμνα για όσους χρησιμοποιούν τηνΕγνατίαΟδό καθημερινά

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…