Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 1ο φεστιβάλ κωμωδίας στην Ξάνθη… για να γελάσει το χειλάκι μας

1ο φεστιβάλ κωμωδίας στην Ξάνθη… για να γελάσει το χειλάκι μας

0

Ένα φεστιβάλ που έρχεται κόντρα στην κρίση, τη μιζέρια, τηνκατάθλιψη και όλα τα δεινά της κρίσης διοργανώνεται στην Ξάνθη από τις18 έως27 Νοεμβρίου σε διάφορους χώρους από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης μεκεντρικόθέμα την κωμωδία. 
Θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις stand-up comedy και one man show,σεμινάρια  καιεκθέσεις γελοιογραφίας στο1ο φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνεται στηνΞάνθη με τη συμμετοχήανθρώπων του είδους από την Αθήνα, άλλες πόλεις και την Ξάνθη. Ανάμεσάτουςένας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Δημόπουλος,επαγγελματίαςκωμικός, θα συνεισφέρει στην οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση τουφεστιβάλ,ενώ θα βρίσκεται στην Ξάνθη σε όλη την διάρκεια του, προσφέροντας τιςυπηρεσίεςτου αφιλοκερδώς, με την πρόθεση να στηριχτεί το φεστιβάλ σε γερέςβάσεις στηνπαρθενική του επαφή με τον κόσμο της Ξάνθης.
Στον γεωγραφικό τόπο που έζησαν και μεγαλούργησαν κωμικοί καικωμικογράφοι η κωμωδία σε όλες τις μορφές της έπαιξε σημαντικό ρόλοστην ψυχικήανάταση του κόσμου σε δύσκολες περιόδους, στην καυτηρίαση πολιτικώνκαταστάσεωνκαι στην αυθεντική ψυχαγωγία, οι άνθρωποι που έστησαν και διοργάνωσαντοφεστιβάλ καλούν τον κόσμο της Ξάνθης να μυηθεί στα «μυστικά» τηςκωμωδίας καινα απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και ανάτασης μ’ ένα ξεχωριστό καιπρωτότυπο γιατις συνήθειές μας τρόπο.
 
Να γελάσει ο κόσμος, να ψυχαγωγηθεί μ’ ένα πιο ποιοτικό τρόπο
Ο Παναγιώτης Κούδας, από την οργανωτική επιτροπή μας μιλά λίγο πριντην έναρξη του φεστιβάλ. Εξηγεί ότι: «σκοπός μας είναι να γελάσει οκόσμος, ναγελάσουν τα παιδιά στις παιδικές παραστάσεις και να ψυχαγωγηθεί τοκοινό μ’ έναποιοτικό τρόπο. Επιθυμούμε να τους φέρουμε σε επαφή με ένα είδος τέχνηςπου δενέχει ξαναδεί και παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες τουείδους,που δεν προβάλλονται τόσο, να δείξουν το έργο τους. Μας απασχολεί σανοργανωτικήαρχή του φεστιβάλ να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως σε όσους προσπαθούν μέσααπό τοέργο τους να αναδείξουν την ουσιαστική και ποιοτική κωμωδία».Συμπληρώνειεπίσης ότι: «μέσω του φεστιβάλ θα αναδειχθούν παραδοσιακές και νέεςμορφέςτέχνης σχετικές με την κωμωδία και το κωμικό στοιχείο. Άλλωστε, αν καιπλέον ηΕυρώπη έχει την πρωτοκαθεδρία στην πρωτοπορία στον τομέα της κωμωδίαςως μορφήςτέχνης, στην Ελλάδα είμαστε ακόμα πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι σεόλες τιςχώρες της Ευρώπης η κωμωδία είναι ενταγμένη στις Σχολές Καλών Τεχνών,αλλά στηχώρα μας όχι. Εδώ η γνωριμία και η κατάρτιση στο είδος γίνεται μέσωσεμιναρίων.Μέσα από το φεστιβάλ θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια πληθώραεκδηλώσεων και εκθέσεων σχετικές με την κωμωδία, όπως θεατρικέςπαραστάσεις,παραστάσεις stand up comedy, προβολές ταινιών, εκθέσεις γελοιογραφίαςκαιβιβλίου, σεμινάρια και masterclasses, theater sports, διαγωνιστικάτμήματακ.α.».
Ακόμη, ο Παναγιώτης Κούδας μας ενημερώνει ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρονγια συμμετοχή στα σεμινάρια, όχι μόνο από την Ξάνθη, αλλά και από άλλες πόλεις.

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…