Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Θανατηφόρο τροχαίο με έλληνες νεκρούς στην Τουρκία

Θανατηφόρο τροχαίο με έλληνες νεκρούς στην Τουρκία

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μοιραία απέβη η εκδρομή στηνΚωνσταντινούπολη για 4 έλληνες ομογενείς από περιοχές της πρώηνΣοβιετικήςΈνωσης όταν το  λεωφορείοτης τουρκικήςεταιρίας METRO,  πουπραγματοποιούσε δρομολόγιο απότην Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στις04.50π.μ. το πρωί  τηςΠαρασκευής στη θέσηΑχιεβρέν στο ύψος των Μαλγάρων της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός). Ο  τούρκος οδηγός τουλεωφορείου έχασε τονέλεγχο του οχήματος και αυτό σ’ ένα σημείο με μεγάλη κατωφέρεια και τολεωφορείο μετά από ξέφρενη πορεία ανετράπη. Να σημειώσουμε ότι τολεωφορείοπαρότι έκανε στάση και σε Ξάνθη στο τουριστικό πρακτορείο με το οποίοσυνεργάζεται Crazy Holidaysδεν πήρε κανέναν επιβάτη. όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος τουπρακτορείου.Όλοι οι επιβάτες ήταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Τραγωδία με 4 νεκρούς Έλληνεςκαι 1 τούρκο
Ο θλιβερός απολογισμός είναι 5συνολικά νεκροί (4 έλληνες και 1 τούρκος) και 5 τραυματίες οι οποίοικαινοσηλεύονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Μαλγάρων
Συνολικά δώδεκα άτομα επέβαινανστο λεωφορείο.
Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικώνεισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι ‘Ελληνεςπολίτες ΣοφίαΜαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και η Φώτο Μυτακίδη,η οποίαείχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική.
Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκοςπολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στοκρατικό νοσοκομείοΜαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείοΡαιδεστού.
 
Ο επικίνδυνος …μαύρος παγετός
Αναφορικά με τα αίτια τουδυστυχήματος οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν, ότι το λεωφορείοξέφυγεαπό την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόμου. Σύμφωναμε τον κ.Γιάννη Τόνια ιδιοκτήτη του τουριστικού πρακτορείου ΤΟΝΙΑΣ TRAVEL στην Ξάνθη, που λόγω της δουλειάς του γνωρίζειπολύ καλά την περιοχή όλοιοι έμπειροι οδηγοί γνωρίζουν την επικινδυνότητα του «μαύρου παγετού»πουυπάρχει στην περιοχή που μάλιστα είναι κατηφορική και το χειμώναμετατρέπεταισε πατινάζ. Συγκεκριμένα ο παγετός έχει μαύρο χρώμα λόγω του κάρβουνουπουμεταφέρουν φορτηγά καθώς και άλλα υλικά και σκόνη. Όλα αυτά δημιουργούνμιακρούστα ιδιαίτερα ολισθηρή και κάνουν το δρόμο …ξυράφι.
 
Κινητοποίηση των ελληνικώναρχών
Η Ελληνίδα Πρόξενος στηνΑδριανούπολη Παρασκευή Τζιβελέκου, επιλήφθηκε της αναγνώρισης τωννεκρών καιτης περίθαλψης των τραυματιών.
Επί τόπου επίσης έχουν σπεύσειστελέχη του γενικού προξενείου Κωνσταντινούπολης και της Αδριανούπολης.Σεετοιμότητα  είναιήδη ένα C – 130 ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιεςυπηρεσίες του ΥπουργείουΕξωτερικών.
 
Δήλωση Προέδρου Βουλής για τοτροχαίο στην Τουρκία
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΦίλιπποςΠετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το τροχαίο δυστύχημα στηνΤουρκία:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατοπέντε συνανθρώπων μας,  σετροχαίο  δυστύχημαπου συνέβη στην Τουρκία. Θέλω ναεκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια προςτις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στουςτραυματίες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…