Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Θα ξανανάψει το φουγάρο της Ζάχαρης;

Θα ξανανάψει το φουγάρο της Ζάχαρης;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Ανάσα ανακούφισης πήραν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθηςστο άκουσμα της δήλωσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΚώσταΣκανδαλίδηότι υπάρχει πρόθεση να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες Ξάνθης καιΛάρισας,επισημαίνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτωαπό τονέλεγχο της τράπεζας. Η δήλωση Σκανδαλίδη έγινε στο περιθώριο τηςσυνεδρίασηςτου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη 29 Μαρτίου.
 
Αναζητείται φορέας για το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ στην ΕΒΖ
Ο κ. Σκανδαλίδης επιπρόσθετα υπενθύμισε ότι η ΑΤΕ, στο πλαίσιο τηςοικονομικής εξυγίανσης αποφάσισε ότι θα πρέπει να απεμπλακεί από τησυμμετοχήτης σε κάποιες βιομηχανικές μονάδες, όπως η ΕΒΖ. Κατά συνέπεια – με βάση και τη δέσμευσή του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ξάνθη,στους εργαζόμενους του Εργοστασίου Ζάχαρης – η κυβέρνησηπροσανατολίζεται στη δημιουργίαενός φορέα που όμως ακόμη δεν έχει σχηματοποιηθεί η σύνθεσή του που θαπάρει τομερίδιο της ΑΤΕ. Ως προς αυτό καθώς ακόμη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιοτο όλοεγχείρημα εκφράζονται φόβοι μήπως είναι ένα… προπέτασμα καπνούπροκειμένου νακοπάσουν οι αντιδράσεις μετά την απόφαση της ΑΤΕ να απεμπλακεί από τηνΕΒΖ.Επίσης αυτό ως πρακτική αφορά και τη ΣΕΚΑΠ αφού άλλωστε υπάρχει ανάλογηφημολογία.
 
«Αυτά τα εργοστάσια πρέπει να δουλέψουν ξανά»!
Την ικανοποίησή του εξέφρασε το «Ε» ο πρόεδρος του σωματείουεργαζομένων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηκατσούπης:«Εμείς αυτόπου πάντα θέλαμε ήταν να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο της Ξάνθης.Συμφωνούμεεπίσης και υπό καθεστώς κάποιου άλλου φορέα που θα συμμετέχει τοκράτος.Επιμένουμε  στηνάποψή μας για τηνπαραγωγή  βιοαιθανόληςαπό το Εργοστάσιοτης Ξάνθης. Όλες οι μελέτες αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα της επένδυσηςκαι αντελικά υλοποιηθεί θα στηρίζει την ΕΒΖ. Σίγουρα νιώθουμε ικανοποίηση μετιςδηλώσεις του κ. Σκανδαλίδης όμως …κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί τόσαχρόνιαχορτάσαμε υποσχέσεις. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι ότι αυτά ταεργοστάσια πρέπει να δουλέψουν ξανά»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα πράσινα άλογα

Έναςαπό τους πιοσυχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν,προέλε…