Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Σύσκεψη Ξυνίδη-Καραλίδη και δημάρχων ενόψει της άφιξης Κατσέλη

Σύσκεψη Ξυνίδη-Καραλίδη και δημάρχων ενόψει της άφιξης Κατσέλη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Σε σύσκεψη κάλεσε τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης οαντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, προκειμένου να γίνει η απαραίτητηπροετοιμασία, να καταγραφούν οι ανάγκες και να μορφοποιηθούν οιπροτάσεις,ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Εργασίας κ. ΛούκαςΚατσέλη στηνΞάνθη, όπου και θα εξαγγείλει το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας ΟΤΑ, πουθα φοράσε 1.500 θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παρών στη σύσκεψηήταν καιο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, οοποίοςσυνεργάστηκε με τους δημάρχους προκειμένου να καταρτιστεί, όπως δήλωσε,έναάρτιο πρόγραμμα για την επίσκεψη Κατσέλη. Μετά την ολοκλήρωση τηςσύσκεψηςσημείωσε μάλιστα ότι «οι δήμαρχοι δείχνουν ιδιαίτερα προετοιμασμένοικαι γι’αυτό πιστεύω ότι και η υλοποίηση θα πάει πολύ καλά». Ακόμη, σχετικά μετον ενλόγω πρόγραμμα του υπουργείο Εργασίας, τόνισε ότι: «αποτελεί μία πολύσημαντικήπρωτοβουλία που απαντά επί της ουσίας στις ελλείψεις που υπάρχουν σταζητήματατων αναγκών σε επίπεδο δήμων για κοινωνική εργασία και επίσης δίνει‘ανάσες’ σεάνεργους και τους βοηθά να ξεπεράσουν τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται ηοικονομία για τον καθένα από τους πολίτες».
Ο κ. Καραλίδης πρόσθεσε ακόμη ότι στα πλαίσια της προετοιμασίας, δενπεριορίστηκαν μόνο στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στους ΟΤΑ, αλλάέχουνστόχο να προβάλουν και άλλα προβλήματα της περιοχής, όπως η ανεργία,και να ταδιεκδικήσουν μέσα από ένα ευρύτερο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.«Με αυτήτη συνάντηση θέλουμε να καταδείξουμε ότι ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμόςαυτοδιοίκησης με σύμπνοια και παράλληλη σχέση για το καλό βιοτικόεπίπεδο τωνκατοίκων και την ανάπτυξη της περιοχής συμπορευόμαστε ώστε να πετύχουμετομέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης,ενημερώνοντας ότι στη διαδικασία της καταγραφής των επιμέρους ζητημάτωνγια τοπρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στους ΟΤΑ, θα ενταχθούν και άλλοικοινωνικοίφορείς και ιδρύματα, όπως το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό ακόμα και τοπανεπιστήμιο ενδεχομένως. Οι δήμαρχοι κλήθηκαν έως την Πέμπτη νασυγκεκριμενοποιήσουν της επιμέρους ανάγκες τους και να καταθέσουν τιςπροτάσειςτους.
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…