Συνέντευξη μ’ ένα ζωγράφο

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τιςδημοσιογραφικές τους ικανότητες και τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίεςκαλλιέργησαν οι μαθητές της πρώτης τάξης του 5ου δημοτικού σχολείουΞάνθης πουβρέθηκαν στο εργαστήρι ζωγραφικής του κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη,προκειμένου ναέχουν μία από τις πρώτες τους επαφές με την τέχνη της ζωγραφικής και τηγνωριμία με ένα ζωγράφο.
43μαθητές με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου και των δασκάλων τουςεπισκέφθηκαν το εργαστήρι ζωγραφικής του κ. Σεργκενλίδη την Τετάρτη 16Φεβρουαρίου, ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο και στη συνέχειαπαρακολούθησανπως ζωγραφίζεται ένας πίνακας από τον ίδιο το ζωγράφο που εξηγούσε πώςπρέπεινα χρησιμοποιείται το καθετί, ποια υλικά και ποια εργαλεία απαιτούνται.
Στησυνέχεια, οι μαθητές αντέστρεψαν τους ρόλους και πήραν αυτοί το λόγοπροκειμένου να πάρουν συνέντευξη από τον κ. Σεργκενλίδη, βομβαρδίζοντάςτον μεποικίλες ερωτήσεις που και ο ίδιος απόλαυσε και απάντησε μεικανοποίηση. «Πώςδιαλέγετε τα θέματα; Ποια χρώματα σας αρέσουν; Πώς τα καταφέρνετε να τακάνετετόσο ωραία; «, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις των μαθητών.
Ο κ.Σεργκενλίδης σημείωσε στο «Ε» ότι η επίσκεψη αποτέλεσε μία ουσιαστικήπρωτοβουλίατου σχολείου με την έννοια ότι τα παιδιά έρχονται από μικρή ηλικία σεεπαφή μετην τέχνη και έχουν την ευκαιρία μέσα από τη συνάντηση με ένα ζωγράφοναεξερευνήσουν πιο ζωντανά περί τίνος πρόκειται. Άλλωστε, στα πλαίσια τηςπροβολής του καθένα που ασχολείται με την τέχνη και όχι μόνο τωνμεγάλων καιδιασήμων, ώστε να ενθαρρυνθούν και οι νέοι ζωγράφοι, οπωσδήποτεσυμβάλλειθετικά. Ο κ. Σεργκενλίδης ενημέρωσε το διευθυντής , τους δασκάλους καιτουςμαθητές του σχολείου ότι ο πίνακας που ζωγραφίστηκε κατά τη διάρκειατηςεπίσκεψης θα δωρηθεί στο σχολείο και θα στολίσει κάποια αίθουσά του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…