Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Συν στον αναπτυξιακό αλλά άρση αντικινήτρων

Συν στον αναπτυξιακό αλλά άρση αντικινήτρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ποικίλες και αντικρουόμενες είναι οι αντιδράσεις πολιτικών αλλά καιεκπροσώπων των παραγωγικών φορέων απ’ τη στιγμή που από τον αν. υπουργόΠεριφερειακής Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη γνωστοποιήθηκαν οι βασικοίάξονες τουαναπτυξιακού νόμου που συζητιέται στη Βουλή.
 
Ακόμη δεν τον είδανε αναποτελεσματικό τον βαπτίσανε…
Ο βουλευτής κ. Κοντός έσπευσε να δηλώσει στη ραδιοφωνική εκπομπή«Αναζητήσεις» ότι ο νέος αναπτυξιακός είναι υποδεέστερος του παλιού πουέφερε ηΝ.Δ., ότι υπολείπεται σε αναπτυξιακά κίνητρα και ότι στην μορφή πουέχει δενμπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή μας. Επίσηςδιάφορεςτοπικές «Κασσάνδρες» των ΜΜΕ προφήτευσαν ότι αφαιρούνται κίνητρα από τηΘράκηκαι αυτό θα έχει ως συνέπεια τον αναπτυξιακό μαρασμό της.
 
Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου
Απ’ την πλευρά όμως του επιχειρηματικού κόσμου η πρώτη εντύπωσηκρίνεται ως θετική. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων κ.ΒασίληςΣκαρλάτος μιλώντας στο «Ε», σημειώνει ότι ο αναπτυξιακός είναι έναεργαλείοστήριξης της επιχειρηματικότητας και κυρίως στην αύξηση τηςελκυστικότηταςεπενδυτικού ενδιαφέροντος. Όμως με την προϋπόθεση ότι θα συνδυαστεί μετην άρσημιας σειράς αντικινήτρων που δρουν ανασταλτικά ελαχιστοποιώντας τηνεπενδυτικήελκυστικότητα της περιοχής μας, όπως: Τη δημιουργία υποδομών στον τομέατωνμεταφορών ώστε να μειωθεί το κόστος του παραγόμενου προϊόντος, τηνγραφειοκρατίακαι μια σειρά άλλα: «Η φιλοσοφία του νέου αναπτυξιακού νόμου είναιδιαφορετική.Δεν στηρίζεται μόνο στις επιδοτήσεις αλλά έχει και φορολογικά κίνητρα.Ενισχύειτην νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες.Απόπλευράς χρηματοδοτικών κινήτρων παραμένουμε ως περιοχή στην υψηλότερηζώνη πουφτάνει μέχρι το 50%. Αυτά όλα είναι στη θετική κατεύθυνση και δίνουν τηδυνατότητα αύξησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας.Όμωςπρέπει να συνδυαστούν με άρση των αντικινήτρων και αυτό γίνεται μόνο μεδιαρθρωτικές αλλαγές. Πάντα ένα αναπτυξιακός νόμος κρίνεται απ’ του τιαφήνειπίσω του. Και ο σημερινός εκ των πραγμάτων έτσι θα κριθεί. Το βέβαιοείναι ότιο επιχειρηματικός κόσμος τον περιμένει…ιδιαίτερα αυτή την δύσκοληεποχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…