Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Στα χέρια του εισαγγελέα τα πλαστά ένσημα των οικοδόμων

Στα χέρια του εισαγγελέα τα πλαστά ένσημα των οικοδόμων

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Στα χέρια του εισαγγελέα Ξάνθης βρίσκεται πλέον ο φάκελος με όλα ταστοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης με τα πλαστά ένσημα των οικοδόμωνΞάνθης  – Δράμας πουαπασχόλησε την τοπική κοινωνίααπό τις αρχές του έτους και επαφίεται πλέον στην κρίση του τιπροτεραιότητα θαδώσει ώστε να οριστεί δικάσιμος. Υπενθυμίζουμε ότι το σκάνδαλο «έσκασε»από τοΙΚΑ Χρυσούπολης  καιακολούθησε έλεγχοςτου ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ.
 
Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε τα CD των εργολάβων
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΣΔΟΕ με την βοήθεια των οικοδόμων οιοποίοι του παρέδωσαν φωτοτυπία των υπεύθυνων δηλώσεων στις οποίεςαναγράφονταιτα ονόματα των εργολάβων απ’ τους οποίους αγόρασαν ένσημα μεηλεκτρονικό τρόπο,διενήργησε ηλεκτρονικό έλεγχο βρήκε το σήμα των εργολάβων και στησυνέχειακατέσχεσαν τις δισκέτες από 4 εργολάβους. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και έχει κατατεθείστον εισαγγελέα.Απ’ την πλευρά του ΙΚΑ έχει ολοκληρωθεί ο ενδοϋπηρεσιακός έλεγχος γιατυχόνεμπλοκή υπαλλήλων όμως ο  υποδιοικητήςτου ΙΚΑ κ. Διονύσης Πατσιούρης στον οποίο απευθυνθήκαμε επιφυλάχτηκεγιαοποιαδήποτε σχετική πληροφορία επικαλούμενος την μη ολοκλήρωση τηςπροανάκρισης. Τόνισε με έμφαση όμως ότι το ΙΚΑ επιθυμεί να «τρέξει» ηδικαστικήδιαδικασία ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και γι’ αυτό το λόγο οδιοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρδος Σπυρόπουλος έκανε παράσταση στονεισαγγελέα τουΑρείου Πάγου καταθέτοντας αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών.
 
Θα καταθέσουν αγωγές οι οικοδόμοι ζητώντας τα λεφτά τους
Αλλά και οι οικοδόμοι επιθυμούν την επίσπευση της διαδικασίας παράτο γεγονός ότι η θέση τους είναι δυσχερής καθότι εμπλέκονται σεπαρατυπίεςγεγονός που τους καθιστά υπόλογους έναντι του δικαστηρίου το οποίο καιθ’αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τον πρόεδροτουσωματείου τους κ. Κεχαγιά Σαλή έχουν μαζευτεί πάνω από 1000 υπεύθυνεςδηλώσειςοι οποίες και έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα και περιμένουν τον ορισμότηςδίκης. Μάλιστα οι περισσότεροι προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγώνζητώνταςπίσω τα λεφτά τους. Υποστηρίζουν ότι παρασύρθηκαν σε αυτή την παράτυπηπράξηγιατί κινδύνευαν να μείνουν ανασφάλιστοι και ότι πλήρωσαν 25 – 30 ευρώστοένσημο τη χρονική περίοδο από Απρίλιο έως Αύγουστο του 2010. Επίσης ότι  πουλήθηκαν και στους τρειςνομούς μ’ αυτό τοντρόπο 75.000 πλαστά ένσημα εκ των οποίων τα περισσότερα μέσα από το σύστημα του ΙΚΑ Χρυσούπολης. Πάνω από 1000 οικοδόμοι αγόρασαν μ’ αυτό τοντρόπο ένσημα: «Δεν ξέρουμε αν θα έχουν και οι οικοδόμοι μαςεπιπτώσεις…Θα τοκρίνει η δικαιοσύνη. Παρασύρθηκαν από το φόβο να μείνουν ανασφάλιστοικαιεξαπατήθηκαν…», τονίζει ο κ. Κεχαγιά Σαλή.
 
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στους πρώην προέδρους τωνσωματείων Ξάνθης – Δράμας
Να σημειώσουμε τέλος ότι υπήρχαν φήμες ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ένας μηχανικόςαπό τηΧρυσούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο εν λόγω μηχανικός κλήθηκε νακαταθέσειενώ παράλληλα έχει υποβάλλει μήνυση στους προέδρους των σωματείων Οικοδόμων Ξάνθης (πρώην πρόεδρο κ.Μποδούρ) και Δράμας κ. Σαυρίδη (πρώην πρόεδρο) για συκοφαντικήδυσφήμιση

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…