Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Προβληματισμός για την επιλογή του φορέα

Προβληματισμός για την επιλογή του φορέα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Έκτακτη και κατεπείγουσα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τηςΠέμπτης στις 1.30 προκειμένου να συζητηθούν δύο κατεπείγοντα θέματα.Ήτοι: Ησυμμετοχή του δήμου ως συμπράττων φορέας στο πρόγραμμα ΚοινωφελούςΕργασίας τουυπουργείου Εργασίας  καιη υπογραφήΜνημονίου συνεργασίας όπως ορίζει το πρόγραμμα με υποψήφιο δικαιούχοφορέα καιβ) τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού γιατο έτος2011. Στα εκτός ημερησίας συζητήθηκαν και εγκρίθηκε η παραχώρηση τηςκεντρικήςπλατείας στην ΜΚΟ Praxisστις 17 Ιουνίου για διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιήσει από την 14– 18Ιουνίου στην Ξάνθη όπως επίσης και η έκδοση ψηφίσματος για την στήριξηκαιπροώθηση των ελληνικών προϊόντων, συνεπικουρώντας στη δράση της«ΚίνησηςΠολιτών».
 
Προβληματισμός για το ποιος θα είναι ο δικαιούχος
Έντονος προβληματισμός εκφράστηκε από το δήμαρχο Ξάνθης αλλά και απότους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ωςπρος τηνεπιλογή του δικαιούχου φορέα ο οποίος και θ’ αναλάβει να υλοποιήσει τοπρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, οπροβληματισμόςαπορρέει από την ασάφεια που υπάρχει ως προς τη σχετική διαδικασία πουδημιουργεί κινδύνους να βγει εκτός προγράμματος ο δήμος αν δεν επιλεγείαπό τουπουργείο ως δικαιούχος ο φορέας που θα υπογράψει το Μνημόνιο με τοδήμο. Γιατο λόγο αυτό ο δήμαρχος πρότεινε να διακοπεί για την προσεχή Τρίτη στις10.30που θα έχει προηγηθεί το περιφερειακό συμβούλιο ώστε να δοθούνπερισσότερεςδιευκρινήσεις ως προς το ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να είναικάποιοςφορέας δικαιούχος και κατόπιν να γίνει η επιλογή του φορέα. Μέχριστιγμής όπωςαναφέρθηκε έχουν κάνει αιτήσεις δυο φορείς: Το ΚΕΚ ΙΝΕ  – ΓΣΕΕ και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειαςκαι Παιδιού. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Πούλιος εξέφρασε τηνάποψη ναεπιλεγεί το ΚΕΚ  ΙΝΕπου έχει τηντεχνογνωσία και εμπειρία σε εργασιακά θέματα και υπήρξε και παλιότερασυνεργασία με τον δήμο και όχι ΜΚΟ που δεν είναι απόλυτα γνωστή η δράσητηςσυμφωνώντας με τον Μανώλη Φανουράκη ως προς αυτό. Ο κ. Φανουράκηςεπιπρόσθεταχαρακτήρισε φιάσκο την όλη διαδικασία προκειμένου να χαρίσουν χρήματαστις ΜΚΟκαι παρότι δήλωσε ότι θα ψηφίσει το θέμα εξέφρασε την αντίθεσή του μετηδιαδικασία. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος στην πρόταση που έχει εκπονήσεικαταθέτει αίτημα για 800 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση τουπρογράμματοςτο 2013,  εξειδικεύονταςτης μάλιστα,όμως όπως ειπώθηκε δεν είναι βέβαιο αν θα εγκριθούν και ούτε αν  πρέπει να αναφέρονται οιειδικότητες καθώςδεν γίνεται και αυτό σαφές από την σχετική εγκύκλιο. Ο κ. Κολλάροςδιαφώνησεστη λογική του προγράμματος επισημαίνοντας ότι ανακυκλώνει ανέργους καιότι δενθεωρεί ότι μ’ αυτό το πρόγραμμα λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας καιδήλωσε ότιθα το καταψηφίσει.
Να σημειώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφήμνημονίου είναι στις 3 Ιουνίου μετά από παράταση που δόθηκε από τουπουργείο.
 
Κόντρα Στυλιανιδη  -Πούλιου για το έργο στο 4ο δημοτικό
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματοςκαθώς δόθηκε ένα κονδύλιο της τάξης των 100.000 ευρώ για το 2011 για τοέργοτης ανακατασκευής και συντήρησης του 4ου δημοτικού σχολείου, ένα έργοπροϋπολογισμού 522.000 ευρώ. Ο κ. Πούλιος παρότι δήλωσε ότι η πάγιαθέση τουείναι να καταψηφίζει τροποποιήσεις τόνισε όμως ότι αυτή θα την ψηφίσειγιατίαφορά ένα έργο να έχει γίνει ένα χρόνο και απεντάχθηκε από τηνπεριφέρεια  μευπαιτιότητα του δήμου. Επ’ αυτού αντέδρασεέντονα ο δήμαρχος λέγοντας ότι ο δήμος έστειλε όλα τα δικαιολογητικάπουαπαιτούνταν και για την απόρριψή του ευθύνεται μόνο η περιφέρεια. Τέλοςο κ.Πούλιος του αντιγύρισε ότι θα δημοσιοποιήσει όλη την αλληλογραφία δήμουκαιπεριφέρεια όπου φαίνεται ότι η πρόταση του δήμου ήταν ελλιπής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…