Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Πρώτος πυρήνας Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ξάνθη

Πρώτος πυρήνας Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ξάνθη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δεν παρακάμπτει πλέον τηνΞάνθη, όπου ατύχησε να οργανώσει τους υποστηρικτές σου σε πρώτη φάση,αλλάαναμένεται να εδραιώσει την παρουσία του στην πόλη μας με τη δημιουργία  της Ομάδας ΤοπικήςΠρωτοβουλίας, η οποία καιεπίσημα θα εγκριθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στο μήνα.
 
Ξεκινά με των team των πολιτικών Παναγιωτάκη,Κυριακίδη, Ακήφογλου
Στα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ξάνθηπεριλαμβάνονται ο π. βουλευτής Μπηρόλ Ακήφογλου, ο περιφερειακόςσύμβουλος ΑΜΘΔημήτρης Παναγιωτάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Κυριακίδης.
Η διαδικασία της πολιτικής ζύμωσης για τη δημιουργία του πυρήνα τηςΞάνθης ξεκίνησε πριν από 1-2 μήνες, ωστόσο σε συνάντηση πριν από 10μέρες μεκεντρικό κομματικό στέλεχος σε εστιατόριο της πόλης σηματοδοτήθηκε ησύστασητης τοπικής οργάνωσης.
 Η λίστα τωνσυμμετεχόντωναπαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 40 περίπου άτομα, ανάμεσα στα οποίαείναιοικονομολόγοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες καισυνταξιούχοι. Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται και θα δρομολογηθούνσε πιοεντατικό και οργανωμένο ρυθμό, όταν η τοπική ομάδα ξεκινήσει ναλειτουργεί καιεπισήμως. Επίσης, σύντομα θα διοργανωθεί και συνάντηση ενημέρωσης καιγνωριμίαςμε τα νέα μέλη.
Πάντως, έχει διαπιστωθεί και από κύκλους εντός της οργάνωσης αλλάκαι εκτός ότι πολλοί και επώνυμοι είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν ναμεταπηδήσουν στο κόμμα της Μπακογιάννη, εφόσον διαγνώσουν ότι οισυγκυρίεςείναι ευνοϊκές. Αν και παραμένει αβέβαιο αν τελικά θα το τολμήσουν,θεωρείταιβέβαιο ότι στην πολιτική τους δράση θα έχουν το ένα μάτι στραμμένο στηΝτόρακαι αυτό θα ασκήσει επιρροή στη διαμόρφωση των συνιστωσών.
 
Γραφεία ΔΗΜ.ΣΥΜ. στην οδό 4ης Οκτωβρίου
Ρόλο συντονιστή έχει αναλάβει ο οικονομολόγος ΚώσταςΤριανταφυλλίδης, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι η τοπική πρωτοβουλίαβρίσκεταιαυτή τη στιγμή στο στάδιο της οργάνωσης και υποδομής. Τα νέα γραφεία θαβρίσκονταιστο κτίριο του Βώβου στην οδό 4ης Οκτωβρίου καιαπό εκεί θαξεκινήσει και η πιο ενεργή δράση.
 
Φιλελεύθερο στίγμα, καθαρές ιδέες, ευρωπαϊκός προσανατολισμός
«Σε αυτό που οργανώνουμε δίνεται βαρύτητα στο να γίνει κάτι ποιοτικόμε φιλελεύθερο πολιτικό στίγμα αναφοράς», σημειώνει ο κ.Τριανταφυλλίδης στο«Ε» και εξηγεί ότι το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο της ΔημοκρατικήςΣυμμαχίαςαφήνει πίσω τη λαϊκή δεξιά και στέκεται απέναντι από λαϊκισμούς.Επεξηγεί δε,ότι η υιοθέτηση της τακτικής της εξαγγελίας παροχών από την αξιωματικήαντιπολίτευση δεν οδηγεί στην βελτίωση των συνθηκών και την ουσιαστικήαντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας. Για τηΔημοκρατικήΣυμμαχία ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός με σημείο αναφοράς τιςφιλελεύθερεςδυνάμεις των κρατών της Ευρώπης είναι σαφής.
Βασικό άξονα της πολιτικής στάσης του κόμματος, όπως διευκρίνισε οκ. Τριανταφυλλίδης, αποτελεί η εκτίμηση ότι από εδώ και στο εξήςεκλείπουν οιαυτοδύναμες κυβερνήσεις από το εθνικό πολιτικό σκηνικό και άρα το λόγοπαίρνουνοι συμμαχικές κυβερνήσεις, στις οποίες δίνεται αφενός ουσιαστικός ρόλοςστιςσυνιστώσες και αφετέρου μοιράζεται το πολιτικό κόστος ώστε να μπορούνναπροωθηθούν ριζικότερες αλλαγές που κρίνονται απαραίτητες για τηνανάκαμψη τηςχώρας. «Εμείς θα δώσουμε το παρών με συγκεκριμένο αριθμό βασικώνπροτάσεων καιμε καθαρές ιδέες», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, μεταφέροντας παράλληλατηνεκτίμηση ότι: «βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο και η δυναμική τουκόμματοςδεν έχει ακόμη διαφανεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…