Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Πόρτα- πόρτα οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

Πόρτα- πόρτα οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Πόρτα- πόρτα στα γραφεία των βουλευτών της Ξάνθης πήγαν με πορείααπό το κέντρο της πόλης οι εργαζόμενοι των δύο σωματείων τουεργοστασίου τηςΣΕΚΑΠ τη χθεσινή ημέρα για την οποία είχαν προαναγγείλει απεργία.Ξεκίνησαν τοπρωί από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και κατέληξαν στο υποκατάστημα τηςΑγροτικήςΤράπεζας στην οδό Καραολή, όπου φώναξαν συνθήματα εναντίον της τράπεζαςκαικορύφωσαν τη διαμαρτυρία τους.
Κύριο αίτημα εργαζομένων και φορέων, όπως αναδείχθηκε από τηνπρόσφατη σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι να παραμείνειβιώσιμηη επιχείρηση και να διατηρήσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα, πράγμαπουαπαιτεί και τη συμμετοχή της ΑΤΕ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Οι πρόεδροι των δύο σωματείων Κώστας Γαβριηλίδης και Ιωάννης Ζαπτής,μαζί με άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων παρέδωσαν το ψήφισμα σταγραφεία τωνβουλευτών της Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, Τσετίν Μάντατζη και Αλέκου Κοντού,ενώ γιαενημέρωση υπέβαλαν το ψήφισμά τους και στην ΑΤΕ. Στα γραφεία τωνβουλευτώνπραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη.
Οι δύο πρόεδροι ανάγουν στην πολιτική βούληση των πολιτικών φορέωντου τόπου τη συνέχιση της λειτουργίας και ανάπτυξη του εργοστασίου,θεωρώνταςότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να στηριχτεί και να ενισχυθεί ηΣΕΚΑΠ.
Μετά τη συνάντηση με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου τουαναπληρωτή υπουργού κ. Γιώργο Χαλόφτη, ο Κώστας Γαβριηλίδης δήλωσε:«Απαιτούμεκαι διεκδικούμε η ΑΤΕ να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίουγια ναμην εισχωρήσουν ξένα κεφάλαια. Το μήνυμα που λάβαμε από το γραφείο τουκ.Ξυνίδη είναι ότι ο υπουργός συνεχίζει τις επαφές που κάνει εδώ και πάραπολύκαιρό και ότι η στάση του δεν αλλάζει, καθώς, όπως και κάθε άλλοςβουλευτής τουτόπου, δε θέλει να χαθούν θέσεις εργασίας».
Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Ζαπτής κατήγγειλε την πολιτική τηςκυβέρνησης, σημειώνοντας τις 4 απανωτές αυξήσεις του φόρου καπνού πουθέτει σεδυσμενή θέση τις μικρές ελληνικές καπνοβιομηχανίες εναντίον των μεγάλωνπολυεθνικών που εύκολα απορροφούν τη ζημία, ενώ τόνισε ότι η ΣΕΚΑΠπρέπει ναστηριχτεί γιατί οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξής της. Ηαύξηση τωνεξαγωγών, η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση των υποδομώντουεργοστασίου που δίνουν τη δυνατότητα παραγωγής διπλάσιας και τριπλάσιαςποσότητας είναι μερικοί από τους λόγους που ανέφερε σχετικά με τιςπροοπτικέςπου διανοίγονται για τη ΣΕΚΑΠ.
Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στραμμένα στη συνέλευση των μετόχων στις14 Απριλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…