Πορεία απ’ την αστυνομία

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Μία πραγματικά ασυνήθιστηκαι σπάνια εικόνα παρακολούθησαν οι ξανθιώτες το πρωί της Τρίτης, ότανοιαστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης πραγματοποίησαν ένστοληπορείαστους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στα πλαίσια πανελλαδικήςκινητοποίησης τωνεργαζομένων της ΕΛ.ΑΣ.  Νωρίτερα,οιαστυνομικοί της Ξάνθης συμμετείχαν σε διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριοτηςΑστυνομικής Διεύθυνσης, όπου διαβάστηκε το ψήφισμα της ΣυνδικαλιστικήςΚίνησηςΑστυνομικών Ν. Ξάνθης. Όπως σημείωσαν τα μέλη της ΑστυνομικήςΔιεύθυνσης Ξάνθηςη πορεία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα 25 χρόνια της ιστορίας της.
 
«Είμαστε κιεμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός».
Με συνθήματα πουτόνιζαν ότι και οι αστυνομικοί αποτελούν κομμάτι της ελληνικήςκοινωνίας που«χτυπιέται» από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, οι αστυνομικοί τηςΞάνθηςεπιχείρησαν να περιορίσουν την απόσταση που δημιουργείται λόγω τουρόλου τουςμε τους υπόλοιπους κλάδους των φορολογουμένων.
Ο πρόεδρος τηςσυνδικαλιστικής κίνησης κ. Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος εξήγησε ότι ηκινητοποίηση διοργανώθηκε για να εκδηλωθεί από την πλευρά τωναστυνομικών ηεναντίωση στο Μεσοπρόθεσμο που οδηγεί την ελληνική κοινωνία και τουςένστολουςσε οικονομική εξαθλίωση. «Με το Μνημόνιο Ι περιορίστηκαν κατά 20% ταεπιδόματάμας, που μεταφράζεται ανάλογα με το βαθμό σε 2.500 ευρώ περίπου ετησίωςγιακάθε αστυνομικό. Τώρα με τις αλλαγές που δρομολογούνται επιχειρείταιμείωση 13%στο βασικό μισθό (των 690 ευρώ), 50% στις μισθολογικού τύπου παροχές,16% σταλειτουργικά έξοδα της αστυνομίας και 15% στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό».Ακόμη, οκ. Μαλλικόπουλος σημείωσε ότι: «η μείωση του προϋπολογισμού για τηςΕΛ.ΑΣουσιαστικά αποδεικνύει εκπτώσεις στο επίπεδο ασφάλειας του πολίτη κιεμείς δεθα δεχτούμε κάτι τέτοιο, θεωρώντας ότι η Παιδεία, η Υγεία και ηΑσφάλεια πρέπεινα αποτελούν τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Πολιτείας». Πρόσθεσεδεπαραδειγματικά ότι από τις 396 θέσεις που αντιστοιχούν στηνπροβλεπόμενη δύναμηστο νομό Ξάνθης (βάσει δεδομένων του 1998), σήμερα η ΑστυνομικήΔιεύθυνσηΞάνθης διαθέτει 310 αστυνομικούς συνολικά.
Ο ίδιος έκρινεικανοποιητική τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ξάνθης, αν καιυποστήριξε ότιθα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και ακόμη περισσότεροι.
Το ραντεβού τωναστυνομικών ανανεώθηκε για την Πέμπτη με μετάβαση στελεχών καιεργαζομένων τηςΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια στην Αθήνα για την πραγματοποίηση κεντρικήςκινητοποίησης. Ήδη από την Ξάνθη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουνπερίπου 50άτομα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…