Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Πήραν τα όπλα και φρουρούν το χωριό τους!

Πήραν τα όπλα και φρουρούν το χωριό τους!

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μορφήεπιδημίας έχουν πάρει οι διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων στα χωριάτουκάμπου του νομού μας με τους διαρρήκτες να «πέφτουν σαν ακρίδες» και ν’αρπάζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους! Στις αρχές της εβδομάδες «άνοιξαν»το ίδιοβράδυ ένα σπίτι και ένα μαγαζί στο Άβδηρα, ενώ τις τελευταίες 15 μέρεςόπως μαςκαταγγέλλει κάτοικος του Δασοχωρίου του Δήμου Τοπείρου «άνοιξαν» τοκαφενείοτου και 5 σπίτια του χωριού κουβαλώντας τα πάντα …όλα! Έντρομοι οικάτοικοι καικυρίως οι ηλικιωμένοι κλειδαμπαρώνονται μόλις σκοτεινιάσει και έχουνχάσει τονύπνο τους καθώς οι διαρρήκτες καραδοκούν και είναι τόσο θρασείς πουμπαίνουνστα σπίτια ενώ οι ένοικοι κοιμούνται!
 
Στοέλεος των «ποντικών»της νύχτας
Είδανκαι απόειδαν οι κάτοικοι …περίσσεψε η οργή και η ανησυχία τους και μιαςκαι ηστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στα χωριά του κάμπου (Γενισέας καιΕυλάλου)– όπως έχει παραδεχτεί κατά καιρούς ο αστυνομικός διευθυντής κ. ΙωακείμΤσουκνάδης δεν επαρκεί και δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα ενώ ηομάδα«ΔΙΑΣ» που κάνει περιπολίες όμως …που να πρωτοπρολάβει όταν τακρούσματα είναικαθημερινά αποφάσισαν να μην κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά ναπροσπαθήσουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Έτσι στην Κεσσάνησυνεννοήθηκαν και μίσθωσαν εταιρεία security να τουςφυλάει! Το ίδιο και στα Μάγγανα και στο Εράσμιο. Στο Δασοχώρι όμωςαποφάσισαννα πάρουν τα όπλα οι ίδιοι και να φρουρούν το χωριό τους ανά βάρδιες!Το θέμααυτό χρήζει ιδιαίτερου προβληματισμού καθώς είναι μη σύννομο αλλά όπωςμαςμετέφερε κάτοικος του Δασοχωρίου που συμμετέχει στην «επιχείρηση –φύλαξη» «δενμπορούμε ν’ αφήσουμε τα σπίτια μας, τις περιουσίες στο έλεος κάποιωνκλεφτών». 
 
Μετα όπλα στους ώμους στο Δασοχώρι
ΤηνΠέμπτη το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του Δασοχωρίου περίπου 50οικογένειες. Εξέτασαν την κατάσταση και πήραν ομόφωνη απόφαση ότι πιαδεν πάειάλλο με τους κλέφτες που τους έχουν ρημάξει σπίτια και μαγαζιά και ότιθααναλάβουν την φρούρηση του χωριού τους. Συγκεκριμένα όρισαν βάρδιες καιανάτρεις οπλισμένοι με κυνηγετικές καραμπίνες φρουρούν όλες τις εισόδουςκαιεξόδους του χωριού ώστε να εντοπίσουν οποιονδήποτε ύποπτο και νααποτρέψουν τιςδιαρρήξεις. Όπως μας πληροφόρησε κάτοικος του χωριού ενημέρωσαν αμέσωςτονδιοικητή του αστυνομικού τμήματος Ευλάλου και όλη η «επιχείρηση» θαγίνεται μετην συνεργασία της αστυνομίας. Για παράδειγμα αν δουν να μπαίνει ξένοαυτοκίνητο τρεις η ώρα το βράδυ στο χωριό ή για οποιαδήποτε άλλη ύποπτηκίνησηαμέσως θα ειδοποιούν την αστυνομία. Ήδη οι πρώτες βάρδιες έγιναν καιόπως μαςείπε ο κάτοικος του Δασοχωρίου σκέφτονται να αναθέσουν σε 5 άνεργα παλικάρια του χωριού τους τηφύλαξη με συνεισφορά όλων των οικογενειών ώστε και αυτά να έχουν έναεισόδημακαι αυτοί τα κεφάλια τους ήσυχα…
Έναςαμφιλεγόμενος δρόμος…
Νασημειώσουμε ότι αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των δραστών και σύμφωναμε ταστοιχεία όσων κατά καιρούς έχουν συλληφθεί εικάζεται ότι πρόκειται γιασυμμορίες από τα βόρεια σύνορά μας που διέρχονται το δρόμο του Αγ.Κωνσταντίνου, κάνουν την «δουλειά» τους και φεύγουν ανενόχλητοι τιςπερισσότερεςφορές. Και επειδή η οργή και η αγανάκτηση πολλές φορές οδηγεί σε…παρεκτροπέςρατσιστικού τύπου πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν την εποχή που δενυπήρχεδρόμος…αναλογιζόμενοι αν τελικά ωφελήθηκε ο νομός μας ή όχι από τονδρόμο τουπρώην νομάρχη καθώς η περιοχή αυτή της Βουλγαρίας είναι από τις πιοφτωχές καιόταν ο …γείτονας πεινάει τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας ανθούν!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…